KINETOTERAPIE
Buna, fetelor! Fetita mea are 10 luni si face kinetoterapie de la 3, dar rezultatele nu sunt spectaculoase, nu sta inca in fund, nu merge in 4 labe... Dragi mamici de bebelusi care fac gimnastica, spuneti-mi si mie cum decurg sedintele de kineto la voi. Multumim!
Raspunsuri
joklk spune:
Criss, cu kinetoterapia trebuie rabdare, nu toata lumea are rezultate spectaculoase. Fetita ta cum se manifesta cu voi? O intereseaza jucariile, mediul inconjurator? Rade, zambeste, gangureste?
Apoi kinetoterapeutul e specializat in munca cu copii asa mici?
La noi sedinta de kineto la inceput se desfasura in urlete. Efectiv urla 30 de minute desi nu erau manevre dureroase. Nu ii placea ca era obligata sa faca ceea ce nu vroia: sa se ridice in fund, sa se rastogoleasca, sa mearga in patru labe.
Acum sedinta de kineto e o placere, avem jucarii, stim ce ni se cere si reactionam foarte bine. Depinde cum se comporta kenetoterapeutul cu ea. La noi se indragesc amandoi foarte mult.
Apoi acasa incearca foarte multa stimulare. Provoaca-o sa se ridice cat mai mult in fundulet, sa isi tina cat mai mult echilibru.
Pe langa asta bineinteles tratamentul. Nici Karla nu a suporta Vitamina B Complex, am inlocuit-o cu Visol si i-a placut.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
Bee spune:
Cat dureaza la voi sedintele si cu ce frecventa sunt facute?
Intreb asta fiindca kinetoterapeutul care a lucrat 3 ani cu fetita mea, lucra cu copiii in sistemul: 3 saptamani zilnic cu 3 saptamani pauza. Si dupa el, ca sa fie o recuperare cat mai rapida, ar trebui lucrat continuu. Mereu imi spunea ca o pauza cat de mica, e un pas inapoi fiindca apoi trebuie din nou redusa spasticitatea, etc.
Sanatate multa! Si parerea mea e ca la voi nu lipsa poftei de mancare e neaparat problema.
http://www.dropshots.com/dochia
CRISS2507 spune:
Buna. Neurologul ne-a zis ca se pare ca a fost afectata mai mult pe parte motorie decat pe cognitiva, ceea ce vedem si noi: rade in hohote, urmareste, ne recunoaste, are preferinte pt. anumite jucarii. Partea proasta e ca nu e prea ambitioasa si se joaca cu o jucarie atata timp cat ajunge la ea; spre ex. daca i-o pun in fata o doreste dar nici macar nu incearca sa se deplasese(sa se tarasca) la ea, ci renunta si incepe sa planga. Poti, totusi, sa intri putin pe mess sa vorbim? vad ca si tu te-ai lovit de problemele astea. multumesc mult. CRISS250782.
CRISS2507 spune:
... Sedintele dureaza cam o ora, o ora si jumatate, cam de 3 ori pe saptamana sau 4, plus ceea ce lucram noi cu ea acasa in fiecare zi. Pauze nu am prea facut.
CRISS2507 spune:
SAU...PUTETI SA-MI DATI UN ID DE MESS SA VORBIM, SA VA CER SFATURI ACELORA DINTRE VOI CARE FACETI SAU ATI FACUT KINETOTERAPIE? MULTUMIM DIN SUFLET.
joklk spune:
Mi se pare mult o ora, o ora si jumatate pentru un copil de zece luni. Da e adevarat ca kineto trebuie facuta in continuu dar cel mai bun kinetoterapeut e parintele el isi cunoaste cel mai bine copiluk si nevoile lui.
Dezvolta-i tu ambitia. Nu ii da la indemana toate jucariile, las-o sa se lupte sa ajunga la ele. Chiar daca uneori plange si asta face parte din dezvoltare.
O sa mai revin cu pareri, acum trebuie sa fug la strengarita mea.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
CRISS2507 spune:
Nu i-am lasat jucariile la indemana, dar ea nu e deloc ambitioasa; pe langa faptul ca refuza sa stea pe burta sa-si intareasca muschii, oricat de mult si-ar dori suzeta sau o jucarie care se afla in fata ei dar la care nu poate ajunge printr-o simpla intindere de mana, renunta si plange.
CRISS2507 spune:
Sedintele noastre de kinetoterapie dureaza o ora, o ora si jumatate, dar dupa prima jumatate de ora, cateodata si mai repede plange si eu trebuie sa o mai iau in brate sa o impac, sa putem continua.