E COLI ... SI 2 ANTIBIOGRAME DIFERITE...

E COLI ... SI 2 ANTIBIOGRAME DIFERITE... | Autor: CRISS2507

Link direct la acest mesaj

Fetitei mele de 11 luni i-a iesit o infectie urinara cu E COLI - 150.000. Am facut analizele la 2 laboratoare diferite si antibiogramele sunt total diferite. Am inceput cu Augmentin pana sa iasa cel de-al doilea set de analize, dar a facut diaree si a trebuit sa schimbam; am continuat cu Sumetrolim care, din pacate, nu se regaseste pe antibiograma care am primit-o de la cel de-al doilea laborator. Ce sa facem? Sa continuam cu Sumetrolimul sau sa schimbam din nou? Mentionez ca nici unul din medicamente nu se regaseste pe ambele antibiograme, dar pediatrul ne-a recomandat Cedax, fiind din grupa cefalosporinelor de ultima generatie, dar care nu se regaseste exact cu aceasta denumire pe liste, doar alte cefalosporine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amie spune:

ai reusit sa recoltezi corect urina, cu punguta si ai dus repede proba la laborator, pt a germenii cresc f rapid in caldura.
eu as mai repeta analiza o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISS2507 spune:

Am recoltat urina la 3 si jumatate noaptea, dupa ce am spalat-o. Am dus proba de urina dimineata, deci nu era calda. Acum am inceput tratamentul, deci ar fi influentat rezultatul de acesta. Si daca as face a 3-a analiza, la un alt laborator, probabil antibiograma ar fi alta. Dupa care sa ma iau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

fetita cum se simte? vezi vreo ameliorare sub tratament?
daca da, cel mai bine e sa termini o repriza completa cu antibioticul asta, chiar daca nu e pe antibiograma (se poate sa nu-l fi testat, nu neaparat sa nu fie sensibil).
dar ai rabdare macar 48-72 ore cu un antibiotic. nu functioneaza nici ele de la prima doza

Mergi la inceput

Dupa Sumetrolim nu a mai facut diaree. Semne clinice nu am vazut la ea nici inainte, deci nu prea am ce ameliorare sa vad acum, desi saptamana trecuta mi s-au parut palmutele ei mai calde decat de obicei si termometrul a atins de cateva ori in zi 37, dar nu cred ca a avut febra.
Ce ma mai nelinisteste sunt niste firisoare negre in scaunul ei. Sunt normale? Am facut examen coproparazitar si coprocilura de 3 ori si a fost ok. Poate e mancarea digerata....si sunt eu paranoica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

De la 3 noaptea pana la 7-8 dimineata este prea mult. Trebuie dusa intr-o ora si pusa in lucru cat mai repede, altfel se inmultesc bacteriile. Are si alte manifestari fetita? Acum degeaba ii recoltezi ca probabil dupa cele 2 antibiotice nu va iesi nimic sau valoare mica. Eu am tratat cu cedax la 4 luni, dar iesise pe antibiograma. Am facut de 3 ori recoltarea, maxim 1 ora a trecut de la recoltare pana a ajuns la laborator. La copii nu e necesar sa fie prima urina. Doar sa se faca corect toaleta. Antibiograma am facut intr-un singur loc, pentru ca un laborator a zis ca daca au iesit 2 germeni e contaminare si nu e necesara(dar asta e doar in favoarea lor, pentru ca au si antibiograma inclusa in pretul uroculturii)

Edit: firisoarele negre pot fi de la banana, daca mananca.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Da, mananca banana. Firisoarele sunt mici si negre. Cedax nu avem pe antibiograma, doar alte cefalosporine, deci nu stiu...sa schimb din nou cu Cedax sau sa continuam cu Sumetrolim? Oare i-o trece? Nu o fi prea slab, iar infectia prea puternica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Nu mai schimba atatea antibiotice ca se zapaceste mititica de tot...plus ca astea ii dauneaza f rau florei intestinale.Eu stiu sigur ca urina trebuie dusa la laborator in maxim 2 ore de la recoltare...deci la diferenta care a existat la voi nu cred ca rezultatele sunt bune.Eu as mai face o proba si as respecta termenul de 2 ore ...asta ca sa eviti sa ii dai copilului e tipuri de antibiotice si pana la urma sa nu o ajute niciunul.

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CRISS2507

Da, mananca banana. Firisoarele sunt mici si negre. Cedax nu avem pe antibiograma, doar alte cefalosporine, deci nu stiu...sa schimb din nou cu Cedax sau sa continuam cu Sumetrolim? Oare i-o trece? Nu o fi prea slab, iar infectia prea puternica?

Daca fetita nu are simptome acute poti lasa sa treaca 2-3 zile macar de la intreruperea antibioticului si repeti urocultura asa cum trebuie, adica in cel mult 2 ore sa fie la laborator! Daca ea nu a avut nici la inceput simptome, e posibil ca rezultatele sa fie eronate oricum. Adica e posibil sa nici nu fi avut infectie. De ce i-ai dus proba daca nu avea simptome?

Firisoarele sunt de la banana. Asa arata in scaunul bebelusilor.

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

I-am facut sumar de urina si urocultura pt. ca la analizele de sange i-au iesit leucocitele mari (16600), deci era evidenta o infectie. Acum m-am hotarat sa ii dau Sumetrolimul in continuare macar 5 zile. Apoi fac pauza si repet urocultura. Doamne-ajuta sa-i treaca infectia.

Mergi la inceput

E mai bine sa nu intrerupi, pentru ca organismul sa nu dezvolte rezistenta la antibiotic.

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput