Ticuri sau altceva

Ticuri sau altceva | Autor: UnPacatos

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca sa le numesc ticuri sau nu. Baiatul meu, in clasa a II-a, de cate ori se concentreaza sa scrie casca gura, scoate limba, se tot stramba. Am incercat sa-l fac sa constientizeze si sa renunte singur, dar nu merge. Nu pot sa-l las asa pentru ca, in ciuda faptului ca este unul din cei mai buni din clasa, arata nasol cand se stramba asa.
Si cand citeste, desi citeste foarte bine si ii face placere (ii dam povesti usoare, 2-3 pagini odata de citit, daca nu vrea el mai mult) isi tot freaca coltul la bluza, isi framanta degetele.
Ce sfaturi imi dati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

incearca sa-l filmezi cand se stramba asa, apoi arata-i imaginile, este posibil ca impactul acestora sa fie destul de puternic pentru a-l determina sa renunte la "ticuri". spune-i cu blandete ca voi il iubiti oricum, dar ca nu este placut pentru el sa fie tinta glumelor si a ironiilor colegilor de clasa - daca nu acum, cu siguranta va fi asa mai tarziu...

dar se "spune" ca majoritatea ticurilor apar pe fond nervos, stres, suprasolicitare, dorinta de autodepasire si perfectiune, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

L-am filmat cu telefonul mobil. A zis doar "hm"
I-am explicat exact cum ai zis si tu, parca mi-ai luat cuvintele din gura. Nimic.
L-am intrebat mai direct, mai pe ocolite, daca il streseaza ceva, daca il ingrijoreaza ceva. Raspunsul: "Pai, nu stiu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Si fetita mea a avut un tic nervos acum 2 ani ... clipea mai ceva ca instalatia de Craciun . Totul a inceput in septembrie la 2-3 saptamini de la inceperea scolii. Initial am crezut ca are o problema la ochi si am dus-o la dr. , care mi-a spus clar ca e doar un tic nervos. Am tot incercat sa vorbim cu ea si sa o facem sa realizeze ca trebuie sa se controleze o perioada sa nu mai faca asa si va disparea ... Ei, nu prea a functionat si oricum o mai si intreba lumea cind o vedea ce e wrong cu ea dar nu parea sa o deranjeze . Reteta nu am din pacate ca la noi cum a aparut asa a si disparut dupa citeva luni.
Rabdare si dragoste si toate se rezolva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Sa-ti zic o categorie sociala care nu dezvolta decat rar ticuri: sportivii de performanta. Oamenii simt nevoia sa se destreseze intr-un fel sau altul (unii au o nevoie mai mare, altii mai mica). Persoanele cu firi active au cel mai mult tendinta sa dezvolte ticuri atunci cand desfasora activitati statice (citit, scris, uitat la TV, etc.). Si eu am ticuri. Am avut de mica si in ciuda eforturilor familiei nu am reusit decat sa inlocuiesc ticurile inestetice (rosul unghiilor) cu ticuri mai estetice (rosul pielii din interiorul gurii dar numai in casa, cand ma simt bine si stiu precis ca nu ma vede nimeni). Cand merg iarna la ski insa (si schiez si 10 ore pe zi uneori, timp de 7-10 zile) nu mai am ticuri. Deci sportul pare sa fie benfic.

Cum il faci sa renunte la ticurile inestetice? Te ti de el cam 2 saptamani si-l bati la cap parinteste si cu blandete de cate ori il vezi. Nu tipi, nu te enervezi, ca devine si mai stresat si problema se accentueaza. Vestea proasta este ca e posibil sa inlocuiasca ticul de acum cu un altul, care sa-ti placa si mai putin.

Sau poti sa-l lasi in pace pentru ca in definitiv problema este numai estetica, nu? Iar copilul, pe fond, se destreseza asa...

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Da, este tic nervos.Baiatul meu este in clasa a IV-a si a are tic nervos: stramba din nas cand vorbeste cu cineva. De unul am reusit sa scapam: clipea necontrolat dintr-un ochi tot cand vorbea. I-am spus ca atunci cand simte ca are tendinta sa clipeasca sa se tina usor de pleoapa. Si a functionat.
In cazul tau pentru ticul de la buza si frecatul mainilor pune-l sa se tina usor de buza cu mana cand citeste, astfel pozitia va fi schimbata si va avea o alta preocupare.
Si eu cand eram copil imi amintesc ca aveam multe ticuri nervoase. Cred ca sunt pe fond de oboseala, stres, chiar daca pentru noi adultii ni se pare ceva exagerat, dar si copii se pare ca sunt stresati in acest secol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Multumesc frumos!

Mergi la inceput