Un baietel rasfatat (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Desiree -- si ce faci a 11-a oara cand varsa galeata? Dupa ce i-ai comunicat limitele tale in mod repetat si nu a incetat? Cam in punctul asta suntem noi -- eu nu mai suport felul in care se poarta unul cu altul, mai ales John cu sora lui, comportament pe care ea il imita si i-l intoarce. Le-am comunicat felul in care comportamentul lor ma face sa ma simt si nu am ajuns la nici un rezultat.

sincer, rar s-a intamplat sa nu se opreasca, daca l-am lasat sa-si faca "damblaua" :), in general este un copil intelegator, daca-i spun, ma simte si zice el "mami, gata"

ipotetic,i-as zice ca a 11-a oara strange el apa, ca io am obosit...daca nu percuteaza, il opresc, de plange, il iau in brate si-l consolez

dar vorbim de situatii si de copii diferiti, la varste diferite

vad ca principala problema a ta este agresivitatea lor..si te cred...incearca sa ai o discutie cu el vizavi de asta... sa afli de ce o loveste... sa observi cand se joaca, ce anume se rupe intre ei de se ajunge la palme...

Citat:

Tonnia -- nu sunt asa stricta cu lucrurile marunte. De obicei isi strang si ei jucariile cand termina de jucat, impreuna cu femeia, cand se apuca ea, uneori din proprie initiativa, alteori le zic eu sa o ajute.

deci,o fac,de obicei, nu cred ca e cazul sa iti faci griji ca nu o fac atunci cand ii rogi tu....

Citat:

Ce ma deranjeaza e nu atat jucariile intinse cat faptul ca ma ignora si se comporta ca si cum nu as vorbi. Asta ma scoate din minti. Inteleg ca nu vrea, dar macar sa zica de ce -- nu am chef acum, sunt obosita, vreau sa ma mai joc, etc. Sau macar sa zica "I don't feel like it", sa imi comunice ceva, nu sa ma ignore total...

prin asa ceva am trecut si noi, oarecum....la fel, cand il intrebam: ti-e foame, sete, vrei aia, cealalta....ma ignora, daca avea ceva mai bun de facut..si l-am luat la o discutie si i-am explicat ca atunci cand el are o dorinta, nevoie si i-o spune mamei si mama il ajuta, intelege,raspunde...asa si eu am nevoie ca atunci cand il intreb ceva, sa-mi comunice parerea lui, chiar daca e NU..sa-mi zica NU, daca e NU, nu sa ma ignore..de fapt asta era problema..daca era DA, raspundea imediat, daca era NU, se facea ca ploua :)..asa ca i-am explicat ca poate sa zica si NU, daca asta simte :)...si s-a rezolvat, dar tot il intreb de 4-5 ori pana sa raspunda...dar raspunde .

Alina,mami de Mihnea-Octavian, 3 anisori fara un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Allinta -- ai inteles gresit, noi NU avem doua femei, nu am bona, am numai femeia la curatenie, care ma ajuta si cu copiii, adica le face baie cand nu e ta-su sa le faca el, uneori (poate o data pe saptamana) se duce cu ei in curte sa se plimbe cu bicicletele si strange dupa ei non stop.

Am spus ca majoritatea strainilor de aici, pentru ca ISI PERMIT si ASA E CULTURA LOCALA au o femeie interna (am avut si noi pana cand a facut cea mica 2 ani) si multi dintre cei cu 2 sau mai multi copii au chiar DOUA femei. NU ESTE CAZUL NOSTRU. Noi de cand a facut Jodie 2 ani avem femeia numai 6 ore pe zi si responsabilitatile ei principale sunt sa faca curat, sa spele si sa calce, sa faca de mancare de 2-3 ori pe saptamana, sa spele vasele si sa stranga in urma noastra.

Mersi mult, fetelor. Ei, asa e cand esti insarcinata, o mai iei razna. Avem intr-adevar o problema, mai ales cu John, de comunicare, la care o sa lucram. In rest, nu cred ca e asa de rau...

23+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Scuze, daca am inteles gresit, Freedelia.
Dar comportamentul afectuos fata de copii este foarte important in relatia voastra, la fel ca si fermitatea deciziilor in ceea ce ii priveste. Nici militarie, dar nici obraznicii lasate sa se manifeste in mod repetat. Iau ca exemplu, galeata varsata de cateva ori, desi a fost atentionat sa nu o faca. Il avertizezi o data, a doua oara ii zici ca daca nu inceteaza, ii vei aplica pedeapsa pe o anumita perioada de timp. Daca va continua cu actiunile sfidatoare, ori ii prelungesti pedeapsa, ori ii aplici o alta. Pedepsele pt fetita mea sunt : fara desene / fara calculator / fara poveste seara inainte de culcare.
La inceput, a crezut ca glumesc, dar au trecut cativa ani si, acum, stie ca atunci cand o avertizez ca urmeaza pedeapsa, ea chiar va urma.
Am o fetita ascultatoare, insa nu a fost asa din totdeauna. De abia dupa ce am schimbat metoda de educare, a devenit copilul cumintel. Chiar daca uneori mai are bazdaci... Dar vorbesc cu fetita mea in permanenta despre orice are legatura directa cu ea.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Iau ca exemplu, galeata varsata de cateva ori, desi a fost atentionat sa nu o faca. Il avertizezi o data, a doua oara ii zici ca daca nu inceteaza, ii vei aplica pedeapsa pe o anumita perioada de timp

sper ca e doar un exemplu, scuze, eu nu am considerat-o ca obraznicie, ci ca pe un joc care ii place si l-am lasat...dar s-a repetat si am obosit sa muncesc :)..si nu l-am avertizat sa se opreasca..i-am spus ca EU am obosit si nu mai vreau sa strang..si ma gandeam si la vecini :)..in fine,era mai mic cand s-a intamplat, acum e altceva...

Alina,mami de Mihnea-Octavian, 3 anisori fara un pic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui desiree

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Iau ca exemplu, galeata varsata de cateva ori, desi a fost atentionat sa nu o faca. Il avertizezi o data, a doua oara ii zici ca daca nu inceteaza, ii vei aplica pedeapsa pe o anumita perioada de timp

sper ca e doar un exemplu, scuze, eu nu am considerat-o ca obraznicie, ci ca pe un joc care ii place si l-am lasat...dar s-a repetat si am obosit sa muncesc :)..si nu l-am avertizat sa se opreasca..i-am spus ca EU am obosit si nu mai vreau sa strang..si ma gandeam si la vecini :)..in fine,era mai mic cand s-a intamplat, acum e altceva...

Pedepsele despre care scriam, sunt intelese de copii, dupa varsta de 3 ani.
Pana la 3 ani, functioneaza foarte bine metoda asezatului pe un scaunel, timp de 1-2 minute, pana se linisteste sau confiscarea unei jucarii favorite.

allinta

Mergi la inceput

La ce anume functioneaza confiscarea unei jucarii favorite??? La frustrarea copilului poate. Eu nu sunt de acord cu o asa pedeapsa nici la un copil mai mare (mi se pare anormal ca pedeapsa sa nu aiba nici in clin nici in maneca cu fapta savarsita) dar la 1-2 ani, ce poa sa inteleaga un copil cand el toarna apa pe jos si mama ii ia o jucarie??? Ce conexiune e aia??? In teleg daca toarna apa pe jos sa ii iei galeata, sa il scoti din cada, etc, ceva care are legatura cu ce a facut, dar asa, sa ii trantesti o pedeapsa ca nuca-n perete??? De ce???

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

La ce anume functioneaza confiscarea unei jucarii favorite??? La frustrarea copilului poate. Eu nu sunt de acord cu o asa pedeapsa nici la un copil mai mare (mi se pare anormal ca pedeapsa sa nu aiba nici in clin nici in maneca cu fapta savarsita) dar la 1-2 ani, ce poa sa inteleaga un copil cand el toarna apa pe jos si mama ii ia o jucarie??? Ce conexiune e aia??? In teleg daca toarna apa pe jos sa ii iei galeata, sa il scoti din cada, etc, ceva care are legatura cu ce a facut, dar asa, sa ii trantesti o pedeapsa ca nuca-n perete??? De ce???

Eu nu vreau sa ma lansez in polemici obositoare, totusi iti voi raspunde, ca poate nu am fost suficient de explicita : intai ii spui copilului ce se va intampla daca nu inceteaza cu nu stiu ce activitate nedorita de tine, ca mama, apoi ii confisti o jucarie favorita. Cu siguranta va intelege de ce i-a fost confiscata jucaria. Mult mai bine decat daca ai tipa la el sa inceteze o activitate anume.
Daca te rastesti la copii, asa cum te rastesti la mine, evident ca nu te mai asculta... Cand vor mai creste, isi vor pune si degetele in urechi, fiindca tu in loc sa fii atenta la ce ti se spune, incepi sa tipi...

PS : consider ca este mult mai eficienta asemenea metoda, decat sa vorbesti cu peretii ( ca in cazul tau ), pana simti ca explodezi de nervi.

Edit : scuze de tonul iritat, dar irascibilitatea ta chiar m-a deranjat. Eu credeam ca te ajut, dar se pare ca nu accepti si alte idei. Iti vorbesc din proprie experienta despre ce metode dau rezultate la copii, nu din povestile altora sau carti. Dar daca tu crezi ca metodele tale educationale dau roade mult mai bune, tine-o tot asa.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Allinta, abia s-au linistit spiritele pe aici!
nu stiu de ce ti se pare strigat la freedelia, pe forum cand vrei sa stigi scrii cu majuscule, cand pui mai multe semne de intrebare inseamna ca esti foarte, foarte mirat; si daca tu devii iritata atat de repede , inteleg de ce pedeapsa cu confiscatul jucariei favorite!
hai sa discutam in contradictoriu in mod civilizat, (fara emotioane cu suzeta), fara interpretari si iritari, ca nu noi suntem copiii in discutia asta, noi suntem cei care crestem copii si trebuie sa dam dovada ca putem mai mult decat ei!

eu intampin mari probleme cu mandra mea care a inceput sa spuna "nu vreau"; nu vreau sa ma schimb, nu vreau sa ma imbrac , nu vreau sa dorm, nu imi place aia nici aia s.a.m.d.... nu stiu daca e varsta ( 2 ani, 2 luni) sau influenta bunicii care e la noi de 3 luni si care pleaca in 2 saptamani.
incerc sa imi pastrez rabdarea inca 2 saptamani si apoi ??? v-ati confruntat cu asa ceva?
uite cum topicul mariei a ajuns topicul tuturor mamicilor care au o intrebare referitoare la comportamentul copilului! frumos, nu-i asa?

Mergi la inceput

Allinta -- nu m-am rastit la tine, dar ca sa iti raspund, mi se pare de 1000 de ori mai putin traumatizant pentru un copil sa te rastesti la el, decat sa ii confisti o jucarie asa cu sange rece, ca pedeapsa pentru ca nu te-a ascultat. Eu nu caut rezultate cu orice pret, caut sa gasesc o cale de comunicare non vilenta cu copiii mei, nu comunicare pe baza faptului ca io sunt mai tare ca ei si io fac regulile iar daca nu ma asculta le arat io cine-i boss-ul. Mi se pare foarte usor sa iti faci copiii sa se comporte intr-un anumit fel de frica -- insa comunicarea ta cu ei si mai ales a lor cu tine este zero, iar cand vor ajunge adolescenti, nu vei avea nici cea mai vaga idee ce se petrece in capul lor. Eu prefer sa ajung sa simt ca explodez de nervi vorbind cu peretii decat sa imi stie copiii de frica si sa nu mai faca una sau alta de frica pedepselor. Ma intreb ce i-ar opri in cazul asta sa faca acel lucru cand eu nu sunt acasa sau cand nu ii vad???

A_alinta -- nu stiu cum este bunica voastra, dar la mine parintii mei, desi ii iubesc pe copii in disperare, nu au o influenta prea buna. Adica, ii lasa sa faca prostii pana cand nu mai pot suporta si atunci tipa la ei sau reactioneaza disproportionat. Asta in loc sa le explice mereu ce e bine si ce nu. Cand sunt ai mei la mine, observ mereu ca nici pe mine nu ma mai asculta ca de obicei. Mama se supara de mama focului cand ii spun ca noi nu avem probleme cu rutina de culcare decat cand e ea la noi, ca pregatitul pentru scoala dimineata e mult mai rapid cand sunt numai eu cu ei decat cand e si ea, etc, etc. Dar este un adevar.

Pe de alta parte, pe la 2 ani se stie ca multi copii incep sa testeze limitele si sa aiba opinii proprii mult mai puternice decat inainte. Anul trecut, de exemplu, in iarna, cand fata mea avea 2 ani jumate, o gaseam in pielea goala in cate o camera in care nici nu dadusem drumul la caldura. Ma luptam cu ea sa o imbrac si ea se dezbraca la loc. Pana la urma am lasat-o. Nu s-a imbolnavit. Daca ii era frig, ma gandesc ca se imbraca singura. Cu somnul, e o problema foarte delicata, intrucat ei pot foarte usor sa devina sleep deprived si asta le afecteaza si comportamentul si sanatatea. Eu recurgeam la trick-uri de genul ne bagam sa citim niste carti, am obosit asa ca sa luam o pauza si apoi citim mai departe, si in pauza de citit normal ca adormea. Daca nu merge la scoala si nu e musai sa se trezeasca devreme, eu nu m-as stresa. Cu John, care nu a mers la scoala pana la 3 ani jumate, aveam un program foarte relaxat -- se culca atunci cand dorea el, uneori si la miezul noptii si se scula, normal, tarziu. era perfect si pentru mine si pentru el :) Acum, cand amandoi merg la scoala 3-4 zile pe saptamana si trebuie sa plecam de acasa la ora 8, e important sa fie adormiti inainte de 9 seara. Ai mei sunt insa mai mari si inteleg ca acum e timpul de somn -- chiar daca au chef de joaca, stiu ca se sting luminile si asta este.

Eu zic sa astepti si pana pleaca bunica si sa incercati sa aveti un program cat mai bine definit. Daca se obisnuieste cu o anumita rutina, ii intra in sange si nu ii mai vine sa o conteste.

Succes!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Soleil multumim, a fost o aniversare frumoasa cu 8 copilasi invitati plus 2 ai mei, suntem epuizati dar cu zimbetul pe buze:) A iesit bine exact asa cum si-a dorit Aldo, e placerea mea sa organizez si sa coordonez de la petreceri de adulti pina la activitati si petreceri de banditi mici.Freedelia ma bucur sincer ca nu e chiar asa de grav, cu siguranta cu totii avem in familie si zile mai bune si mai proaste. Uite ce am facut eu cind Aldo si-a incercat puterea pe Nadja, asta cam pe cind avea ea 2 ani si 4 luni-2 ani jumate, cind deja era marisoara si cum e indepenednta si neinfricata de fel, cam intra in dezacorduri cu el, parasind pozitia de surioara mica ce il privea fascinata, acum se impunea si ea cum putea asa ca de la egal. Si domnisorul a sanctionat-o. El nu da in copii, faza asta e trecuta de mult si e rusions pt el sa dea mai ales in cineva mai mic, la gradi e chiar protectorul noilor veniti mai ales daca-s fetite;) la fel de protector e cu Nadja la gradi ori in parcuri, imediat apare el si o da chiar in spatele lui cu grija, intrepunindu-se intre ea si un eventual copil problema. nici in ea nu da primul, niciodata. Insa Nadja fiind la virsta critica de 2-2 ani jumate pe vremea aia a descoperit loviturile si forta ei si faptul ca el plingea, tipa ori reactiona intr-un fel si o facea sa se simta puternica. Si daca ea dadea de 2 ori si pisca o data el se simtea in masura sa loveasca si el. ma rog nu intotdeauna scenariile erau la fel, dar cam asta era tiparul si ne-a tinut vreo luna doua trei. Acum e pe terminate e vizibil mult mai bine ori chiar de se intimpla cind intervin spiritele is potolita mai rapid. ce am probat eu si am vazut ca a avut succes:in primul rind stiu ca ai mei copii se cearta cind nu au stat destul la aer curat sa-si aeriseasca creierasii:), si cind ploua poate fi o problema, dar pe cit puteam mai mult afara si nu in gradina la nisip ci activitati interesante, avem abonament la un parc superb de animale nu e zoo e altceva ca o ferma cu animale domestice, locuir de joaca, de picnik, de merrs cu barca pe lac, mergem la mare culegem scoici, plus sporturile noastre de vara pe apa, ori de bureaza in padure echipati ca e mai dos, ori la piscina cu toboganele de apa, ori cum am fost ieri sa jucam sah la faleza marii cu figurine mari cit nadja, in fine suntem activi de fel, asta e stilul meu in casa sa stam totin trei ore in sir o luam toti razna. la fel nu se intelegeau de erau obositi asa ca preintimpinam cind ii stiam deja asa, astfel seara pe cit se putea ii separam in camere si activitati diferite. Ori ceva facut in jurul meu, de ex hai sa facem clatite impreuna, chestii din astea, ca obositi, nervosi in aceeasi camera nu are cum s afie bine. Treburile astea le fac si acum si de ob le fac de mult timp.Totusi dincolo de lucrurile astea el stie cit de urit e sa lovesti un copil, mai ales un copil mic asa ca a trebuit sa discut cu el serios. Nu a mers atunci la cald niciodata, nici nu am incercat marile prelegri atunci cind erau infierbintati. Ci am ales o zi cind de ex mergeam doar noi doi la cinema ori noi doi la inot si pe drum conduceam discutia cu iscusinta. De ex el are 3 prieteni singuri la parinti care-si doresc tare mult surioara/fratior si-s destul de mari sa intrebe parintii si sa inteleaga ca de fapt nu prea si-au dorit respectivele perechi alti copii, chiar asa e situatia in cazul lor. raspunsul asta l-a uimit tare pe Aldo la vremea respectiva si nu intelegea deloc de ce mami lui XYZ care-s asa doamne de treaba nu au mai vrut alti copii. In fine, si conduceam discutia pe calea asta, ca el e norocos ca va avea 2 surioare si ca at cind era mic mi-a spus cit isi doreste sa aiba fratior ori surioara si mami si papi uite i-au indeplinit dorinta dar ce tristi suntem cind il vedem ca o agreseaza, plusind chiar cu faptul ca ne e teama ca nu cumva si pe bebelina mica o va atinge, o vai asa un bebe mic care abia gingureste si care bebe i-a auzit deja vocea si abia astepta sa-si cunoasa fratele cel mare si care saracuta va plinge fiind poate lovita de el. Normal moment in care el sarea de 2 m in sus si-mi zicea ca asa ceva e imposibil ca nu ar face asa ceva, etc etce si stiu si eu lucrul asta dar ii accentuam pozitia de frate mai mare, el zicea ca Nadja doar l-a provocat si a facut aia si aia. Insa i-am zis ca si bebelina ce va veni, curind ii va da poate motive, asa sunt copii mai mici, ii va linge masinutele, ii va mai darima mai incolo cind va merge in 4 labe cite o constructie de lego, accidente se intimpla, nu o va face cu intentie. Si pe urma il intrebam iar uitindu-ma in ochii lui cu tristete dar cu iubire in glas"asa o vei pedepsi si pe ea?". pe urma ii ziceam ca at cind era el mic de virsta Nadjei facea si el o groaza de prostii, ii enumaram amuzindu-ne din prostioarele lui si-i ziceam ca nu a fost nimeni care sa-l bata pt ele si ca eu il aparam oriunde de copii mari agresivi asa cum o apar si pe nadja care e copilul meu. Apoi ii ziceam cum eram cu el in spania la singurul var al lui care e mai mare cu 8 ani si pe care-l admira f mult si ziceam ca at cind avea 3 ori 4 ori 5 ani a facut si el prostii dar varul lui niciodata nu l-a pedepsit pt asta, a lasat de la el cu ingaduinta, nu s-a batut cu el pe jucarii, s-a purtat ca un copil mai mare. Am scris "ii ziceam" pt a prescurta mesajul de fata, insa era de fapt un dialog, il intrebam toate lurcurile astea ale caror raspunsuri le stiam, dorind sa conduc discutia unde doream. de ex "arturo varul tau mai mare te-a lovit? dar te-ar lovi daca tu ai gresi fata de el, dar l-ai mai iubi de ar face-o" etc etc. asa sa parca ca totul vina de la el.Si-i ziceam din cind in cind in timpul discutiei cit de dragalas era el bebe si cit de mult l-am iubit si il iubim eu si papi si cit de mindri suntem de el acum ca e mare si stie sa conduca o salupa, stie sa joace bine sah etc si ca am face orice pt el, si cit de mult ne-am dorit sa avem impreuna cu el o familie mare dar uite acum suntem putin tristi ca vom avea doua fetite carora poate le va firca de el, ori doua fetite care nu ar fi asa de fericite fiindca de mici trebuie sa aiba un frate mai mare care sa le bata. Si il intrebam daca e mai bine sa fi fost singur la parinti cum sunt acei prieteni ai lui care-si doresc frati ori e mai frumos acasa la alti prieteni de ai nostri care au 4 copii. Stiam ca raspunsul lui a fost dintotdeauna familie mare:)Si uite asa discutii de genul asta purtate cind si cind, cind eram noi doi cine stie pe unde, pe un ton prietenesc dar usor trist sa arat ca sufar si chiar sufeream si simteam fiecare cuvintel. Ori chiar si cite o remarca scurta in timpul vreunui eveniment. de ex nadja vrea prima la usa cind plecam undeva si trece in forta ca un mic panza, el infuriat o impinge. eu ma uit deazamgiat in ochii lui si-i zic doar "arturo varul tau nu ar fi facut asa ceva chiar daca tu ai fi fost mic si ai fi facut ceva gresit cum a facut nadja acum". Dupa discutiile lungi cind eram doar noi doi, se vedea ca ii pare rau si se vedea ca intelege ca si el greseste dincolo de incapatinarea Nadjei si-mi promitea ca va incerca sa nu mai faca.Si in fine a functionat, nu din prima, cum am zis a durat asa nu stiu 2-3 luni si am vazut ca a trecut si peste etapa asta.Da, accidenete se mai intimpla, certuri, insa mai lucram la nadja care trebuie sa treaca si ea de perioada celor 2 anisori, de lovit nu mai loveste, dar pisca cind nu ne uitam noi. Nu alti copii, doar pe Aldo cu care inca incearca sa-si impuna regulile ei si sa arate ca e sefa. Cu noi e la faza aia de nu, no, nein pe toate limbile, nu vreau la fel, dar in fine la al doilea stim deja sa nu mai facem un capat de tara si negociez cu ea bine.Am scris atita de discutiile cu aldo, asta nu inseamna ca nu lucrez la nadja:)Pedeapsa cu luatul jucariei o aplic numai cind ei doi se cearta crunt de la aceeasi jucarie. o faceam inainte, ca acum nu mai e nevoie, cumva stiu sa ajunga la o intelegere mai ales cind aud "numar pina la zece si vin si o iau". O confiscam daca asta era ultima solutie, daca chiar nu reuseam cu nici o alta metoda, de genul tu 5 min tu 5 min. O puneam pe cel mai inalt dulap si ziceam simplu ca o primesc in 20 min daca nu mai aud plinsete si tipete pe tema asta. Si functiona bine, dupa 2 min erau prieteni uniti chicotind impotriva mea, ceva de genul asta:) ba chiar si uitau de ea.la camere curate tin cit de cit. in primul rind au la dispozitie numai o treime din jucariile lor. astea de care vad ca-s plictisiti le scot cind sunt singura in saci si las numai jucariile preferate de moment. pe urma la o luna cind aduc cite o masina, papusa din alea din saci zici ca-s cele mai noi jucarii asa ce mare entuziasm au. avind mai putine jucarii si ordinea e alta in camere. dezordinea si multitudinea de culori o consoder enervanta si pt mine dar si pt ei. specialistii zic ca e un motiv pt nervozitate, lipsa de concentrare asupra unui joc ori activitate, e comparabila cu poluarea fonica de ex si face sens ideea asta din punctul meu de vedere.aldo joaca sah, e mare fun constructii lego din alea complicate din piese mici asa ca l-am invatat ca uite ce frumos e si "liniste" cind e curat la el in camera. la fel camera noastra si baia noastra e cit de cit curata ordonata, stilul lejer de un halat atirnat pe un colt de fotoliu, carti pe noptiera, sticla de apa linga dar nu tone de haine accesorii si nebunii. e si puterea exemplului.despre masa de prinz si cina impreuna si la ore cit de cit fixe: de ex daca stiu ca vreau sa fac masa de prinz la ora 1, nici unul nu mai are voie sa ciuguleasca cu 2 ore inainte doar maxim jumatate de mar ori boabe de struguri ori ce fruct nu prea dulce am pe masa. deci fac in asa fel sa le fie foame. de preferat mergem inainte si o tura cu ciinii pe afara si apetitul e asigurat. rup usa la intoarcere. daca stiu ca am avut o zi mai matinala ora 1 de prinz o transform in 12, nu o bat acum in cuie. dar de mincat trebuie sa mincam impreuna asta e ideea. imi plac prinzurile calde impreuna, chit ca nadja inca nu are stare si se mai ridica, o chem sa stea cu noi pina ce terminam, si vad ca a prins ritmul, sunt multumita. daca cumva unuia nu ii este foame, sa zic ca se intimpla o data din 20, e liber sa nu manince dar ii zic ca mi-ar place totusi compania lui, nici eu nici sotul nu ne ridicam de la masa pina ce nu terminam toti, mai vb, mai intrebam una alta. si daca nu a mincat la prinz brocoli zicind ca nu ii este foame, nu va primi la o ora brinzicute, wursti in mina ori alte ciuguleli, va astepta cina ca masa principala si doar iaurt ori brinza proaspata intre, ori ceva de gen. aici chiar nu avem probleme, simt ca le plac mesele impreuna si drept sa zic chiar e o treaba importanta in alimentatia lor, mesele fixe si gustari de fructe, cruditati. ora 4-5 e de dulciuri si atit. nu dimineata bombonele ori non stop stiksuri si biscuiti. atunci ne bem eu cafeluta ei un actimel si rontaim prostioare, la ora 4 dupa amiaza. in rest fructe si alune crude, stafide.Si gata ca-s obosita si cred ca mai mult de un sfert oricum nu citeste nimeni, ca daca un mesaj nu are potential inflamator nu da nimeni doi bani pe el.Vikinga 33+ cu cei mai frumosi vikingi mici: Nadja, Aldo si Letizia Linda din burtica

Mergi la inceput