tv-ul pritenul sau dusmanul copiilor nostri??
Raspunsuri - Pagina 2
asi spune:
Ca orice lucru folosit in exces dauneaza grav sanatatii, cum zice reclama.Ziceai sa te intereseaza in general nu in cazul fetitei tale care e prea mica sa urmareasca ceva inclusiv TV-ul.
Orice exces pe care il faci , inclusiv igiena si protectia copilului , ii dauneaza.Daca incerci sa fii echilibrat e bine.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
conchita spune:
impotriva dorintei si vointei mele, sonia s-a uitat la televizor din prima zi de viata. vorba vine, a fost in fundal imediat cum m-au mutat la rezerva dupa nastere, caci tatal ei este dependent de televizor. are aproape 3 ani si nici o problema cu deficit de atentie sau altele, dimpotriva. recordul pana acum la stat si pictat e de 4 ore jumate. la un an jumate recordul a fost de doua ore si jumatate desenat si colorat. ceea ce este absolut iesit din comun.
nu vreau sa spun ca televizorul in exces nu dauneaza, cred sincer ca da. nu pot, insa, sa nu remarc, ca nu are nici un efect negativ dintre cele amintite asupra copilului meu care are parte de televizor mai mult de juma de ora pe zi, daca se face media cu timpul de vizite la tatal ei, plus cand ii satisfac dorinta sa-i pun filme la cerere, zilnic. da, e capabila sa urmareasca un film cap-coada si sa participe cu toata fiinta la actiune, comentand intruna si intrebandu-ma una alta, dansand cu winnie si elefantii din cartea junglei, etc. dar de cele mai multe ori e de fundal, in timp ce ne jucam altceva.
am cautat pe net anul trecut despre alti parinti in aceeasi situatie, cum le-au evoluat copiii si daca se confirma studiile stiintifice in cazul tuturor si chiar tin minte ca o mama si-a facut propriul studiu, creca a si publicat o carte, daca nu ma insel, despre "studiile stiintifice" atat de mult invocate. imi aduc aminte perfect ca ea nu gasise nimic cu certitudine maxima, ci doar rezultate corelative. iar proprii copii nu patisera nimic din ce se prezice in studiile cu pricina.
cred ca obosesc creierii de adulti de prea mult teveu, ca suntem si-asa stresati si extenuati. dar creierul de copil e ca un burete, absoarbe tot - ca sa raspund la intrebarea elliei daca se asimileaza informatii. desigur ca se asimileaza, cu sacul inca. intrebarea e daca informatiile astea la gramada stimuleaza inteligenta si dorinta de cunoastere adevarata. in cazul soniei, da.
s_ellia25 spune:
va multumesc tututror pentru raspunsuri..
asta ma gandesc si eu ca 'fructul oprit este totdeauna dorit'..bine ca acu e mica dar as fi vrut sa imi fac o idee...eu una nu stau la tv..imi place sa ma uit uneori la 'america's next top model'si se uita si ea de nici nu clipeste..de asta am renuntat sa ma mai uit..ca nu cred ca e bn sa se uite de pe acum....in rest dc mai urmarec cate ceva cand doarme ea..prefer sa ii pun muzica mai bn..
in fine..mai este pana o sa creasca si sper pana atunci sa reusesc sa ma hotarasc..
saru' mana tututror pt raspunsuri..