O intrebare va rog !

O intrebare va rog ! | Autor: servetel

Link direct la acest mesaj

Ce are voie sa manance o mamica care isi alimenteaz puiul la san?
Asta ma rugat sora mea sa caut pe net, ea este proaspat mamica a unei fetite de o luna si dr. ei i-a spus sa nu manance decat carne fiarta sau la gratar, branza calcica, ciorba doar cu carne si ceapa ( fara pasta tomate, rosi, ardei), ca fructe doar banane si cam atat.
Sora mea se conformeaza mai ales ca cea mica are deja probleme cu colicii si ii este frica sa nu ii inrautateasca si ea si sa manance ceva care i-ar putea da dureri de burtica, dar i s-a luat de mancarea asta.
Ce altceva ar putea sa mai manance?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:



Hmm, sora ta este o femeie care alapteaza, nu o femeie bolnava de ficat din cate inteleg. Si eu am alaptat si nu m-am autopedepsit pentru asta. In spital a doua zi dupa ce am nascut am mancat salata de beuf si castraveti murati. Copilul a dormit intr-una. Au aparut si colicii mai tarziu fara legatura cu mancarea si au trecut la timpul lor. Nu a avut o forma grava de colici, nu dadea semne ca ar durea-o burtica, nu avea gaze, doar ca seara era agitata. Am mancat orice am poftit. Sa-ti traiasca nepotica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Eu stiu ca necondimentat si exclus varza si fasolea boabe. In rest nu vad de ce ar avea abtineri.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

O mamica ce isi alapteaza puiul la san trebuie sa manance sanatos in primul rand, nu dieta (din ce-am citi mai sus). Mie mi s-a spus in felul urmator: nu muraturi, varza, fasole si ce stiu eu ca ma baloneaza. Dar fructele, legumele si proteinele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie pt ca are nevoie de ele atat puiutul cat si mamica. Pt colici isi poate ajuta fetita daca bea cat mai mult ceai de chimen si anason (eu am baut sute de litri, nu stiu daca asta e motivul pt care baietelul meu n-a avut colici, dar in mod clar mi-a stimulat lactatia). Cat mai multe lichide (si mai putin stres - pe cat posibil). Spune-i deci sa se alimenteze normal (ar fi bine sa excluda totusi prajelile si adaosurile nesanatoase - tip vegeta sau nu stiu ce dulciuri din comert)
Transmite felicitari proapetei mamicute si rabdare, caci cu colicii stim cu totii ca nu-i usor, dar nici sa se infometeze nu-i o solutie.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Eu stiu ca poate manca de toate, cu moderatie. Fara varza, mazare, fasole boabe. Este posibil ca si cartofii sa o baloneze. Poate incerca de toate si va vedea ce este in regula si ce nu. Eu, de exemplu, nu am putut manca piersici. Pentru ca o durea burtica pe cea mica. In rest, nu am avut probleme.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Poate manca orice, dar cu moderatie ... si fiecare copil reactioneaza divers la anumite alimente. De ex. la unul varza murata poate sa nu-l deranjeze, dar la altul da. Deci, mancat orice, cu moderatie si mamica sa observe la ce reactioneaza copilul si sa elimine acel aliment care ii face rau.



Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

Mergi la inceput