Granita dintre bebelusie si copilarie
dragi parinti,
Pregatim un articolas la DC si am nevoie de parerea voastra. Care ar fi, in opinia voastra, granita dintre bebelusie si copilarie?
Ce parere aveti de aniversarea varstei de 3 ani? Dupa acea zi - bebelusia devine copilarie?
AStept raspunsurile voastre si ceva argumente.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Raspunsuri
philip spune:
Mirela, 3 ani e probabil corect, dupa cum stii americanii fac impartirea asa: baby (0-12 luni), toddler (1-3 ani), preschool (3-5 ani) si tot asa. uite, am gasit si siteul asta care-mi pare interesant dpdv al diferitelor categorii:
http://parenting.kaboose.com/age-and-stage/index.html
in jurul varstei de 3 ani aici se renunta la pampers (stiu, stiu, in Romania muuult mai devreme), dar imi amintesc ca, la gradinita la care a mers Philip, pana si camerele erau divizate asa (0-6 months; 6-12; 12-3; 3-5) si imi aduc aminte de emotiile avute si cum imi era teama ca nu-l vor muta niciodata la preschool din cauza ca nu era potty trained. ei bine, a facut-o cu cateva luni bune inainte sa implineasca 3 ani si totul a fost OK.
as mai spune ca 3 ani e varsta in care devin mai sociabili, mai interesati in as face prieteni, a interactiona si cu altii in afara membrilor familiei.
de multe ori ma gandeam cand postam la clubul scutecelor ca un copilas de 4 ani nu mai e probabil in scutece si ca ar fi trebuit facuta altfel impartirea asta. intr-un fel, insa, mi-a convenit, ca asa mi s-a parut Philip bebelus pt mult mai mult timp :)
succes
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
Tonnia spune:
In limba romana nu poti sa numesti bebelus un copil de aproape 3 ani. As numi bebelus copilul de pana la 1 an si apoi i-as spune copil mic.
De altfel, cam asa e si in alte tari, nu-i spui bebelus dupa 1 an, ii spui toddler. Momentul cel mai important de demarcatie fiind, daca nu ma insel, dobandirea mersului in jur de 1 an.
monica70 spune:
Limita maxima a denumirii de bebelus ar fi de un an.Desi eu nici la un an n-o mai consideram pe fiica-mea bebelus.Doar la 11 luni mergea singura deja. Tin minte chiar ca in jur de 9 luni mi s-a parut ca s-a transformat ceva mai brusc din bebelus in copilas,parca deja te puteai intelege cu ea altfel.
Bebelus de obicei eu le zic copiilor care inca nu stiu sa umble singuri.In picioare,ca daca e vorba de umblat in patru labe cobor stacheta la 7 luni
Limita de trei ani mi se pare chiar exagerata.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"
Mindy spune:
Mie doi ani mi se pare granita dintre bebelusie si copilarie. Atunci a fost aniversarea cand aproape am plans ca fetrita mea nu mai e bebe. Dupa 2 ani cam dispare grasimea de bebe, burtica se subtiaza si copiii incep sa se lungeasca. Dar depinde si de copii. A mea fiind mai avansata si mai inalta mereu parea cu un an mai mare. In schimb altii la 2, sau care incep sa umble mai tarziu, par inca niste bebelusi.
Intre 2 si 4 ani sunt deja niste mici omuleti, vorbesc mult, le fac pe toate, cu toate ca unii la 2-3 ani mai au obrajorii aia bucalati si privirea aceea inofensiva.
carmen77 spune:
Si eu as spune tot 3 ani ... nu e vorba de a merge, a vorbi ... da, astea le fac mult mai repede ... insa te poti intelege rational cu ei dupa ce trec de "the terrible 2".
Tonnia spune:
Nici copiii n-ar fi de acord sa li se zica bebelusi la 2-3 ani ei numesc bebelusi pe cei mici, care nu merg si sunt dependenti absolut de parinti.
Cum sa zici bb unuia de 3 ani, cum sa-l compari cu unul de 6 luni?
desprecopii spune:
Va multumesc pentru opinii.
Este adevarat ca nu suna prea logic sa ii spui unui copil de 2 ani bebelus - deci, cred ca de la 3 ani incepe copilaria lui.
Haideti sa gasim atunci un termen dragut pentru varsta dintre 1 an si 3 ani ca sa avem asa:
0-12 luni=bebelus
1 an-3 ani ? (sa ii zicem copilas (deci el trece prin copilasenie?)
mai mare de 3 ani copil
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Va multumesc pentru opinii. Este adevarat ca nu suna prea logic sa ii spui unui copil de 2 ani bebelus - deci, cred ca de la 3 ani incepe copilaria lui. Haideti sa gasim atunci un termen dragut pentru varsta dintre 1 an si 3 ani ca sa avem asa: 0-12 luni=bebelus 1 an-3 ani ? (sa ii zicem copilas (deci el trece prin copilasenie?) mai mare de 3 ani copil ************** Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu | |
Asa suna bine.Dar am un mic "amendament".Fica-mea de aproape 4 ani zice ca ea e "copil mijlociu" - argumentul ei: "pai sunt la grupa mijlocie"
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"