mereu balonata si alaptez

mereu balonata si alaptez | Autor: karina_t

Link direct la acest mesaj

Desi nu e usor de marturisit, imi iau inima in dinti, poate cineva ma ajuta cumva...orice as minca sunt balonata si transmit aceste gaze si lui bb de 2 lunisoare, care se chinuie saracul de nu mai poate...si nici nu as vrea sa renunt la alaptat...ce pot face in aceasta privinta?v-ati confruntat cu situatii asemanatoare?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Buna! Dupa nastere si eu am fost mult timp balonata , si la fel ca tine(banuiesc) am nascut in septembrie cand erau foarte multe fructe si legume iar eu n-aveam acces la ele. Eu ajunsesem sa nu mai manac decat piept de pui si iaurt ptr ca altceva "nu aveam voie" si pe bebe tot il durea burtica . Acum stiu ca n-am procedat corect, deoarece copilul are nevoie si de vitamine , deci trebuie sa mancam si fructe si legume, dar bineinteles sa avem grija la anumite alimente: varza , fasole, iar fructe nu in cantitati mari . Pe mine m-a ajutat si ceaiul de chimen si anason in sensul ca ii mai potoleau durerile lui bebeica. Sfatul meu e ca la alaptat sa nu renunti suf nici o forma , doar sa ai grija sa mananci echilibrat! Va doresc multa sanatate si lui bebe o dezvoltare armonioasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui karina_tv-ati confruntat cu situatii asemanatoare?

Da.
Urmareste de la ce te balonezi. Eu ma balonez intotdeauna de la lapte, daca il combin cu fainoase, am incurcat-o rau...mai ales in sarcina si alaptare. Evita ce constati ca te baloneaza.
Incearca sa ai o alimentatie echilibrata. Sunt mama de prematur si mi-au spus ca e poveste faptul ca trebuie sa mananc doar carne, ca nu am voie anumite alimente (ca fructe, cereale). Nu am mancat varza, conopida, fasole, si altele care mi-ar fi creat probleme oricum, dar nu ar fi dovedit ca alimentatia mamei ar influenata colicii lui bebe. Deci alimenteaza-te incat sa nu ai tu probleme digestive si nu va avea nici bebe.
Ai voie sa iei Sab Simplex pastile mestecabile pt gaze, balonari si colici, si Espumisan. S-ar putea sa te ajute.
Multa sanatate puiutului si sa nu aiba colici!

Pieces of heaven:
My heaven on earth
My little piece of heaven in the sky
My little Star

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

da, ia Sab Simplex pastile si eventual da-i si celui mic. Si eu ma balonez cumplit de la lapte asa ca...incearca sa mananci doar iaurt o vreme.
fructele mananca-le fie cu o ora inainte de masa sau la 3 ore dupa masa, cartofii combina-i doar cu legume, mananca morcovi cruzi.

Perlutele mele: Karolina Maria (10.06.2007) si Eszter Maia(14.05.09)

Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

Si eu am patit la fel, tot de la lapte... Dupa ce l am scos din menium, a fost simtitor mai bine si l am inlocuit cu branzica, iaurturi... Ca aport de calciu, sint, oricum, mai eficiente. Daca nu bei lapte, atunci ar trebui sa iti propui o zi in care sa consumi doar alimente care nu baloneaza, gen carne fiarta, un cartof copt sau ce stii tu ca tolerezi bine. Apoi adauga treptat alte alimente si vezi ce nu tolerezi. Colicii sint normali si nu au legatura prea mare cu ceea ce papi tu, cel putin la mine nu au avut. Cu sab simplex si rabdare trec... Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Bea ceai de anason si fenicul...cam 2 litri pe zi...o sa scapi de balonare, stimuleaza super bine lactatia si anasonul este fff bun pt colicii bebelusului.

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu am avut aceeasi problema cand l-am nascut pe Calin si am ales sa manac de toate si sa iau carbune in fiecare zi.
Plus ca, de la 3 sapt cand au inceput colicii lui bb, i-am dat de 3 ori/zi Sab simplex si lui.
Si intr-adevar beam ceai chimen cu fenicul si anason cam 1 litru/zi.

Rabdare, ca vor trece!

Ana & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Si eu am avut probleme iar ana a avut colici foarte nasoale, dar am tot luat finnocarb, si supozitoare cu glicerina, apoi am scapat, a intrat totul in normal. Ideea e sa consumi fructe proaspete, supa calda, lactate si sa ai mese regulate, desi stiu ca e f greu din cauza oboselii. Eu de multe ori in loc sa mananc, preferam sa dorm sa mai prind ceva puteri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Am sa contrazic o parte din cele ce ti-au fost scrise pana acum. Eu am avut probleme mari cu balonarea - in termeni medicali se numeste "flatulenta" su poate avea ca sursa "enterocolita de fermentatie". S-ar putea sa mai fie si alte cauze, dar am sa ma limitez la cele alimentare.

Ce am invatat pe pielea mea si din diverse articole / sfaturi de la medicul de familie:

De evitat:
- fructele si legumele crude (deci exclus morcovi cruzi); daca vrei sa mananci fructe (si e bine sa vrei) fa-o la cel putin 2-3 ore distanta de mese, ca sa nu se amestece cu mancarea semi-digerata si sa-ti fermenteze in stomac
- cartofii fierti si prajiti (pe mine cel mai tare ma balona piureul de cartofi si salata de boeuf)
- mazare si fasole
- painea alba; inlocuieste-o cu paine de secara / graham, de preferinta prajita; prin prajire devine mai "absorbanta" si nu mai fermenteaza in stomac
- dulciurile foarte concentrate
- iaurtul; eu nu am avut probleme de balonare de la lapte, niciodata, in schimb iaurtul imi dadea niste crampe ingrozitoare !!! Mor cand vad reclamele alea cu iaurtul care te scapa de balonare !!! Poate te scapa de constipatie, dar nu de balonare, pt ca fermenteaza
- mierea (asta in cazul meu, poate unii o suporta)
- in general, prajelile, mancarea foarte condimentata

Trebuie intr-adevar sa identifici ce te baloneaza pe tine, dar eu zic sa incerci sa respecti macar cateva din regulile de mai sus si cred ca va fi bine.

Ca si tratament, carbune medicinal - absoarbe gazele din stomac si intestin si nu se absoarbe in intestin, deci presupun ca nu trece la bb prin lapte; si chiar daca trece, este o substanta pasiva, care nu are cum sa-i faca rau.
Si ceaiurile de chimen si anason, de preferinta neindulcite.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput