O noua eroare medicala

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Pai ce treaba are nene lepra de la spitalul din bucuresti unde sint destui angajati cu personalul lipsa din sighetul marmatiei? nu vezi ca scrii numai bazaconii..tot le cauti scuze fara noima.

Pai, guestus ...acolo nu se nasc copii?!? Nu sunt oameni bolnavi ..?

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Da , tocmai asta am spus ,repet pt. a spea oara , la inceputul topicului. Ca cei din spital ar trebui sa poata sa apeleze la apartinatori din moment ce sunt depasiti de situatie.
Si da ESTE VINA ASISTENTEI !!!!!

pai de ce sa apeleze bre...nu auzi ca sint destui angajati si nu sint depasiti de nimeni si nimic aia din bucuresti.
bati apa in piua aici cu tot felul de teorii fara noima.
auzi si tu....e lipsa de asistente in dobrogea si se vede efectul la bucuresti in spital

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AVoogt

Citat:

Pai ce treaba are nene lepra de la spitalul din bucuresti unde sint destui angajati cu personalul lipsa din sighetul marmatiei? nu vezi ca scrii numai bazaconii..tot le cauti scuze fara noima.

Pai, guestus ...acolo nu se nasc copii?!? Nu sunt oameni bolnavi ..?

de

AVoogt

cind vorbim de sighetul marmatiei te caut yo..ok?...aici e cazul cu lepra din bucuresti.

Mergi la inceput

Guestus,nu am dezbatut noi problema si a ajuns toata lumea la concluzia ca asistenta e vinovata ?!?

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Dar ce fel de aparate sunt alea, cine doamne iarta-ma le-a proiectat, incat bebelusul are acces la rama fierbinte???
chiar asa o inginerie cosmica e necesara ca sa nu existe posibilitatea de contact între bebelus si partile fierbinti?!

Normal ca vaca (sau lepra, cum zice Guestus) de asistenta e vinovata, dar de ce nu exista o minima securizare a aparatului aluia?? sa ne imaginam ca BB din incubator (sau ce o fi aparatul ala halucinant...) face brusc niste spasme, sau convulsii, si atinge rama aia nenorocita... chiar daca sare imediat o asistenta sa salveze situatia, tot se alege copilul cu o arsura... mica-mare, dar arsura!! Carui copil de cateva zile ii trebuie asa ceva??
Asa ceva nici nu credeam ca se poate imagina, daramite sa mai si existe intr-o maternitate...

Sau uite, pun cazul extrem al unui cutremur mai mare, care creeaza panica, asistentele fug pentru viata lor proprie, iar copilul din incubator e aruncat chiar de zgaltaiala pe rama aia fierbinte...

daca ingineri nu luau in calcul inclusiv toate scenariile de groaza, nu aveam azi masini cu geam securit, tubeless, ranforsari laterale, ABS, EBD, airbaguri, faruri de ceata, faruri cu xenon, faruri cu adaptarea luminii in curba etc.etc., iar intr- maternitate asa un aparat, conceput special - cica!! - pentru copii de cateva zile, eventual si prematuri, sau suferinzi, deci inca si mai fragili fatza de un nou-nascut obisnuit...

PS: ce ziceau, ca au 'izolat' cu o carpa metalul?? ptiu, ingenioasa solutie, ce sa zic!... mai ia foc si aia, si-atunci mai risca BB sa se si intoxice cu fum... doamne fereste.

Mergi la inceput

uite aici...ca sa nu mai apara si alte aberatii si SF.
lepra a ars gazul la munca...ca doar nu este prima si nici ultima.

dar nu este asa xio...daca avea salariul ca in Monaco sau ca la curtea regelui angliei poate ca isi facea treaba...nu?

"Medicul Alexandru Ciocâlteu, directorul Spitalului „Sf. Ioan”, in subordinea caruia se afla Maternitatea Bucur sustine ca este vorba „doar despre o eroare umana” si ca vor fi prevazute sanctiuni. „Maternitatea este dotata cu aparatura bun#259;, venit#259; prin Ministerul Sanatatii, iar numarul de asistente este conform regulilor prev#259;zute de MS, respectiv doua asistente pentru 30 de sugari”, a precizat acesta. Medicul spune c#259; nu poate fi vorba despre o lipsa de personal si nici despre o proasta dotare a spitalului cu incubatoare. „Asistenta era veche în meserie, trebuia s#259; îl supravegheze corespunzator pe sugar”, ne-a declarat acesta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Da , draga mea Miriama , tocmai asta este porblema ca pacientul nu are de unde sa stie care sunt conditiile din spital si risca sa devina victima unui sistem bruiat. Aleluia ca ti-ai dat si tu seama intr-un sfarsit cine pierde !!!!!!!!

***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/

http://freecycletm.ecosapiens.ro/

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.4animals.ro/ajuta.html

Intamplator, XIO, stiam cum stau lucrurile in spitalele din Romania, de pe propria mea piele: pana n-am dat "o atentie" la asistenta nu mi-a schimbat pansamentul la operatie ca ... n-au pansamente; dupa "atentie" mi-a zis sa ma duc de cate ori vreau ca o gasesc acolo. Nu era deloc necesar sa imi deschizi tu ochii. Ce ma surprinde este faptul ca te faci ca nu intelegi cauza reala a problemei si bati campii cu scuze pentru un sistem de tot rasul din care cu mandrie vei face parte. Sa ma fereasca Dumnezeu sa ajung la unii ca tine care nu se implica fiindca ... nu e personal...
Si apropo, decat sa aberezi pe forum despre ceva ce se stie prea bine cum e, mai bine ti-ai aprofunda cunostintele ca sa fii un medic priceput, omenos, impartial cu pacientii in fata carora sa poti da tot ce ai mai bun ca sa nu se mai ajunga la astfel de tragedii...

Puteti sa-mi dati si avertisment, dar XIO prea le stie ea pe toate...

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Citat:

numarul de asistente este conform regulilor prev#259;zute de MS, respectiv doua asistente pentru 30 de sugari

Asta-i lege? Doua asistente la 30 de bebei??
Doar ce le fac...ii paseasa de la una da alta in mare viteza sa termine treaba repede ?
Eu asa imi imaginez ...oare cate atentie, grija au timp sa acorde fiecarui bb ,daca printe cei 3o se mai gasesc si cativa mai bolnaviori si au nevoie de un program/tratament special ?
Normal ar fi ca bebei sanatosi sa fie in salon cu mamicile lor(dar nu uitate acolo fara a fi supravegheate de cineva )iar cei bolnaviori in grija celor doua asistentente(chiar si asa nr asistelor mi se pare insuficient).
In spitalul unde am nascut eu asa este ... de fapt comparatia nu-si are rostul aici :(

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

2 asistente la 30 bb-i, dar se lucreaza in ture, 24 din 24, cu sambete si duminici...asa ca daca sunt 60 bb-i - angajeaza 4 asistente, cate 1/tura la 60 bb-i

cat despre asistenta:
"Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au declansat, miercuri, urmarirea penala in cazul bebelusului uitat in incubator, au declarat surse judiciare, citate de Mediafax"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya

2 asistente la 30 bb-i, dar se lucreaza in ture, 24 din 24, cu sambete si duminici...asa ca daca sunt 60 bb-i - angajeaza 4 asistente, cate 1/tura la 60 bb-i

Anya

Da, normal ca se lucreaza in ture ...dar este cumva suficient numarul asistentelor comparativ cu nr bebeilor?
Mie mi se pare bataie de joc cu legea asta..fata de bebei si mamici

de

AVoogt

Mergi la inceput