Bebe-ul meu nu manaca!!!
Buna tuturor celora de pe forum. Vreau sa stiu daca e cineva pe site a caror copii refuzau mancarea din biberon. Problema e ca fetita mea are 5luni, pana acum a mancat doar san de vreo saptamana a racit un pic si i-am dat medicamente (sirop cu lingurita). De atunci copilasul meu cand i se apropie ceva de gurita pur si simplu o incleasta si nu-mi permite sa-i dau nimic, in afara de san. Am ramas si fara lapticintre timp iar bebe meu nu se satura si nici biberon nu vrea. Ce pot sa fac? Va rog dati-mi idei.Beau ceaiuri pentru stimularea lactatiei intre timp.
Raspunsuri
musetto spune:
E normal sa refuze biberonul, dat fiind ca nu a fost obisnuita cu el, ci doar cu sanul. Sfatul meu este sa nu mai insisti cu biberonul ci sa o tii la san cat mai mult, fara program. Asa o sa creasca repede si productia de lapte. In cateva zile ar tb sa se rezolve. Si urmareste cat de des uda scutecul. Daca face cantitatea normala de pisu si kk e ok, inseamna ca papa suficient, chiar daca tu ai senzatia ca nu ai suficient lapte. Cu un pic de rabdare cred ca se va rezolva curand. Mult succes!
piggy spune:
Salutari,
fetita mea Ilinca nu a papat din biberon nimic in ciuda eforturilor mele repetate cu o gramada de tipuri de biberoane si de marci de lapte praf...Am alaptat-o pana la un an desi nu imi lua mare lucru in greutate, dar macar era sanatoasa...Tot din motivele de mai sus am inceput ceva mai devreme diversificarea, la 4 luni jumate cu cereale si am mers asa (cu san si cereale cu lingurita) pana aproape de 6 luni, cand am inceput diversificarea cu sucuri de fructe, etc...
Sanatate multa
Piggy mama de Ilinca (15.06.2008)
s_ellia25 spune:
pune bbline la san cat mai des..asta o sa stimuleze lactatia..ceai de fenicul,chimen si anason,peste un litru pe zi,asta o sa iti stimuleze iar lactatia..nu dureaza mult max 24 de ore sa ai lactatie asa ca nu te ingrijora..numai bine..
Bee spune:
Daca tot ce spui tu s-a intamplat intr-o singura saptamana, trebuie sa te gandesti ca aceasta "pierdere", sau mai degraba scadere a lactatiei este doar temporara si este legata de stresul provocat de boala copilului. Tine-o mai mult la san, chiar daca nu se satura. Asta o sa stimuleze mult lactatia. Pe langa asta lichide, odihna si alimentatie mai bogata in proteine (carne) si se rezolva. Si eu am zile in care vad ca nu am lapte, bebe e agitat si nu se satura, dar cu rabdare revin cu laptele pe linia de plutire (in cazul meu e un cerc vicios: nu dorm- nu am lapte, bebe nu se satura e agitat noaptea, suge noaptea, nu dorm, nu am lapte).
DIn ce spui despre copil, e preferabil sa incerci sa o alaptezi, decat sa te chinui sa o faci sa manance din biberon. Si oricum in scurt timp, o sa uite trauma linguritei cu medicamente si va accepta lingurita cu mancare.
http://www.dropshots.com/dochia
lisa79 spune:
am avut si eu probleme cu alapatatul,trebuie doar sa insisti si sa iti pui puiul cat mai des posibil sa stimulezi lactatia. e bine ca iti refuza bibe...stie el de ce, crede-ma e mult mai usort pentru tine sa alaptezi decat sa folosesti biberonul(sterilizat,pompat,facut lapte...bleahhh).
bafta multa!
Votati-o pe ANA!!!