Virusul H1N1 (2)
Raspunsuri - Pagina 13
lili spune:
Si la maternitatea din Ploiesti este o gravida care are gripa noua si a fost sfatuita sa intrerupa sarcina ( declanseze nasterea) la aproape 7 luni.... A nascut zilele trecute , copilul a trait doar o zi si ea se afla acum in coma....
Din ce am citi se pare ca numai la noi in tara se indica avortul.Am inteles de exemplu, ca in SUA nu este indicat neaparat...deci sunt gravidute care au avut porcina si au dus-o cu tratament adecvat...
Nu mai stiu ce sa cred.....
Lili
Irinusha spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinamoro
Hai sa nu informam asa aiurea, din auzite... Nu-mi vine sa cred ca toti care s-au vaccinat au ajuns in spital, nu zic ca nu exista cazuri, dar nu "la gramada". Eu stiu cateva zeci de persoane care s-au vaccinat si niciunul nu a semnalat vreo reactie adeversa in afara de durere la locul intepaturii. Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze |
Exact!
Si eu m-am vaccinat (sunt bolnava cronica, auto-imuna) si n-am avut nimic ... inca mai traiesc! ;) A durut locul, s-a umflat putin si s-a inrosit (sotul nici macar atat n-a facut) ... dar asa s-a intamplat si la vaccinul antigripal si la cel de rubeola, difterie, etc..
In Ro. se face panica ... e pacat, ca se prosteste lumea pe fata! Si mai si cred ...
Daca moare cineva acum, e sigur gripa porcina de vina ...
No comment!
Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
www.watch-in.com=>un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lili Si la maternitatea din Ploiesti este o gravida care are gripa noua si a fost sfatuita sa intrerupa sarcina ( declanseze nasterea) la aproape 7 luni.... A nascut zilele trecute , copilul a trait doar o zi si ea se afla acum in coma.... Din ce am citi se pare ca numai la noi in tara se indica avortul.Am inteles de exemplu, ca in SUA nu este indicat neaparat...deci sunt gravidute care au avut porcina si au dus-o cu tratament adecvat... Nu mai stiu ce sa cred..... Lili |
Eu nu cred ca numai faptul ca a avut gripa a facut sa se declanseze nasterea. Sigur a facut o forma urita de gripa sau alta boala. O drama
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
lili spune:
Asa este, probabil a avut mai multe complicatii si de aceea au hotarat ca trebuie sa nasca mai repede( cezariana)..Ma rog pentru ea
( desi nu o cunosc personal) sa se faca bine....
Lili
karra80 spune:
Nasol cum ne manipuleaza asta prin intermediu media, eu nu sunte de accord cu vaccinul mai ales cate am citit pe net, dar in schimb l-am facut pe cel de gripa sezoniera pe care-l fac de 10 ani , si nu am facut gripa niciodata, intampaltor am citit prospectul si in componenta are vreo 3 tulpini de virusi printre care si H1N1 din 2007, asa scroia, deci e clar ca si acum 2 ani era virusul asta doar ca acum sunt interesele mai mari sa se faca atata publicitate(cele 6mil de lei) ca atat costa o doza de vaccin, bani platiti pana la urma de statul raman.
Chiar vb cu al meu sot cand am facut vaccinul, ca sa vezi ce o sa inceapa la tv sa se zica in ianuaria cate victime a mai vacut gipa noua incepand cu luna ian 2010, exact atunci cand vor scoate pe piata vacxcinul pt copii, sa-i faca pe oameni sa-si vaccineze copii.Si deja au inceput!Luna trecuta ultimele 3 sapt nu am mai prez nici o stire de gripa porcina....acum in schimb da....sa vedeti ca in cateva zile incep sa scoata vaccinul pt copii!
PAna acum toti care au decedat au avut si alte boli, care in comb cu H1N1, au fost fatale.
Intrebarea care ma macina e de ce atatea cadre medicale au refuzat vaccinarea?Ai mei parinti, si-au facut vaccinul si nu au avut nici o reactie, nu stiu ce sa zic, pe cel de gripa sezoniera l-am facut fara sa stau pe ganduri, desi e clar ca fiid componenta la fel diferind doar 2 tulpini de virusi inactivi in plus si faptul ca e un vaccin care e mult mai testat decat celalalt si facut undeva in franta sa fie oare mai bun???
Sper ca pana la urma sa fie cat mai putine victime...in special in randul copiilor......
eimotto spune:
Nu stiu cat se maipuleaza in presa pe subiectul asta dar cateva explicatii pentru cazurile cu mult mai putine din ultima vreme se pot gasi:
- copii sunt in vacanta de pe 10 dec
- a fost vremea rece care a determinat multa lume sa stea pe acasa
- au fost sarbatorile si oamenii au fost in concediu (nu a mai fost aceeasi vanzoleala ca in zilele normale de munca)
Acum 2 ani era varianta mai "mica" a virusului de acum si anume varianta care nu a avut mutatii.
Si nu stiu daca ati observat ca Min. Sanatatii nu mai spune in comunicatele pe care le da ca cei care au murit avea asociate obezitatea sau sufereau de alte boli (ceea ce inainte faceau...)
Iar referitor la gravide eu stiam ca ele au imunitatea crescuta... nu ca o au mai mica pe timpul sarcinii.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karra80 Nasol cum ne manipuleaza asta prin intermediu media, eu nu sunte de accord cu vaccinul mai ales cate am citit pe net, dar in schimb l-am facut pe cel de gripa sezoniera pe care-l fac de 10 ani , si nu am facut gripa niciodata, intampaltor am citit prospectul si in componenta are vreo 3 tulpini de virusi printre care si H1N1 din 2007, asa scroia, deci e clar ca si acum 2 ani era virusul asta doar ca acum sunt interesele mai mari sa se faca atata publicitate(cele 6mil de lei) ca atat costa o doza de vaccin, bani platiti pana la urma de statul raman. |
Da tu de unde ai informatia asta ca un vaccin costa 6 mil lei???
Ca eu stiu ca e 4 lei si ceva
lili spune:
Am aflat amanunte de la fata care a murit la Ploiesti: era tanara , mai avea 2 copii, a lucrat pana pe 20 decembrie , era in luna a 7 a , a racit,s-a simtit rau, dar nu a vrut sa ia antibiotice sa nu-l afecteze pe bebe, a fost la medicul de famili dar nimeni nu i-a sugetat ca ar avea gripa noua, a incercat medicamente permise in sarcina ca sa nu ii faca rau copilului.S-a simtit foarte foarte rau si a chemat salvarea... A nascut prin cezariana,insa ea nu a putut respira singura,a stat in coma... si azi s-a dus alaturi de ingerasul ei....
Sunt curioasa daca o persoana se duce la Matei Bals si are mai multe simptome,este testat, i se iau probe (exudat)sau e trimis acasa cu paracetamol si izolare???Pentru ca eu am senzatia ca nu se iau masuri imediate ( nu stiu de ce, poate din economie .....), pacientii care au o parte dintre simptome sunt plimbati de la un spital la altul sau sunt trimisi acasa... cu medicamente uzuale...
Intradevar s-a creat o panica geenerala,stau oamenii la coada sa isi faca vaccinul antigripa noua...
Lili