Tinem postul impreuna?
Raspunsuri - Pagina 2
CatXO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Post usor si luminat si pohte mari la fasolici! Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas I want to tell the world... a Story Occupation 101: Voice of the Silenced Majority The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson |
Am dat startul la fasole... Post binecuvantat sa aveti!
micola spune:
Ciorba de spanac si fasole verde cu usturoi
mamici si licurici
de 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!
trutzi spune:
citat din mesajul lui ANITA75 trutzi spune-mi si mie cum ai facut maioneza din pufuleti,e gustoasa? |
Mie imi place de mooor
De obicei fac mai multa salata si folosesc doua pungi de pufuleti.
Pun pufuletii intr-un castron, pun zeama de la o lamaie sau doua (cine nu are poate sa puna sare de lamaie diluata in apa), amestec pana cand se inmoaie pufuletii. Pasta obtinuta nu trebuie sa fie prea moale, mai bine sa fie mai tare, daca ati gresit mai bagati pufuleti. Daca nu s-a obtinut o pasta mai puneti un gat de apa.
Pasta obtinuta se freaca cu ulei. Eu m-am obisnuit sa pun mai putin, prefer mai multi pufuleti. Aveti grija ca maioneza se sporeste de la ulei (exact ca cea din oua), sa nu faceti prea multa sau prea grasa.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa. O sa incerc sa explic mai bine daca sunt probleme
ex. Intr-o perioada nu imi iesea Puneam prea putina apa.
Chiar daca ati apucat sa puneti ulei si nu iese exact ca maioneza normala, puteti sa puneti apa. Eu folosesc mixer, nu stiu ce se intampla daca o faceti cu lingura.
Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica
trutzi spune:
citat din mesajul lui Olina87 simbata si duminica si zilele cu rosu e voie la peste! azi fu voie! |
Nu e chiar asa.
www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox" target="_blank"> aici puteti vedea exact cand aveti voie si cand nu
Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica
malla spune:
am facut salata orientala (cu cartofi, ceapa si masline muuulte),
cartofi fierti in coaja si apoi razaliti si caliti in putin ulei in care in prealabil am calit ceapa, si ciorba de fasole.
Eu mai fac in post spaghete cu pesmet(sunt delicioase, cel mic manca de stinge). Mancare de orez cu soia(soia sa fie pusa in mujdei de usturoi). Varza calita - imi place mult. Chiftele de legume(cartofi), dar si chiftele de rosii - care se fac foarte rapid.
Mai facem cartofi la cuptor - la tava cu morcovi si alte legume, si catrofi in coaja la cuptor...cu putina margarina(mie imi place asa).
oricum va citesc ca sa mai fur idei de la voi.
PS: A am uitat de ciuperci, ce delicioase sunt.
Andrei si Adriana
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui Olina87 simbata si duminica si zilele cu rosu e voie la peste! azi fu voie! |
Uita-te mai atent, prima duminica si ultima nu
Post spre folos sufletesc tuturor!
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
valentinag spune:
Hanne,Ica multumim!
Azi am in plan supa de rosii cu taitei si mancare de cartofi cu muraturi.
Olina,ti-au explicat fetele ce si cum,acum sambata si duminica este dezlegare la peste!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
silvi_2005 spune:
Salutari tuturor si Post spre folos tuturor. Si eu am inceput postul dar nu stiu ca o sa reusesc sa il tin, ca am ceva probleme cu stomacul.
Pana acum am gatit supa de fasole boabe cu legume, supa de taietei cu legume , am facut exact reteta aceasta http://bucataria-sylviei.ro/supa-de-legume-cu-taietei-2/ doar ca nu am pus smantana si a iesit excelenta. Am mai facut reteta asta de taietei chinezsti cu legume http://bucataria-sylviei.ro/category/mancare-chinezeasca/page/2/ daca nu gasiti ciuperci negre sau ciuperci aromate in Romania ( erau la Metro) puneti champinioane si pleurotus.
Ieri am facut tot mancare chinezeasca, orez cu legume nu am apucat sa pun reteta dar compotitia e tot ca si la taietei in mare parte.
Am ai facut niste cartofi fierti in coaja intregi si apoi taiati in jumatate, scobiti si scos miezul si amestecat cu tzuchinni dat pe razatoare si morcov ras ( pe razatoarea mica de cascaval) condimentati si umpluti iar cartofii si dati la cuptor, eu iesit minunati . Poate suna complicat dar nu e asa repeta am adaptat-o eu de la reteta asta http://bucataria-sylviei.ro/mix-grill-cu-sos-de-ciuperci-si-cartofi-la-cuptor/ fara lapte si unt si fara ulei ca era zi de post ( vedeti pe www.calendarortodox2009.ro parca... zilele de post sunt fara ulei , sunt zile de dezlegare la ulei si vin si zile de dezlegare la peste) nu stiu daca trebuie tinut asa strict dar v-am spus ce stiam eu. Ma intreb daca la zilele de peste se pot manca oare si alte fructe de mare....creveti sau scoici, inca nu stiu si nu am reusit sa intreb pe cineva autorizat sa imi spuna.
Saptamana asta nu o sa resesc dar de saptamana viitoare in masura in care reusesc sa si postesc si fac ceva retete interesante promit sa vi le impartasesc .
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
valentinag spune:
Sylvi,eu stiu ca poti manca fructe de mare in zilele de peste.
Cat despre probleme cu stomacul,same here...de vreo saptamana ma trezesc in fiecare dimineara cu durere,de la ulcer da asta e...sper sa pot tine!
Eu nu sunt asa radicala,adica sa nu pun ulei in mancare sau chestii dástea,desi sunt ceva mancaruri pe care le poti face fara ulei,nu prea multe totusi!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea