Intrebare decizie returnare

Intrebare decizie returnare | Autor: Claudia_28

Link direct la acest mesaj

Buna seara,

Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in legatura cu aspectele legale referitoare la deciziile de returnare a strainilor.
Intrebarea mea este daca dupa emiterea unei decizii de returnare datorita depasirii perioadei legale de sedere (mai mult de 90 de zile in decurs de 6 luni) si plata amenzii corespunzatoare (perioada de depasire a fost de 23 zile), persoana in cauza poate reveni in tara considerandu-se ca perioada de 6 luni incepe din nou? Mentionez ca decizia de returnare nu prevede interdictia de revenire in tara.

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Claudia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Claudia_28

Buna seara,

Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in legatura cu aspectele legale referitoare la deciziile de returnare a strainilor.
Intrebarea mea este daca dupa emiterea unei decizii de returnare datorita depasirii perioadei legale de sedere (mai mult de 90 de zile in decurs de 6 luni) si plata amenzii corespunzatoare (perioada de depasire a fost de 23 zile), persoana in cauza poate reveni in tara considerandu-se ca perioada de 6 luni incepe din nou? Mentionez ca decizia de returnare nu prevede interdictia de revenire in tara.

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Claudia

Daca nu a fost dispusa masura interdictiei de intrare in Romania, da (aceasta masura se dispune dupa 30 de zile de sedere ilegala, iar durata interdictiei este de 1 an).
Eu ma mai uit o data pe OUG nr.194/2002, dar pentru siguranta ar fi bine sa suni si la Oficiul Roman pentru Imigrari (sa nu bata degeaba drumul pana la granita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia_28 spune:

Multumesc de raspuns. Am vorbit cu cei de la Oficiul de Imigrari si au spus acelasi lucru, problema ar putea aparea cu politistii de la frontiera, care, in functie de dispozitie, pot aproba sau nu intrarea din nou in tara. Problema este ca in ordonanta la care faceti referire nu mentioneaza nimic despre persoanele care primesc decizie de returnare, fara interdictie.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Claudia_28

Multumesc de raspuns. Am vorbit cu cei de la Oficiul de Imigrari si au spus acelasi lucru, problema ar putea aparea cu politistii de la frontiera, care, in functie de dispozitie, pot aproba sau nu intrarea din nou in tara. Problema este ca in ordonanta la care faceti referire nu mentioneaza nimic despre persoanele care primesc decizie de returnare, fara interdictie.

Claudia

Ba scrie.
Actul normativ invocat stabileste conditiile in care strainii POT intra pe teritoriul Romaniei - art. 6 alin. 1 pct. e) (nu mai transcriu aici, daca zici ca ai gasit textul). Ne aflam in aceasta situatie, deci, atata vreme cat nu s-a aplicat masura interzicerii ca sanctiune, ci doar amenda - asa ca sunt indeplinite conditiile impuse de lege (evident, trebuie respectate toate prevederile art. 6!)

Cat priveste dispozitia politistilor de frontiera - as putea admite ca se scoala cu fata la perna si pot refuza intrarea - numai ca imediat trebuie s-o si justifice atat persoanei in cauza, cat si Ministerului Afacerilor Externe (Directiei consulare). Asa ca trebuie sa gaseasca rapid o baza legala a refuzului, in ciuda indispozitiei.

Eu cred ca nu este niciun motiv de refuz, dar citeste foarte atent OUG 194 privind TOATE aspectele (viza, valabilitatea documentelor, istoricul de pe teritoriul Romaniei - orice ar putea constitui vreun motiv de refuz).
Si, inca ceva: chiar daca de data asta "s-a lasat" doar cu amenda si fara interdictie (fiind sub 30 de zile), la o noua situatie privind ilegalitatea sederii s-ar putea sa se tina cont de acest precedent, iar sanctiunea sa fie mai serioasa (inclusiv interdictie).

Mergi la inceput