VITAMINA D

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Bunica imi povestea ca maica-sa o obliga sa inghita in fiecare zi o lingura de "untura de peste" (care contine destul de multa vitamina D) pe cand era copil. Asadar, de pe vremea aia - si chiar mult dinainte de vremea aia - se stia ca untura de peste e buna contra rahitismului.
Cand eram eu copil, maica-mea imi dadea si mie capsule de "untura de peste"

Asadar, administrarea de vit.D copiilor e o traditie veche si foarte buna, zic eu. Cum as putea fi "impotriva vitaminei D?" (ce, e candidata la prezidentiale, sau ceva? :)

Asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu elucubratii precum cele citate in postarea initiala, de genul:

"Oamenii destepti de astazi fac doua lucruri: 1) spun NU vaccinurilor ; 2) spun DA vitaminei D. Daca luati vitamina D nu aveti nevoie de nici un vaccin!"

"Uitati-o – vitamina D – marele LEAC impotriva gripei."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Uau!
Am lipsit in weekend si candma intorc ... nu ma asteptam la atatea reactii.
Nu pot adauga decat: vreau si eu soaaaaareeeeee!!!
Useri din Australia, pazea ca vin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Citat:
citat din mesajul lui UnPacatos

Uau!

Din pacate, studii stiintifice (reale si bine realizate nu inventate) pe muncitorii care lucreaza la montarea de acoperisuri, undeva prin Sudul SUA nu au sintetizat mai multa vitamina D decat cei care nu se expun excesiv la soare.
In concluzie, la copii, indiferent de zona in care locuiesc este necesara suplimentarea cu vitamina D, oral sau injectabil pentru a preveni rahitismul.
Acelasi lucru se discuta a se introduce si la adulti (ma refer la forma farmaceutica a vitaminei D si nu la "untura de peste" sau suplimentele "naturale" de vitamina D, adica medicamentul vitamina D a carui concentratie si farmacocinetica sunt foarte bine stabilite) pentru prevenirea unor boli.
Ea este deja utilizata in tratamentul osteoporozei.

In ceea ce priveste expunerea la soare, riscul de cancer de piele depaseste beneficiile "bailor de soare" in prezent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Citat:
citat din mesajul lui UnPacatos

Uau!

Din pacate, studii stiintifice (reale si bine realizate nu inventate) pe muncitorii care lucreaza la montarea de acoperisuri, undeva prin Sudul SUA nu au sintetizat mai multa vitamina D decat cei care nu se expun excesiv la soare.
In concluzie, la copii, indiferent de zona in care locuiesc este necesara suplimentarea cu vitamina D, oral sau injectabil pentru a preveni rahitismul.
Acelasi lucru se discuta a se introduce si la adulti (ma refer la forma farmaceutica a vitaminei D si nu la "untura de peste" sau suplimentele "naturale" de vitamina D, adica medicamentul vitamina D a carui concentratie si farmacocinetica sunt foarte bine stabilite) pentru prevenirea unor boli.
Ea este deja utilizata in tratamentul osteoporozei.

In ceea ce priveste expunerea la soare, riscul de cancer de piele depaseste beneficiile "bailor de soare" in prezent.

Corectez: Vreau la soareee ... sub un pom!!! Cu ceva apa sa-mi susure-m cap. Si un suc racoritor din fructe la indemana :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AniaMaria spune:

capcaunul:
“pe cand gripa, a carei cauza nu este lipsa vitaminei D, nu poate fi combatuta cu vitamina D”

ideea era ca lipsa vitaminei D te poate lasa descoperit in fata virusilor etc. si ca un un sistem imunitar puternic te poate apara impotriva agentilor patogeni mai bine decat vaccinurile, care sunt mult prea specializate. se cerceteaza in directia asta, pe ce baza as zice eu ca nu e asa?

urban nu ma intereseaza, eu ziceam doar ca, in cazul de fata, sursa este un institut de cercetari cat se poate de serios (am pus mai sus articolul in original si sursa), iar ideile cu pricina nu sunt sustinute doar de LPI. faptul ca se gaseste la urban pe site nu ii transforma pe cercetatorii cu pricina in niste amatori.

http://lpi.oregonstate.edu/
http://www.vitamindcouncil.org/
http://www.vitamindsociety.org/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Citat:
citat din mesajul lui SheannampIn concluzie, la copii, indiferent de zona in care locuiesc este necesara suplimentarea cu vitamina D, oral sau injectabil pentru a preveni rahitismul.In ceea ce priveste expunerea la soare, riscul de cancer de piele depaseste beneficiile "bailor de soare" in prezent.
In Australia medicii nu recomanda suplimentarea cu vit D la copii, in afara celor cu risc de deficienta a acestei vitamine. Chiar mi-am pus aceasta problema cand am nascut acum 5 luni si nimeni nu mi-a recomandat sa dau copilului vestitele picaturi Vigantol, inca de la nastere. Cat despre cancerul de piele si soare, poti citi mai multe aici:http://www.sunsmart.com.au/vitamin_dhttp://www.cancer.org.au/Healthprofessionals/PositionStatements/sunsmart/risksandbenefitsofsunexposure.htm
un om are nevoie de sange
my deviantArt Gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui AniaMaria
urban nu ma intereseaza, eu ziceam doar ca, in cazul de fata, sursa este un institut de cercetari cat se poate de serios (am pus mai sus articolul in original si sursa), iar ideile cu pricina nu sunt sustinute doar de LPI.

Spune undeva LPI ca la ordinea zilei se deruleaza un proiect pentru a tine poporul american departe de vitamina D si ignorant in legatura cu efectele ei asupra sanatatii. Este o schema planificata constient ce doreste sa ii dezinformeze pe oameni, facandu-i sa se vaccineze, sa faca chimioterapie si sa ia medicamente in loc de a-i invata leacurile simple naturale ce exista chiar acum?
Daca nu, atunci nu ma mai contrazice.

Mergi la inceput

Citat:
... in cazul de fata, sursa este un institut de cercetari cat se poate de serios (am pus mai sus articolul in original si sursa), iar ideile cu pricina nu sunt sustinute doar de LPI. faptul ca se gaseste la urban pe site nu ii transforma pe cercetatorii cu pricina in niste amatori.

Dar de unde ai dedus tu ca LPI e un institut cât se poate de serios?
Asa îti face el impresia, sau cum?

Sau numai simplul fapt ca e din SUA, si ca poarta numele unei personalitati stiintifice extrem de respectabile, e suficient?

ca asa... si Spiru Haret, saracul, a fost întemeietorul învatamântului românesc... si uite ce batjocura e "universitatea" care-i poarta numele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AniaMaria spune:

"...simplul fapt ca e din SUA, si ca poarta numele unei personalitati stiintifice extrem de respectabile"

nici macar atat, m-a dat pe spate sclipiciul de pe frontispiciu.

Mergi la inceput

Citat:

"...simplul fapt ca e din SUA, si ca poarta numele unei personalitati stiintifice extrem de respectabile"

nici macar atat, m-a dat pe spate sclipiciul de pe frontispiciu.

desi se vrea ironic, mi-e teama ca acest raspuns e unul de-a dreptul... franc

Mergi la inceput