Mancarica bebelusi - bio de la piata sau borcanele

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

liliana - nu e chiar asa, ca sunt unele reguli la mancarea pt bebelusi totusi. eu cand eram de varsta lui mi se dadea lapte, branza si smantana direct de la vaca, miere cat incape, oua, carne si altele de pe la 2 luni, na, cum stia bunica ca se cresc copiii. am supravietuit - dar probleme cu stomacul am avut de prin scoala generala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

chiar cu prezervative nu cred ca sunt , saracele borcane, cred ca ai vrut sa spui conservanti.

hahaha, ops, asa e, vai de romengleza mea!!

Mergi la inceput

intrebare - kiwi se poate da la copii (10 luni) ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Ana-Maria ideal ar fi sa gasesti o sursa de legume si fructe. Am citit in ziar ca in Timisoara se practica un sistem simpatic: fermieri "bio" isi gasesc clienti la oras, care isi fac un soi de "abonament" - sa ia in fiecare saptamana un cos cu legume si fructe in valoare de x lei. Clientul poate veni oricand sa controleze ferma, iar fermierul, prin "abonament", e sigur ca va avea cui vinde la pretul deja stabilit. Mi se pare smart, nush de ce nu se face si in jurul Bucurestiului asa ceva, ca doritori ar fi. N-ai rude la tara? Sau prietenii tai n-au rude la tara?
Io ii gatesc din mai multe motive: nu imi permit borcanase (la cat haleste fiu-meu), vreau sa ii fac in fiecare zi alta combinatie, alt gust, sa nu se plictiseasca. Sincer, la cate chimicale ia din laptele praf, cred ca astea din legume/fructe-s zero!

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Kiwi se poate da incepand cu 4-6 luni, depinde cand se incepe diversificarea.

Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009

http://b1.lilypie.com/4v3op2.png

Printesa noastra
Stefi, mamitu' nostru

Mergi la inceput

multumesc picky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Cristi, am intrebat si eu despre kiwi medicul, am cautat si pe internet si la sursa de la care imi iau informatiile am gasit asta, scuze pt ca nu traduc, dau direct citatul "We recommend serving kiwi cut into small dices or mashed between 8 to 10 months old. If your baby has shown any food sensitivities, you may want to hold off serving kiwi until she is between 10-12 months old."

Laura, si noua ni se intampla sa ii dam celei mici mancare in parc. Ultima oara s-a intamplat in timp ce o asteptam pe sora ei sa iasa de la o activitate de weekend. Si a durat suficient cat bebelusei de 7 luni sa i se faca foame.

In ceea ce priveste pastrarea legumelor preparate la frigider, am descoperit recent un articol (acum nu reusesc sa-l gasesc), conform caruia legumele preparate trebuie consumate in 2-3 ore, nu pastrate la frigider. Erau acolo si explicatii, incerc sa dau iarasi de el, ca sa fie informatia cat mai completa.

AnaMaria, nu stiu daca ti-am mai spus... la Feeria in Baneasa este un magazin cu produse bio.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditapop spune:

Cristi 2003, mie pediatra mi-a zis sa am grija la semintele de kiwi, trebuie eliminate inainte sa-l consume bebe si mi-a recomandat dupa 6 luni (eu am inceput diversificarea la 4 luni), fiind un fruct alergen.
Bafta!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank"> Un vot pentru Razvan, va rugam, la ad1 ad2. Multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

ba bebe chiar ar trebui sa manance ce mananca adultii de la inceput, ia uitati aici metoda de autodiversificare:
http://autodiversificare.blogspot.com/search/label/1%20GHID%20de%20autodiversificare

recunosc ca eu nu am avut curaj, desi stiu prietene care asa au procedat.

nimic

Da,si eu am tot citit de autodiversificare...dar parca nu am curajul sa o aplic.Si eu stiu mamici care au folosit asta...
De mincarica bebelasului meu de 3 luni ma voi ocupa personal cind va fi cazul adica peste alte 3 luni,cred ca ii voi gati in fiecare zi sau aproape zilnic,imi voi cumpara un Babycock sa-mi usureze munca.

Eu am incredere in borcanelele bio ca nu au conservanti,coloranti si alte minuni DAR a mai fost cite un scandal ba ca s-a gasit acrilamida in borcanasele cu mincare pt bebei(si e posibil daca stim cum se produce acrilamida...),ba nu stiu ce in capacele boecanelelor...asa ca prefer sa-i fac acasa din produse bio.Oricum asa am procedat si la fata si a fost f bine.
Da,unele au sare si zahar dar in general borcanelele de la 12 luni.

Acum cu legumele bio...eu cam am in cap firme de la care am incredere si iau pe rind,o data de la unii,apoi de la altii si tot asa .
Probabil ca la unele fructe,voi apela la borcanele,nu va fi sezon de piersici de exemplu iar fructele se dau corespunzator cu sezonul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Liliana multumesc pentru raspunsul legat de iaurturi!

Pfiuuu , greu maica, greu ... Bine ca nu mai am de diversificat. Eu la ai mei nu le-am dat niciodata borcanase din cauza de neincredere in firmele producatoare, de pret si .. pur si simplu mi se pareau atunci un moft. Ca si biscutii fara gluten care costau 12 RON o punga cu 10 biscuti . Presupun ca daca ai un copil cu introleranta la gluten, n-ai ce face si dai banii aia, dar daca ai un copil sanatos, chiar nu le vad sensul.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput