bebe foarte mofturos

bebe foarte mofturos | Autor: andreea37

Link direct la acest mesaj

Buna-ziua tuturor!
Am o fetita care are acum are 10 luni si am mari probleme cu ea legat de diversificare. Pana la 4 luni a mancat san si in completare biberon intrucat nu-mi ajungea laptele meu in ciuda eforturilor de a creste lactatia (pompa, muls, ceaiuri, pastile).La 4 luni am inceput sa ii dau cereale seara pe care le-a acceptat cu placere ca si suculetul de mere si morcov. Apoi, incet am reusit sa o fac sa pape pireul de fructe, concomitent incercand supa de morcovi, apoi cartof, apoi albituri din care lua 2-3 lingurite si apoi refuza.Lunile au trecut si la pireul de fructe am adaugat biscuiti, iaurt (care nu il vrea simplu) si branzica de vaci calcica.Acesta si sucul de fructe le-a acceptat dar in schimb pireul de legume si in care am adaugat ulterior carnita este un dezastru.De luni de zile gatesc sau ii cumpar borcanele Hipp, Humana degeaba. Dupa 2 lingurite, nici cu joaca sau jucarii nu mai vrea. Acum 2 sapt. manca o ora cateva lingurite pe care i le dadeam pacalind-o sa deschida gura dar acum numai ce simte sau vede bolul de papa(care i l-am schimbat) plange cu lacrimi de sange.Mentionez ca am incercat toate variantele de papa, mai dulce, mai apoasa, cu ulei au unt. Am remarcat totusi ca nu vrea deloc cartof. Am incercat chiar si gris, orez cu lapte, mamaliguta cu branza si smantana, mar copt cu orez si nu am reusit sa o fac sa pape decat banana cu piept de pui(nu se simtea carnea) de 2 ori si apoi nu a mai vrut. Ficatul...nici gand si galbenusul de ou l-am strecurat in fructe.Mentionez ca actual mai primeste san inainte de nani, cereale seara si LP.Cineva zicea ca intarcarea reprezinta solutia. Ce sa ma fac?Nu mai am putere sa lupt cu mofturile ei...mai nou vrea sa ii dau lucruri noi si jucarele si la pireul de fructe...Va roooog, sfaturi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Si eu ma confrunt cu aceeasi problema: bebe Dragos are 9 luni jumate, nu mananca mai mult de 100 grame mancare solida pe zi, nu bea lapte/sucuri/zeama de supa (cu care, eu personal, nu sunt de acord) din biberon/cana cu cioc, ci numai sugee! Insa niciodata nu am pus problema ca al meu bb este mofturos! Si niciodata nu m-am gandit gata! este momentul sa il intarc, desi sunt pe aici niste mamici care povesteau cum odata cu raritul supturilor creste si apetitul copiilor pt mancare solida. Nu am ajunsa insa acolo, eu nu sunt pregatita psihic sa il intarc! Si nici dfiul meu, ce-i drept! Asta este, nici eu nu mananc cine stie ce, variez pe cat posibil meniurile, insa decat sa il fortez...

Si te rog frumos, nu mai spune de fetita ta cum ca ar avea mofturi! Eu una nu cred asa ceva! Poate inca nu ati gasit combinatia de alimente castigatoare, poate te simte deja frustratata si suparata si se comporta in consecinta! Incearca sa lasi pe altcineva sa-i dea de mancare, cineva mai calm, macar o perioada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

La noi a mers cu pacaleala. Ericai ii placea foarte mulr t banana. Asa ca aveam un castronel cu 2 compartimente: in unul aveam mancarea si in celalalt banana pasata. Luam mancare in lingurita si pe varful ei puneam putina banana. Astfel, simtea gustul de banana si lua tot ce era in lingurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Daaa, banana ne-a salvat si pe noi . Mancarea din lingurita era invelita in piure de banane. Orice mancare .
Dupa o vreme si-a schimbat gusturile - de la banana am trecut la iaurt.
Pe la 8 luni a avut o perioada de vreo 2-3 saptamani in care nu a acceptat decat lapte praf sau lapte cu cereale din alea de pus in biberon. Nimic altceva!
Practic, incet-incet, am luat-o de la capat cu diversificarea... 2-3 lingurite azi, 3-4 maine, azi un fel, maine altul si tot asa...

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Ai incercat sa-i pui in fata pe o farfurie bucatele mici de mancare pe care le-ar putea duce singura la gura? Legume fierte, carnita de pui fiarta si taiata in contrafibra, bucatele de cascaval sau branza (daca ii dai), boabe de mazare, oua de prepelita taiate pe jumate, etc. Ar fi doua noutati pentru ea : mancarea cu adevarat solida si autoservirea. La 10 luni copilul meu mesteca foarte bine, chiar daca nu avea inca masele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

dc intarci o sa te dai cu capu de pereti cand nu v-a mai manca nimic.,...
si o sa mai aiba perioade de nemancare...
e doar o perioada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Bune toate sfaturile fetelor...cu toate ca nu te-as sfatui sa ii dai la 10 luni boabe de mazare fierte intregi...au murit copii la 3 ani din cauza unei boabe de mazare aspirata in plamani...bucatele de pui fiert, morcovi, mar copt ok...dar nu mazare boabe la 10 luni chiar daca are cativa dintisori.

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Si eu am patit la fel cu fetita mea. O dr mi=a zis sa o las in pace, ca stie ea mai bine ce, cat, cd vrea sa pape mancare solida. In fiecare zi ii ofeream mancare, dar o lasam pe ea sa decida dc papa sau nu. Nu am pacalit-o. Pe la 8 luni am renuntat la blenduit, am inceput sa-i pasez cu furculita, ca apoi sa incep sa-i pun pe masuta bucatele mici.Asa a inceput sa pape. Sapt viitoare face un an si eu sunt multumita de cum mananca acum, chiar dc nu e o cantitate mare.
Spui ca plange....eu zic sa o lasi cateva zile in pace, Apoi incepi de la ZERO. O asezi frumos in scaunel, ii arati dastronelul si lingurita si o lasi pe ea sa decida dc vrea sa guste. Dc nu vrea, ii oferi ceva pe tavita scaunelului, chiar dc ea nu va sti sa manance singura.
Ai nevoie de multa rabdare. Eu eram f nervoasa, ajunsesem la disperare, pana cd am decis sa o ascult. Si acum ma mai enervez, ca de, sunt om, dar imi trece.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexal spune:

buna mamici,si eu ma confrunt cu aceesi prb,alec al meu refuza mancare.mananca doar ce-i dule,banana,para,piersica dar copta bine,si ft putin din cereale.cand ii dau supita sau alta mancare trb sa-l pacalesc si asa pacalit ia vre-o 2 3 lingurite si dupa strange buzele si se fereste.eu sunt disperata pt ca nu a mai laut in greutate.chiar daca este paste greutatea unui copil d 9 luni.acum are 10 kg cat avea si la 8.inca nu l-am intarcat si sta toata ziua cu titi in gurita cu toate ca nu prea mai e.d vre-o 2 zile am inceput sa-i dau completare dar refuza,in seara asta a baut din bibi 100 d ml ceea c m-=a facut ft fericita.ca si tine blackgirl0 in ca nu sunt preg sufleteste sa-l intarc si beneinteles nici el nu e,dar nu stiu c sa mai fac.pupici la bebici si sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Imi pare rau sa vad cate mamici sunt terorizate de puii mici si de ceea ce mi se pare ca e cel mai greu cand vine vorba de bbei: DIVERSIFICAREA .
Dar, vad ca mamicile deja stiu sa o faca, asa ca nu aici cred ca e problema. De la caz la caz, pot fi alte probleme care se "suprapun" cu cele de incercat gusturi noi.
Eu acum sunt la a2a experienta de acest fel si acum e complet diferit, pt ca bb2 inca papa san la discretie, pe cand cel mare deja dupa 6 luni avea biberonul cu cereale.
Ce va pot sfatui eu pe mamicile care au probleme este sa faca pauze cu alimentele care nu plac bbeilor.
Cat despre gusturi, eu am vazut ca daca nu il inveti cu gustul acru de la lamaie/portocala cand e mai mic, apoi prefera cel dulce mai mult.
Noi am rezolvat usor cu mancarea - desi papand san e drept ca a acceptat mai greu gusturile - prin faptul ca le-am introdus mai tarziu si am lasat pauza intre ele, fiecare tip de leguma sau fruct.
Apoi, cand am incercat sa ii introduc oul a fost f greu, dar am asteptat pana cand l-a vrut, pe principiul ca nu sunt asa stresata ca o mamica care nu ii mai da san - pt ca eu ii dau fier si din laptele meu, chiar daca mai putin, se asimileaza mai bine.
Relaxarea a fost totul, plus ca i-am mai dat si borcanele (chiar nu pot sa inteleg cum de alea le accepta oricand si pe oricare, iar cele facute de mine le-a acceptat mai greu).
Din cauza dintilor a fost mai greu, a mancat mai putin oricum, dar cand am vazut ca putea sa manance ii dadeam mai mult, altfel nu il fortam.

Spor la papa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Poate nu ii plac alte alimente fiindca s-a inceput diversificarea cu alimente dulci (fructele). Din cauza asta, Matei fiind si slabanog si mofturos, noi am inceput cu cereale fara gust si cu legume, fructele le-am bagat mai pe urma.

Eu cred ca e vorba doar de o perioada, lasa-i o pauza sa "uite" de suparari si dupa aceea incearca iar.

Gandeste-te la niste combinatii mai pacalicioase, carnita (ft putina) adaugata in piure de branza si mar copt, dupa aceea cresti cantitatea de carnita si scazi marul,sa iasa intr-un final branza cu carne. Daca totul merge bine, "indraznesti" si de-o leguma.
Dovleceii sunt mai dulci, ii poti combina si pe astia.

E o treaba si cu autorservirea. Matei a avut o perioada din asta pe la un an si 1-2 luni, facea crize cand ma vedea cu castronul. Bunicii au avut inspiratia suprema sa ma puna sa ii dau mancare bucatele si sa-i dau si lui o furculita in mana. Baga al meu grupa mare, ca bietu copil avea pofta de independenta . Se saturase de blenderuit.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput