Software pt magazin online
As vrea sa-mi deschid un magazin online si m-ar interesa o aplicatie informatica pentru gestionarea lui.
Ce as vrea eu sa faca:
- sa inregistreze comenzile
- sa verifice in stoc existenta produselor
- sa trimita automat confirmari catre clienti (in diverse stadii ale procesarii comenzii)
- sa imi trimita mie mesaje cu comenzile si sa-mi scoata separat ce nu e in stoc si ar trebui comandat
- sa faca factura conform comenzilor inregistrate
- sa genereze etichete pt colete + formulare postale conform comenzilor inregistrate
- sa-mi bage clientii intr-o baza de date
- in momentul procesarii comenzii sa-mi actualizeze automat stocurile (sa scada produsele vandute) si eventual sa faca si alte documente gen fisa de magazie, bon de consum ... toate cuprind date care exista in comenzi
- sa permita modificarea produselor afisate (adaugare, stergere, modificari preturi etc.)
- sa aiba o functie de cautare si eventual niste filtre pt selectarea pe categorii
Cam asta mi-as dori eu de la aplicatie. E prea mult ?
Cei care aveti magazine online, cum va descurcati ? Ce softuri folositi ? Si, nu in ultimul rand, cat va costa ?
Raspunsuri
Cloreta spune:
Bogdana ce vrei tu cred ca e un amestec de software cu unul de program de gestiune.
Dar clar se poate tot ce ceri tu, costa destul de mult cred dar amortizezi investitia. Oricum trebuie sa fie destui oameni care se vor ocupa de magazin.
Succes!
Burtocika spune:
Pai tocmai ca nu vor fi mlti oameni, ma voi ocupa singura de magazin
De-asta imi trebuie ceva cat mai automatizat, ca sa mearga treaba singura, eu doar sa ma ocup de marketing si de expediat marfa.
rall spune:
Solutii free, care au mai mult sau mai putin ceea ce tu ceri:
ecwid.com, opencart.com, zencart.com si prestashop.com
Pe primele 3 le-am folosit cu succes. Ecwid e foarte usor de folosit, iti ofera si gazduire gratuita.
Burtocika spune:
Multumesc, Rall !
Nu vroiam neaparat free, evident ca nu zic nu O sa intru sa ma uit, sper sa fie suficient de simple, pt ca nu ma pricep deloc la limbajul informatic ...
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bogdanai As vrea sa-mi deschid un magazin online si m-ar interesa o aplicatie informatica pentru gestionarea lui. Ce as vrea eu sa faca: - sa inregistreze comenzile - sa verifice in stoc existenta produselor - sa trimita automat confirmari catre clienti (in diverse stadii ale procesarii comenzii) - sa imi trimita mie mesaje cu comenzile si sa-mi scoata separat ce nu e in stoc si ar trebui comandat - sa faca factura conform comenzilor inregistrate - sa genereze etichete pt colete + formulare postale conform comenzilor inregistrate - sa-mi bage clientii intr-o baza de date - in momentul procesarii comenzii sa-mi actualizeze automat stocurile (sa scada produsele vandute) si eventual sa faca si alte documente gen fisa de magazie, bon de consum ... toate cuprind date care exista in comenzi - sa permita modificarea produselor afisate (adaugare, stergere, modificari preturi etc.) - sa aiba o functie de cautare si eventual niste filtre pt selectarea pe categorii Cam asta mi-as dori eu de la aplicatie. E prea mult ? Cei care aveti magazine online, cum va descurcati ? Ce softuri folositi ? Si, nu in ultimul rand, cat va costa ? |
sa verifice in stoc existenta produselor
sa-mi scoata separat ce nu e in stoc si ar trebui comandat
sa faca factura conform comenzilor inregistrate
- sa genereze etichete pt colete + formulare postale conform comenzilor inregistrate
in momentul procesarii comenzii sa-mi actualizeze automat stocurile (sa scada produsele vandute) si eventual sa faca si alte documente gen fisa de magazie, bon de consum ... toate cuprind date care exista in comenzi
Tot ce am pus mai sus are raspunsul depinde de factorul uman. Adica exista un om care ia deiciza de a face sau de a nu face ceea ce am extras din textul tau. Ar mai fi observatii dar astea mi-au sarit in ochi.
Pe de alta parte nu toate solicitarile (comenzile) sunt reale asa incat emiterea unui document fiscal in orice conditie devine neperformanta. Similar cuu bagatul clientilor care au emis o solicitare si care in fapt nu sunt si nu vor deveni clienti.
Ar fi bine sa discuti cu cineva de specialitate ca sa intelegi ce anume inseamna comert on line cum anume functioneaza pana unde se poate merge cu automatizarea si de ce este necesar omul in tot acest proces.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Burtocika spune:
Da, desigur ca trebuie un factor uman, dar eu am ca referinta diverse magazine online pe la care am comandat. Era evident ca folosesc niste softuri care genereaza confirmari de primire si facturi, la unele magazine am fost sunata pt confirmarea comenzii (dupa care banuiesc ca s-a trecut la urmatorii pasi, gen emitere factura si actualizare stocuri), dar la altele nu am fost sunata si tot procesul a decurs automat (din punctul meu de vedere), n-am luat contact cu personalul magazinului.
Ma intereseaza din raspunsurile voastre (in special ale celor care aveti sau ati avut magazine online) daca imi puteti recomanda ceva sau pe cineva care se pricepe la asta, chiar si numai pt o discutie, ca sa-mi spuna ce se poate face si ce nu, cata munca implica din partea factorului uman si cat costa.
rall spune:
Problema stocului (sa scada din stoc produsul in momentul in care s-a facut o vanzare, sa scoata produsele automat de pe site in momentul in care stocul e 0, etc) este realizata de scripturile mentionate de mine. ecwid.com si opencart au sigur-sigur, 99% si celelalte 2
Diana_b spune:
Eu folosesc prestashop (free) asa ca pot sa-ti spun in mare tot ce te intereseaza.
Prestashop face cam 80-90% ce vrei tu, mai putin
"sa faca si alte documente gen fisa de magazie, bon de consum"
Desi poti genera factura direct din program, nu-ti recomand. Ar merge daca toate comenzile s-ar face online, prin magazin. Dar se mai fac si prin email, se mai modifica cele existente, e destul de complicat.
E destul de usor de utilizat. Ce-i drept, iar mai fi bune niste filtre. Acum exista, dar cu plata.
De restul nu prea stiu ce sa-ti spun, am incercat magento care cica e bun, dar imbatranesti langa calculator pana face ceva, se misca foarte greu.
Diana si Mircea (2.01.2004)
www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004
dariah spune:
Buna...in legatura cu magazinul virtual pe care vrei sa ti-l faci, te pot ajuta cu o aplicatie web profesionala scalabila (pe langa magazin iti poti adauga si altele).
In ceea ce priveste partea de comert on line, iata cateva amanunte - din cele pe care mi le aduc acum aminte:
produse:
- se pot grupa in categorii, brand-uri;
- pot avea atribute iar in partea publica se pot filtra in functie de ele (vezi emag.ro);
- stock control (nu te lasa sa comanzi cantitate mai mare decat decat stocul existent, trimite mail de atentionare cand se atinge o valoare prestabilita a stocului)
- o chestie care mi-a trecut recent prin cap si care poate fi foarte folositoare, un fel de package pentru produs ( de exemplu vrei sa vinzi ceva cu pret la metru patrat dar se vinde la cutie - gresie de ex. - dar se poate aplica si la vanzarea seturilor - sosete de ex, daca sunt 3 in set si pretul e la o pereche;
- variante de produs - de ex pantofi - masura 38, 39, 40 , dar si pe culori - negru , maro - fiecare versiune de produs cu stocul separat.
- fiecare produs are o poza, insa in pagina de detaliu a produsului poti afisa mai multe poze ( gen vedere de sus, din spate etc vezi emag.ro)
pentru selectarea cantitatii, a unei versiuni de produs(daca e cazul) cautarea unui produs, vizionarea comenzilor mele anterioare si altele le-am facut cu ajax, ceea ce il face foarte confortabil de folosit.
Asa, ia sa vad ce imi mai aduc aminte, :)
amanuntele geografice - tari, zone (judete), administrabile, adica poti opta sa vinzi doar in ce tara(tari) si din acestea doar in ce zone administrative (judete etc) vrei. Fiecare zona are atasat un coeficient ce va fi folosit la calculul costului livrarii.
-datele clientilor sunt stocate si, in functie de adresa furnizata, ii apar sau nu optiuni de plata sau de livrare (de ex cash on delivery se poate seta doar pentru Bucuresti).
Fiecare produs are si rubrica pentru greutate ( in final, comanda va cantari ceva insumat, iar asta se va reflecta in pretul livrarii - alaturi de distanta pana la adresa clientului - vezi mai sus - daca e cazul)
In fine, astea pe langa cele cerute de tine in acea lista, si alte optiuni de care nu imi aduc acum aminte - trebuie sa plec undeva :)
Sunt multe amanunte , depinde ce anume vrei sa vinzi.
Acuma despre pret. Pretul variaza in functie de complexitate insa este mult sub pretul pietei. Mult sub inseamna la mine cu 30% , 40% mai mic.
In fine, daca vrei mai multe amanunte trimite un pm.
Chiar si pentru eventuale sfaturi :)
Succes si bravo pentru initiativa.