Topic ingrijirea copilului - CIC(6)
Raspunsuri - Pagina 10
Mediajust spune:
Din pacate, conversatiile pe mail nu sunt proba in instanta (pot fi usor contestate, se cer expertizate etc).
Ai cerut inregistrat documentele imediat dupa concediere? Daca da, poate ar merita chemat in instanta.
cris_09 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mediajust Din pacate, conversatiile pe mail nu sunt proba in instanta (pot fi usor contestate, se cer expertizate etc). Ai cerut inregistrat documentele imediat dupa concediere? Daca da, poate ar merita chemat in instanta. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Cred ca va trebui sa ma resemnez.Asta e.

poze
Cristina
cu Seby21+
buli spune:
bonsoir!
daca sint angajata cu contract de munca si incasez si niste bani pe un pfa la calculul indemnizatiei de crestre a copilului se ia in considerare si venitul din pfa?
tb facut ceva special?
daca nu, pot incasa bani pe pfa cit sint in cic?
merci!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui buli bonsoir! daca sint angajata cu contract de munca si incasez si niste bani pe un pfa la calculul indemnizatiei de crestre a copilului se ia in considerare si venitul din pfa? tb facut ceva special? daca nu, pot incasa bani pe pfa cit sint in cic? merci! www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Da, se vor lua in calcul toate veniturile pe ultimele 12 luni.
Trebuie sa faci dovada acelor venituri la depunerea dosarului de indemnizatie.
Nu poti incasa nimic pe PFA in CIC, sunt venituri din activitate profesionala care suspenda indemnizatia.
buli spune:
uau, ce viteza!
merci!
contractul de prestari servicii e de ajuns?
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui buli uau, ce viteza! merci! contractul de prestari servicii e de ajuns? www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Te referi la vreun contract incheiat pe PFA?
buli spune:
da!
mai precis ce documente de la pfa sint necesare pt ca veniturile sa fie luate in calcul?
si in ce conditii? declaratii la CAS? ...
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui buli da! www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Nu.
Dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau, dupa caz, dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului, precum si copia deciziei de impunere, eliberate de autoritatile competente, in cazul
persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente.
Deci, documentele de impunere de la Administratia fiscala, cele care atesta veniturile obtinute (si impozitate) de tine ca PFA.
Daca ti-ai facut si contract pentru concedii la CAS (acea contributie de 0,85% pentru indemnizatii de concedii medicale), vei primi in timpul concediului de maternitate (pre/post natal) si indemnizatia aferenta PFA, pe care o vei cumula cu banii pe concediul de sarcina/lauzie de la slujba cu contract de munca.
pitzinuca spune:
Draga Mediajust,
Am si eu o intrebare, poate ma poti lamuri. Iata datele problemei:
1. Lucrat cu carte de munca pana in ianuarie 2009.
2. Inceput un contract pe perioada determinata in mai 2009, contract cu o entitate legale straina, contract nedeclarat, deci nu am platit niciun fel de impozit pana acum. Contractul se va termina cred in ianuarie 2010.
3. In noiembrie PFA, dar deocamdata nu am facturat nimic.
Intrebarea: exista vreo posibilitate sa iau indemnizatia in conditiile in care nasc in septembrie 2010 (gen, de inregistrat contract, platit independent si/sau retroactiv la CASS impozit, etc)?
Multumesc!
b
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."