intrebare despre pensii

intrebare despre pensii | Autor: avenirv

Link direct la acest mesaj

buna ziua.
se vorbeste de intrarea in vigoare a unei noi legi referitoare la pensiile de stat (deci NU pensii private). am si eu o intrebare:
pensiile pe care oamenii le primesc acum vor fi recalculate ? deci, sa zicem, cineva ce primeste acum o pensie de 10000 lei va avea pensia recalculata sau va continua sa o primeasca ? va fi marita, micsorata sau va ramane aceeasi ?
multumesc foarte mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Acum ce vrei sa faci un test de imaginatie?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avenirv spune:

nu, nu vreau asa ceva. tocmai citisem ca exista oameni cu pensii de 33000 lei noi/luna, cateva mii cu peensii peste 10000 roni/luna si voiam sa stiu daca acelor persoane li se vor recalcula aceste pensii.
atat.
oricum multumesc pt ca mi-ati citit intrebarea.

Mergi la inceput

Pai opinia mea este ca in momentul in care va exista un cadru legal (deci publicat in MO) se va putea raspunde si la aceasta intrebare.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

So... mama mea tocmai a iesit la pensie anticipata. Iar in decizie scrie ca i se cuvin 415 lei/luna - pensie neindexata... Ce inseamna asta? I se va indexa? Daca da, cam in ce mod? Chiar nu ma pricep deloc la asta, asa ca, daca este cineva care stie ceva concret, poate ma ajuta si pe mine... Mama mea are aproape 40 ani de munca (lucreaza de pe la 15 ani, iar acum are 55 ani) si mi-e greu sa cred ca va lua 415 lei lunar (pensia la termen ar fi fost de 530 lei aprox.)....
Multumesc!

Mergi la inceput

Toate pensiile sunt indexate periodic, dar nu exista o garantie cand si cu cat. In general se urmareste sa atinga (macar) inflatia.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Adica pentru moment ramane pensia din decizie?
Multumesc, Marius!

Mergi la inceput
Mergi la inceput