Topic ingrijirea copilului - CIC(6)
Raspunsuri - Pagina 16
poxi8 spune:
buna ziua; as avea nevoie de o informatie; sunt insarcinata cu al 3-lea copil; pot beneficia de CIC? mentionez ca pt. bb1 am avut CIC 1 an(2004-2005), iar pt. bb2 am avut CIC 6 luni(apr.-nov. 2008); am contract de munca pe periodata nedeterminata; actele mele sunt OK, dar nu stiu pt. cati copii poti beneficia de CIC? Va multumesc anticipativ pt. raspuns
Eseea spune:
din cate stiu eu pt primii 3 copii. sarcina usoara!![]()
Mami de fetita
si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
poxi8 spune:
Multumesc pt. opinie. Si eu aveam senzatia ca este vorba despre 3 copii, dar nu eram sigura; sper sa fie asa, caci altfel nu vad cum ma voi descurca;
epopeasca spune:
buna,
sunt noua pe aici, dar am citit subiectul asta cap-coada.
tocmai am aflat ca sunt insarcinata, insa nu stiu daca am dreptul la CIC sau nu. sunt angajata de pe data de 14 oct. 2009 si ar trebui sa nasc in 17 sept. 2010 (deci si prima si ultima din cele 12 luni ar fi lucrate mai mult de jumatate). am vreo sansa sa beneficiez de CIC !??!?!?!?!? si daca asa nu se poate, atunci pot plati retroactiv din buzunar toate contributiile la stat? (cu toate ca ma indoiesc de aceasta ultima varianta)
marinelaf spune:
buna ziua,v-as ruga sa-mi raspundeti daca stiti daca sora mea poate beneficia de indemnizatie daca lucreaza doar de la 1 octombrie si trebuie sa nasca in 11 august. Care este suma de care poate beneficia?
marius spune:
epopeasca si marinelaf raspunsurile la toate intrebarile este NU.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
simona2 spune:
Buna seara,
As dori si eu parerea dv. pt. urmatoarea situatie:
Sunt insarcinata in 37 de saptamani si urmeaza sa nasc in jur de 15 februarie.
Veniturile mele sunt urmatoarele:
1. contract de munca 8 ore neintrerupt de mai mult de 12 luni- concediu medical 1 septembrie- 1 decembrie, neintrerupt, apoi prenatal de la 1 decembrie.
2. contract de munca 2 ore neintrerupt de mai mult de 12 luni
3. contract de munca 2 ore din luna mai 2009
4. contract de prestari servicii cu o firma care urmeaza sa imi plateasca in luna februarie 2010 pt servicii prestate iulie-august 2009.
E ok pt. luare in calcul la CIC daca inregistrez contractul de prestarii servicii pe luna decembrie, platesc impozitul de 10% (cu amenzile de rigoare pt. intarziere), iar firma depune 205? Inteleg ca eu ar trebui sa depun declaratia de venit pana pe 15 mai, corect?
E vreo problema daca inregistrez contractul de prestari servicii desi sunt in prenatal? Probail n-au nicio legatura..just to double check.
Multumesc mult!
37+
Andreea, AMR aprox. 2 saptamani
simona2 spune:
Nimeni pe la acest subiect?
37+
Andreea, AMR aprox. 2 saptamani
http://www.flickr.com/photos/luckylucky2010/
arcadia spune:
Situatia mea este urmatoarea: am avut venituri atat din salarii, cat si din activitati independente in anul dinaintea nasterii copilului, am avut concediu de maternitate (prenatal si postnatal), dar calculat la veniturile salariale. Intrebarea este: trebuia sa cer concediul de maternitate (sau macar cele 42 de zile obligatorii dupa nastere) si raportat la veniturile din activitati independente ca sa pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului calculata si aceste venituri (care sunt mai importante decat cele salariale)? Nu am cerut acest lucru pentru ca nu stiam daca am dreptul. Vreau sa intru in cic de la 1 februarie. Multumesc.
Mami de
Calin Gabriel (8 mai 2007) si
Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)