Grijile unei mama care a nascut inainte de termen

Grijile unei mama care a nascut inainte de termen | Autor: jana_h

Link direct la acest mesaj

De aproape 2 saptamani am nascut, la 32 de saptamani, un baietel de 2,100 kg. si 48 cm., obtinanad nota 9 la nastere. Avem ceva probleme cu mancatul, suntem cam lenesi, si nici nu plangem. De la nastere nu l-am mai auzit plangand, imi fac griji ca sa nu fie vreo problema cu micutul desi mdicul bebelusului a zis ca trebuie sa avem rabdare, ca e ceva normal. Este primul copil, si chiar m-ar interesa pareri de la mamici care au trecut prin asa ceva, sau daca exista vreo modalitate de a face un test ceva....

multumesc pentru rabdare si intelegerae.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Jana, bine ai venit pe forum
Felicitari pt puiutul tau.
Uite aici
http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=82
avem forumul special dedicat prematurilor, si parintilor de prematuri.
Iar aici
vei gasi multe alte mamicute de prematuri.
Sunt mamica de prematur nascut la 31 saptamani, cu 1,375 kg, si te invit alaturi de noi la discutii.
Si fetita mea era foarte cuminte, nu plangea mai deloc, am ajuns cu ea la psiholog infantil de teama ca e posibil sa fie autista, pt ca nu plangea aproape deloc. Acum la aproape 10 luni face un scandal cand ceva nu-i place, nu ne mai vine sa credem ce cuminte era candva.
Sunt unele manifestari specifice prematurilor, si daca ii intelegi, iti va fi mai usor, si nu iti vei face atatea griji.
La mancat mie mi-au spus din maternitate sa-i dau neaparat sa suga la 3 ore, puneam ceasul sa sune si-i dadeam, o trezeam din somn, pt ca doamea aproape tot timpul. Pana am depasit 3 kg si ceva, asa am mers. Prematurii, mai ales prematurii mici nu cer mancare, mai ales daca dorm mult, nu au putere sa planga, si atunci daca nu e alimentat des, poate sa scada in greutate sau sa se deshidrateze. Fetita mea a scazut foarte mult la inceput dupa nastere, a ajuns la 1,160 kg unde a stagnat vreo 3 zile, eram deja disparata, si apoi treptat a inceput sa ia, cate 5-10 grame pe zi. Asa ca nu mi-am permis sa o las sa sara peste vreo masa, chiar daca sugea doar putin.
Este posibil sa aibe stomacelul mic, sa pape putin. Sau sa aibe colici. Ii dai ceva de colici?
Pt mai multe intrebari pe care probabil le ai, te asteptam la noi la club.

_
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jana_h spune:

To: Ayla21.
Merci pentru impartasirea experientei, prinde bine!
Sper pe mai departe sa fie bine, asteptam sa mergem acasa, insa pana atunci ne "luptam" sa papam, adormim dupa cca 15 ml de lapte, mai avem de infruntat si niste afte in gurita, dar mergem inainte!
e bine ca exista un astfel de loc, la forum ma refer, unde poti discuta si schimba idei, temeri, bucurii si cel mai important poti primi un sfat linistitor....
astept sa mai aflu cate ceva din experientele pe care le-ai trait, atat tu cat si alte mamici in aceiasi situatie ca si noi, e bine cand ai "o sora mai mare" :)
o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Bine ai venit pe forum si sa creasca mare "esenta"!
Sfatul meu e sa incerci sa nu te stresezi si sa te bucuri cat mai mult de minunea ta. E greu....eu am nascut la 29 de saptamani o fetita de 1050 g. Drumul a fost lung, cu suisuri si coborasuri si acum avem 14 luni. Chiar daca a fost asa oricand l-as mai merge o data si as stii ca de fapt trebuie sa ma bucur de fiecare clipa cu ea.
Alapteaza-l cel mai important si apoi, rabdare...rabdare...rabdare si multa, multa dragoste. Bebe simte orice stare a ta.
Probabil nu poate manca mai bine din cauza aftelor, or sa treaca. Referitor la colici vezi ce iti recomanda medicul sa ii dai.

Te asteptam dincolo la noi in club

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Eu am nascut la 32 de sapt pe Alin cu 1900g. Si el dormea muuult si vreo doua saptamani nici nu deschidea ochii. Nu stiam nici macar ce culoare au ochii lui. Eu ii dadeam sa suga foarte des, il trezeam, il punea, la san, al adormea, eu il puneam iar. Nici el nu plangea, iar cand i-am auzit prima oare glasul parca era un pisoi. Scancea doar, nu era un plans. Pe urma au venit colicii si atunci sa vezi ce plamani si-a facut. Ii faceam controale medicale dese, mi-am luat cantar si ii faceam grafice de crestere. Parerea mea este sa nu iti faci mari griji. Dupa 2 luni vei vedea ca va recupera diferenta de greutate si inaltime. Mai ales in primul an trebuie sa ii corectezi mereu varsta pentru comparatii. Decomandata...baietelul tau ...se crede in burtica
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jana_h spune:

Fetelor, a plans! in cele din urma :D
Daca din punctul asta de vedere m-am linistit, mai am un stre, ca sa zic asa, anuma acela ca nu prea mananca. Ce sa va zic, dupa cca 15 ml adoarme, il mai las 10-15-30 min si pe urma reluam.Cum sa il impulsionez?!? Momentan nu il pun la piept, ma mulg si ii dau cu sticluta, sa stiu cat ingurgiteaza :D, si ii mai dau si cu sonda...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

De ce nu il pui la san? Se va obisnui cu biberonul si va refuza mai tarziu sanul. Nu il lasa sa adoarma, ciupeste-l,

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Va rog sa continuati discutia la topicul dedicat.

Mergi la inceput