Help - burtica "deranjata"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Am trecut cu amandoi copiii printr-un astfel de episod, s-au imbolnavit la o saptamana distanta. La primul au apucat in spital sa-i faca 2 zile de ciprofloxacin desi coprocultura era negativa (deci nu era bacterian). Am insistant eu si am facut analiza in oras pt rotavirus si a iesit pozitiv (desi medicii mi-au zis ca nu are cum sa faca asa ceva la 5,6 ani cat avea el atunci, ca numai sugarii fac gastroenterite cu rotavirus). Ne-am externat, am stat o zi acasa si am luat-o de la capat cu fetita, de data asta am fost in spital numai pt hidratatare, fara antibiotic (am recoltat analize la primul scaun modificat si a iesit si la ea + pt rotavirus). Simptomele sunt polimorfe, amandoi aveau leucocitele unul 15000 unul 17000 cu neutrofile 75-80%, toti spuneau evident ca este infectie bacteriana, care mai de care cu ciprofloxacina, altul cu cefort, pana la urma a fost virus si a trecut fara a fi nevoie de antibiotice. Aveau si ceva muci si tuse, dar acest virus poate da si manifestari respiratorii. Tot asa cu doua varfuri cu febra (se cheama febra in dromader parca, 1-2 zile de acalmie dupa care revine temp ridicata). Ce as face acum ar fi o coprocitograma care arata in aceeasi zi daca este infectie bacteriana sau virala. pt ca din pacate multi medici sunt fixati pe salmonella, ouale de rata si igiena deficitara (rotavirusul se transmite f usor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Baiatul meu a luat rotavirus din spital la varsta de 2.5 ani, deci nu mai era sugar de vreun an si jumatate, asa ca teoria...

Iar noi tocmai ce am fost internati in spital tot cu o enterocolita virala, dar nu ne-au dat antibiotic, au asteptat rezultatele, mai ales ca evolutia copilului era buna, si in final nici n-a fost cazul de antibiotic...

Corina, multumim de avertizare!

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput