ce tip de frigider cu lada?
Am ales un tip de frigider Zanussi cu lada. (clasa A, cica)
Sus frigi, jos lada. Are fiecare cate un compresor, deci nu depinde una de alta. Daca vreau sa dezghet lada(am inteles ca o data la sase luni) - pot sa o opresc de la un butonas. daca vreau sa opresc frigiderul il opresc si pe el, insa lada sa imi fie activata.
Ce parerea aveti de asa ceva? Aveti vreuna asa, sa imi iau , sa nu... nu stiu, sincer.
Costa vreo 14 milioane, bani vechi, insa mi se pare super faina. Ideea e ca nu ma pricep, deci nu stiu daca sa am incredere in ea... Daca imi dati si alte informatii, care aveti...
Sa nu dau gres mai ales ca nu ma dau banii afara din casa si daca tot dau un ban sa stau linistita ca nu o sa am probleme in viitorul apropiat:)
Multumesc mult pt raspunsuri.
PS1: consuma 350 kilovati anual, nu stiu cat inseamna asta...
PS2: care e ideea asta cu doua compresoare? ca habar nu am, in afara de faptul ca se poate decongela lada fara sa imi afecteze functionarea frigiderului...
Andrei si Adriana
Raspunsuri
Tala spune:
Noi am luat o combina de la Arctic din mai multe motive:
- se pare ca e facut cu simt de raspundere (ma refer la mecanismul de functionare in primul rand)
- avea cel mai mare congelator (lada) in combinatia asta, adica are 4 sertare
- si frigiderul e destul de mare
- e in clasa A (sau chiar A+, nu mai tin minte), adica are tot un consum mic (de ex 350kw/an inseamna cam 1kw/zi adica 0.4lei/zi - sau cat o mai fi kw-ul)
- are doar un compresor, dar nu ma deranjeaza deloc ca trebuie sa dezghet concomitent si frigiderul si congelatorul
- a costat mai putin de 1200lei
p.s.: arctic e mai bun decat zanussi (cine stie altceva sa ma contrazica, dar m-am documentat destul de bine inainte sa cumpar pt ca am mai avut o combina frigorifica inainte in care era mai cald decat in camera, deci sunt patita)
succes la cumparaturi!
Bucurie!
malla spune:
mai ziceti-mi sfaturi, va rog... mai astept.
va ofer si cate o floare numai sa imi spuneti o parere:)
Andrei si Adriana
discordia spune:
Orice, numai Zanuussi, nu. Acum 4 ani am cumparat si eu o combina marca asta, cu 2 compresoare. Mi se strica mancarea in frigider, desi era dat la treapta 3. Pana cand intr-o seara am descoperit lumina in frigider. Usa nu se inchidea bine, motiv pt care becul din interior era in permanenta aprins si facea caldura. Apoi la nici o luna de la cumparare mi s-a rupt usa de la primul sertar de sus al congelatorului. Am chemat pe cineva de la reprezentanta lor, a venit un nene care a stat vreo 3 ore, timp in care mi-a analizat toata aparatura din casa si mi-a povestit vrute si nevrute. A ramas ca vine dupa o sapt sa imi inlocuiasca usa de la sertar si sa imi repare si usa frigiderului. Mai mult, mi-a spus ca daca nu reuseste, imi schimba combina cu alta noua. Au trecut de atunci 3 ani si ceva si nici pana in ziua de azi nenea acela nu a mai venit. Solutia? Am scos becul din interiorul frigiderului, iar la sertarul din congelator stau fara usa. Bun. In primavara, dupa ce am rupt turta fetei ne-a mai ramas carne pe care am depozitat-o in congelator, bineinteles. Intr-o zi, sotul umbla sa vada ce carne mai este.Stupoare: congelatorul nu era congelat, s-a stricat. Am chemat pe cineva sa se uite, mi-a spus ca s-a stricat compresorul si tb inlocuit, iar toate astea ma costa 3 milioane +mana de lucru cat o mai fi. Combina am luat-o in rate pe 5 ani. De abia peste un an o termin de achitat. Dar ea este stricata de mult. A, am dat pe ea in 2005 vreo 14 milioane, luata de la Altex. Acum astept sa treaca un an sa termin imprumutul ca sa imi iau alta combina. Congelatorul nu l-m reparat, noroc ca am rude care stau la cateva blocuri de mine si daca am nevoie duc la ele la congelator.
mamica de fetita si 14s+
diuna spune:
Eu am ceva asemanator, dar de la Bosh. Faptul ca sunt doua compresoare are un singur avantaj, acela ca poti folosi independent cele doua aparate. Mie imi convine pentru ca vara scot lada din functiune. Cand am ales-o am vrut: sa aiba doua compresoare, sa aiba clasa energetica A(acum am vazut si A+, etc.), capacitatea frigiderului mai mare decat a lazii si decibeli putini.Daca sti ce vrei, urmeaza sa alegi numai firma.
Eu subscriu la @adinell, fara Zanussi. Am aragaz de la ei si-mi ajunge .
malla spune:
e clar atunci!
Problema e ca fetelor mi-ati zis prea tarziu acestea. Azi, m-am dus si am luat-o. Am asteptat sa imi spuneti mai devreme insa ...asta e... raman cu durerea in suflet si cu asteptarea ca poate nu mi s-o intampla la fel.
Ce bine era daca raspunsurile voastre ar fii venit ieri... sincer, sunt chiar suparata in sufletul meu ca am luat-o si ca nu am avut si eu cu cine sa ma sfatuiesc, dar asta e viata...
PS: nu sunt suparata pe voi, sa nu ma intelegeti gresit.
Andrei si Adriana
diuna spune:
Nuuuuu, n-o lua asa, nu fi suparata! E combina TA si e unica, nu e la fel cu a altora! Sigur isi va face treaba! Oricum, noi avem achizitii de cativa ani, intre timp s-or fi schimbat lucrurile si la fabrica aia...
malla spune:
merci pt pupa diuna, insa pe bune ca mi-am ratat seara, dadui telefoane peste tot sa intreb ce firma au la frigidere. Maica-mea are tot Zanussi(acu aflai), si vecinele ce stau pe langa maica-mea. Si femeile astea sunt foarte multumite de ele, au frigiderele de vreo cinci ani si sunt ok.
Insa sunt frigidere, a mea e combina si mi-e teama sa nu fie de calitate proasta.
Asta e, ... nu am ce sa mai zic, asta e.
Oricum maine nu voi mai fii suparata, ca ma supar acum pentru toata noaptea(sunt la lucru si am timp destul de deprimare).
va pup, pa
Andrei si Adriana
alevin spune:
Am io combina de la zanussi de aproape 6 ani. Si-s foarte multumita de ea! Deci exista si combine bune.