"Vechituri/Prospaturi" mamici si viitoare mamici-2
Raspunsuri - Pagina 3
adrianaady spune:
Mada ce de copilasi ai in jur...super. Eu sunt absolut convinsa ca ingerasul tau este f mandru de mamica lui, si de asemenea cred ca toate bucuriile pe care le vei darui se vor intoarce inapoi inzecit, ai sa vezi.
Si e bine ca faci miscare, sa ne vezi la anul ce suple vom fi
Sanatoase sa fim, ca restul vine de la sine.
Tare mi-as dori sa tin postul asta, asa cum se face, dar din nefericire nu pot insista pe linga sot prea mult, o sa fiu eu atenta macar miercuri si vineri sa fim cuminti, si o sa incerc si duminica. De mancare incerc sa ma obisnuiesc usurel, incep cu miercuri si vineri si sper sa reusesc in ultimele saptamini sa tin tot. Sper sa ma sustina si al meu stomac, e mai figurant de felul lui.
Elly imi pare rau sa aud de neintelegerile cu al tau sot. EU cred ca sunt perioade in viata fiecarui cuplu cind sunt mici neintelegeri, certuri, etc, dar cred ca daca exista iubire, rabdare si incredere toate astea trec. Si al meu sot a zis de vreo doua ori ca numai pt bebe fac uneori dragoste cu el, si avea dreptate, doar ca eu am norocul ca si el isi doreste acum la fel de mult ca si mine un copilas si nu se mai plange, si ar merge acum cu mine si la capat de lume si ar face orice. Cred ca cel mai bine e sa ai rabdare acum cu el, si sa prinzi un moment oportun sa poti vb cu el, ii spui ce iti doresti tu si ce mult ar conta pt sufletul tau sa ai un copil, si ca nu crezi ca daca asteptati asa rezolvati ceva.
Va pupic
magdita spune:
Buna dragele mele,
Ma mai primiti
? Am fost destul de ocupata la serviciu, iar acasa am calculatorul nefunctional, ca ma casa santier
. Am inchis balconul, am schimbat ferestrele ( inca nu toate, urmeaza cea de la camera lui bb
) si in we am montat centrala ( in fine, sotul cu baietii, dar am fost si eu pe-acolo, la un praf, un moloz de strans
, chestii de-astea "fun". Asta e, trebuie facute si astea. Mai rau e ca am sotul din nou plecat, mai merg seara si pe la stomatolog, ziua sunt la serviciu si nu stiu cand si cum o sa am timp sa le pun pe toate in ordine. Vreau sa termin tot pana la 01 decembrie, ca anul asta vreau sa-mi decorez casa de sarbatoare si sa impodobesc bradutul mai devreme, la inceputul lui decembrie, sa ma bucur cat mai mult de atmosfera de sarbatori.Plus ca imi plac mult esentele de brad in lampa de aromoterapie in acea perioada, sa beau un ceai fierbinte seara sau un pahar de vin rosu
si sa citesc o carte buna
. Ascult mult si colinde, asa ca eu de-abia astept sarbatorile de iarna, e cea mai frumoasa perioada din an, eu sunt nascuta si in decembrie, exact de Sf.Nicolae, poate si din cauza asta iubesc asa de mult sarbatorile de iarna. Hai ca batui campii destul
.
Madutz
, multumim pentru noul capitol, sa il umplem cu vesti bune
.
Sarrah
, cum merge inhibarea? Iti tin pumnii stransi
.
Aditu
, stiu ca nu am mai vorbit in ultimul timp, insa ma gandesc la tine.
Elly
, imi pare rau pentru problemele pe care simti ca le aveti, dar sa stii ca barbatii nu se implica atat de mult ca noi, si eu m-am lovit de multe chestii, cand simteam ca eu ma lupt cu morile de vant si el e insurat cu serviciul
si ca nu se implica atat cat as vrea. Insa, fara serviciu in perioada asta, viata ar fi imposibila. Asa ca, rabdare, incredere si speranta ca vor veni si perioade mai bune. Important e sa fiti sanatosi amandoi si sa va iubiti si sa va intelegeti. O sa vina si bebe
.
Mirela
, te asteptam cu vesti bune de la eco vineri
.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">Alina are nevoie de ajutorul nostru al tuturor
elly_me spune:
Mada- poate ai dreptate, dar noi femeile nu meritam mai mult
De ce tb intotdeauna sa-i "gadilam" pe ei.
Pe noi cine ne sprijina, alinta, ne face surprize...??
Dar mai ales- pe noi cine ne ajuta, intelege ... ?
Tot noi- neconditionat
Al meu nu poate sa inteleaga de ce sufar asa de mult ca nu avem copii?
De ce bocesc?
Pe el nu-l afecteaza

Eu l-am sustinut si il sustin in tot ce isi doreste: se pare ca el are mari ambitii pe plan profesional (si eu aveam candva- dar mi-am dat seama ca mai bine imi canalizez energia sa fac un bb si dupa aceea voi muta muntii din loc pt bb).
Cred ca am avut si am rabdare ff multa.
Sunt ff puternica- voi trece peste toate.
Stiu ca isi doreste ff mult sa mai slabesc- am luat 25 kg in 4-5 ani de cand ma chinui sa fac copii (am 75 kg- 1.65 m)
Voi incerca sa slabesc- dar voi face acest lucru pt mine- nu pt el.
Imi este ff greu cand ma duc acasa si intru: e bezna in casa. Nu e nimeni. E rece. E greu. Ma deprima.
Ma duc stau in dormitor si il aud pe vecinul de deasupra cum isi educa fetita (o invata engleza), se joaca cu ea si ea rade in hohote, alearga....
Mi-ar placea sa am eu copil si sa faca galagie in casa.
Asa ca nu-mi ramane decat sa dau putin la boboci si sa dau drumul la muzica- mai tare
si sa-mi vad de treburi.
Alta "terapie" nu am pt singuratate si tristete.

Elly
Astept, astept si iar astept .....
magdita spune:
Elly
, iti recomand eu o alta terapie. Credincioasa esti? Daca da, citeste acatiste. Exista o carticica, Acatistele Maicii Domnului, pe care eu mi-am cumparat-o de la biserica. Mie mi-a folosit ffff mult. Imi da o liniste sufleteasca extraordinara, ma simt linistita si increzatoare dupa ce citesc acatiste. Eu iti doresc sa-ti ajute Dumnezeu sa dobandesti linistea de care ai atata nevoie 
.
!!!
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">Alina are nevoie de ajutorul nostru al tuturor
mada23 spune:
Mda...nu stiu ce sa mai zic....atunci cand mi-am schimbat atitudinea mi s-a intors si mie "gadileala", acum depinde de fiecare.
Eu zic ca-i doar un hop si va fi bine, numa tre sa fim deschise si sa luam viata asa cum vine cu bune, cu rele.
In momentele cand imi gasesc casa "rece, trista si goala" incerc sa citesc o carte buna, o rugaciune, o ceva sa tin mintea intreaga si pregatita pentru bebele ce va veni intr-o buna zi.Inca nu detin reteta magica, deocamdata asa imi revin, nu stiu cat va mai dura......
Madutz
ingerash din ceruri, mami te iubeste 28.05.2009
www.pregnancy-layouts.com/style-Belly-MariaNectarie.jpg" target="_blank">astept a doua binecuvantare, ai mila de noi
www.surebaby.com/community/plugins/tickers/widget.swf?client_id=4aae592d5132a&wt=1%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20wmode=%22transparent%22%20alt=%22symptoms%20of%20pregnancy%22%20height=%22200px%22%20width=%22200px" target="_blank">
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank"> NU RAMANETI INDIFERENTE, IMPREUNA PUTEM DARUI VIATA
adrianaady spune:
Magdita si eu ma gandesc dragutza mea la tine, lasa ca prindem noi un moment si stam la vorbe
Mai dar ce frumos vb tu acolo despre brad si miros...hmmm stiu ca e vorba de munca multa acum, dar ia sa vezi ce frumos va fi de craciun in casa ta si poate ii face cu ochiu si la bebe si se misca mai repede.
E al treilea Craciun in casa mea si mereu mi=am promis ca voi face brad cind voi fi insarcinata sau vine bebe....si uite ca nu a fost sa fie. Dar uite imi promit ca anul asta imi conving sotul sa imi ia un bradulet mic si sa il fac frumos, desi noi ziua de Craciun vom fi la socrii la Zimnicea, dar macar ne bucuram de el inainte si dupa![]()
Elly eu mereu am spus ca femeile sunt si vor fi mereu mai puternice ca barbatii, din pacate in multe situati noi ducem partea mai grea, sau asa este in familia mea. Si eu am zile cind simt tot ce ai spus tu, si plang, sufar, parca nimeni nu ma intelege, dar vine si ziua cind ma ridic si imi dau seama ca nu avem voie sa cedam, sa cadem prada depresiei, ca tre sa ne ajutam corpul sa fie sanatos, sa fim pe aceasi lungime de unda....Psihicul conteaza enorm, enorm. E f bine sa slabesti, si fa-o pt tine, asa si trebuie. Si cauta linistea asa cum zicea si Magdi in rugaciune, du-te la biserica, citeste un acatist, ai sa vezi ca te vei simti mult mai puternica. Si sotul tau va observa schimbarea si ai sa vezi ca va fi placut surprins. Si eu am avut momente la suparare cind mi se parea totul negru, nimic nu era ok, dar ai sa vezi ca atunci cind vezi si raza soarelui, se va schimba acest sentiment. 
mada23 spune:
Mgdutz dragutz..
ce mumos o sa fie de Craciun cu casa curata, curata, si miros de brad..hmmm...deja visez, de abia astept sa fac bradutul
sa pun colinde 
deja plutesc, mai este un pic
Madutz
ingerash din ceruri, mami te iubeste 28.05.2009
www.pregnancy-layouts.com/style-Belly-MariaNectarie.jpg" target="_blank">astept a doua binecuvantare, ai mila de noi
www.surebaby.com/community/plugins/tickers/widget.swf?client_id=4aae592d5132a&wt=1%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20wmode=%22transparent%22%20alt=%22symptoms%20of%20pregnancy%22%20height=%22200px%22%20width=%22200px" target="_blank">
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank"> NU RAMANETI INDIFERENTE, IMPREUNA PUTEM DARUI VIATA
magdita spune:
V-am bagat in atmosfera de sarbatori ![]()
? Si eu de-abia le astept
. Pup fetele mele dragi
.
!!!
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns:
elly_me spune:
Ady, Mada, Magditza

Va multumesc frumos pt sfaturi si ajutor.
Ufff inca odata si-a dovedit utilitatea acest forum
Deja ma simt mai bine.
Deci trecem printr-o criza "normala"
- pe care tb sa o depasim.
Cateodata ma gandesc ca poate sunt eu "dusa" si poate imi doresc prea mult.
Dar nu imi doresc ff multe decat: sa vina si sotul mai devreme acasa, sa iesim si noi sa ne plimbam, sa facem diverse treburi impreuna...
De ex. in weekend am facut o placinta cu mere si mi-a mai ramas aluat pt inca o placinta si m-am gandit sa fac si o placinta cu dovleac.
Drept urmare i-am spus ca ma duc sa cumpar din piata o pungutza (gata curatat, ras ..).
La care el zice: adica avem dovleac acasa si tu te duci sa cumperi? Trebuia sa-i spui lu'mama sa nu ne mai trimita.
Eu- da avem, dar e greu sa-l curat. rad ... nu am forta.
Iar el zice- il fac eu, daca tu nu vrei.
Si bineinteles l-am lasat pe el la inceput(aseara s-a apucat de el).
S-a chinuit sa-l taie - el a curatat coaja la 25% si eu la 75%.
Cand s-a apucat sa-l rada- a inceput sa pufaie ![]()
Obosise- nu mai putea- dar nu ar fi recunoscut nici in ruptul capului.
Asa ca am luat roboul de bucatarie si l-am bagat acolo la maruntit.
Cred ca in viata lui nu se va mai incumeta sa curete dovleac pt placinta.![]()
![]()
Presupun ca se gandea ca e ff usor (ca la dovlecei).![]()
![]()
![]()
Mi-as dori sa se mai implice si el in treburi casnice- nu toate sunt chiar ff usoare (de ex. curatatul dovleacului
).
La el se apica principiul:
EU fac mancare- EL mananaca
EU spal- EL murdareste
EU dau cu aspiratoruul/mopul/matura- EL face mizerie
EU spal vase- EL le murdareste
....
Deci amandoi facem cate ceva.![]()
![]()
Cred ca sunt destul de rabdatoare si mai am si eu dreptul sa explodez.

Elly
Astept, astept si iar astept .....
magdita spune:
Elly 

esti criminala
. Bine ai venit in clubul femeilor maritate
. Eu nu pot nici macar sa-l acuz ca face mizerie in casa, ca e mereu plecat, deci tot eu fac mizerie
. Si eu mi-as dori sa mai iesim la o plimbare, la un film, la un restaurant sa sarbatorim ceva, dar sufletu'... In timpul saptamanii e plecat, iar in we se odihneste ca de luni o ia din nou de la capat. Asa ca nu esti singura, daca te consoleaza cu ceva. Insa eu incerc sa-mi umplu timpul meu liber cu lucruri care ma fac sa ma simt bine, de ex seara nu ma mai uit deloc la tv, citesc pana ma ia somnul. Si e un lucru care imi face mare placere.
Ma bucur ca deja te simti mai bine 
.
!!!
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns: