Topic ingrijirea copilului - CIC(6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Cum platesti impozitul la PFI?

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

10% retinut la sursa si 6% pe baza declaratiei 200. multumesc!

36+ Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

AMR 3+!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui unboticutz

Citat:

Cum platesti impozitul la PFI?

10% retinut la sursa si 6% pe baza declaratiei 200. multumesc!

36+ Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

AMR 3+!!!

In conditiile astea, nu vad ce problema ar fi, pur si simplu nu mai lucrezi/executi contractul (ma gandeam ca este ca la PFA, cu venit estimat si platit din capul locului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

Buna ziua.
As avea cateva intrebari, va rog:
-ma aflu in CIC din decembrie 2008; firma la care eram angajata externalizeaza departamentul la care lucram catre o alta firma cu capital indian si am primit acasa o scrisoare de informare a transferului.Este corect sa fiu transferata la alta firma daca sunt in CIC?sa semnez aceasta scrisoare de informare(vor mai urma contracte si acte aditionale de semnat; cat e de corect?); exista vreo lege care ne protejeaza cumva de asemenea cazuri?
-anul trecut in decembrie s-au dat prime de Craciun raportate la activitatea pe 2008; eu am lucrat pana iulie 2008 dar nu am primit nici o prima raportata la activitatea pana in iulie pe motiv ca sunt in CIC; au dreptate?exista vreo lege?
-in aprilie 2009 s-au dat prime de performanta pt anul 2008(am lucrat pana in iulie 2008) dar nu am primit nimic; din nou, au dreptate?exista temei legal?

Multumesc frumos!

Lucia & Iulia, 31.07.2008
Pozici: http://community.webshots.com/user/luciaiulia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Fancy

Buna ziua.
As avea cateva intrebari, va rog:
-ma aflu in CIC din decembrie 2008; firma la care eram angajata externalizeaza departamentul la care lucram catre o alta firma cu capital indian si am primit acasa o scrisoare de informare a transferului.Este corect sa fiu transferata la alta firma daca sunt in CIC?sa semnez aceasta scrisoare de informare(vor mai urma contracte si acte aditionale de semnat; cat e de corect?); exista vreo lege care ne protejeaza cumva de asemenea cazuri?
-anul trecut in decembrie s-au dat prime de Craciun raportate la activitatea pe 2008; eu am lucrat pana iulie 2008 dar nu am primit nici o prima raportata la activitatea pana in iulie pe motiv ca sunt in CIC; au dreptate?exista vreo lege?
-in aprilie 2009 s-au dat prime de performanta pt anul 2008(am lucrat pana in iulie 2008) dar nu am primit nimic; din nou, au dreptate?exista temei legal?

Multumesc frumos!

Nu te poate obliga nimeni sa te transferi, insa a doua zi dupa ce termini CIC vei primi decizia de concediere, prin desfiintarea locului de munca, si vei merge in somaj. Au fost chiar de treaba ca te-au luat in calcul, chiar daca isi blocheaza inca un an un post (probabil ca preluarea intregului personal a fost conditie a contractului de externalizare).
Acordarea primelor nu este obligatorie prin lege, tine numai de reglementarile interne, de politica firmei, de starea financiara, adeseori de bunavointa sefului/patronului. Daca prima de performanta este inscrisa in contractul individual de munca, atunci o poti revendica in instanta, ca parte neexecutata a CIM. Altfel, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Buna seara.Numele meu este Cristina,sunt insarcinata in 5 luni.
Problema mea este urmatoarea:am lucrat 2 ani la o firma,am fost concediata pe 16 iunie 2009,am cerut sa intru in somaj dar nu mi s-au dat actele la timp pentru a avea continuitate pe cartea de munca.Deci concedierea este facuta pe 16 iunie,iar in somaj am intrat pe 22 iulie.
In august am ramas insarcinata.Intrebarea mea este daca mai am dreptul la CIC avand in vedere ca am intrerupere,nu am 12 luni continuee pe cartea de munca.Stiu ca se i-a in considerare si fractiunea de luna,sau se face exceptie...dar nu sunt sigura.
V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde,sau spune ce sa fac in cazul in care se mai poate face ceva.
Va multumesc!

poze
Cristina20+Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

perioada intre primirea documentelor de la serviciu-incheierea contractului si depunerea actelor pentru cic va dura la mine 3 zile-sper.va fi socotita vechime?adica ma intreb,daca cic este vechime in cartea de munca si omul isi ia actele,cu anexa 2 de la angajator la un moment dat si depune la primarie ptr.cic dosarul dupa ao perioada,vechimea e tot de 2 ani sau se scade perioada aceea in care tine omul actele acasa si nu le depune??
daca am nevoie de spitalizare in perioada cic si imi cer documente la spital din care sa reiasa ca platesc asigurari de sanatate cum fac?imi platesc spitalizarea daca am nevoie de spital si nu am apucat sa depun actele la primarie in vederea cic?si pe perioada cic imi platesc spitalizarea?
multumesc si iertare de intrebari ciudate

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Problema mea este urmatoarea:am lucrat 2 ani la o firma,am fost concediata pe 16 iunie 2009,am cerut sa intru in somaj dar nu mi s-au dat actele la timp pentru a avea continuitate pe cartea de munca.Deci concedierea este facuta pe 16 iunie,iar in somaj am intrat pe 22 iulie.
In august am ramas insarcinata.Intrebarea mea este daca mai am dreptul la CIC avand in vedere ca am intrerupere,nu am 12 luni continuee pe cartea de munca.Stiu ca se i-a in considerare si fractiunea de luna,sau se face exceptie...dar nu sunt sigura.
V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde,sau spune ce sa fac in cazul in care se mai poate face ceva.
Va multumesc!

poze
Cristina20+Seby

Care este data nasterii? (nu mai stiu sa socotesc saptamanile)
Fractiune de luna inseamna macar jumate, iar cu titlu de exceptie se mai pot admite cateva zile.

Normele reglementeaza:
"Art. 4 alin. 3. In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna în care s-au realizat venituri
profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile
prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana
indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai
multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
(5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (4).

Deci, indica DPN, te rog, sa putem socoti, si eventual sa cautam alte variante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Va multumesc!

poze
Cristina20+Seby

Care este data nasterii? (nu mai stiu sa socotesc saptamanile)
Fractiune de luna inseamna macar jumate, iar cu titlu de exceptie se mai pot admite cateva zile.

Normele reglementeaza:
"Art. 4 alin. 3. In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna în care s-au realizat venituri
profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile
prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana
indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai
multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
(5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (4).

Deci, indica DPN, te rog, sa putem socoti, si eventual sa cautam alte variante.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).
DPN:9 mai 2010.Am vorbit cu doctora de familie si ar trebui sa intru in prenatal in martie,deci atunci as intrerupe somajul.
Pe iunie as avea jumatate din zilele lucratoare,dar iulie nu,oare se poate face exceptia pentru luna iulie?
In momentul in care intru in prenatal va trebui sa cer adevreinta de la fostul loc de munca pentru luna mai si iunie 2009,si de la somaj pentru restul?
MUltumesc frumos.

poze
Cristina20+Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christine13 spune:

Buna seara si Craciun fericit!

As vrea sa ma sfatuiti cum este mai bine sa procedez:
voi naste in Feb si mai am de luat 8 zile concediu de anul trecut + concediul aferent lui 2010.
Cum este mai avantajos din punct de vedere financiar, sa intru in concediu prenatal si dupa finalizarea celor 126 zile sa iau zilele de concediu ramase?
multumesc

Mergi la inceput