Diversificarea si ce mai mananca azi copilul meu?

Diversificarea si ce mai mananca azi copilul meu? | Autor: c.valy

Link direct la acest mesaj

Haideti sa incercam sa facem o pagina legata de diversificare la prematuri(si nu numai)si cu ce le mai gatim azi esentelor noastre poate asa vom fi de ajutor noilor mamici

www.lilypie.com/myDetails.php/" target="_blank">Luca Daniel 22.10.2008

povestea mea Slideshow asa sunt eu
www.trilulilu.ro/deluca/3889b8d4759823/" target="_blank">prematuri esente tari

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Diversificarea corecta a alimentatiei bebelusilor
„Diversificarea la sugarul care este alimentat la sin se face la 6 luni de viata. Recomandat este ca la bebelusii alaptati sa nu se dea nici un fel de sucuri de fructe in primele sase luni pentru ca introducerea sucului de fructe inseamna diversificarea. La copilul alimentat cu formule de lapte, diversificarea incepe mai precoce. Adica se poate incepe cu sucuri de fructe in jurul virstei de 6 saptamini. Dar, de preferat este ca diversificarea la bebelusii alimentati cu lapte praf sa inceapa la doua luni.

Asa cum am spus, se incepe cu sucul de fructe initial, iar apoi diversificarea prin supe de zarzavat se va face treptat. Aceasta supa de zarzavat este bine sa nu contina cartof pentru ca produce fermentatie. Introducerea cartofului in alimentatia bebelusului trebuie sa aiba loc dupa 6 luni. Introducerea se va face treptat, incit va fi inlocuit complet prinzul de la ora unu cu aceasta supa de legume. Lucru ce se va intimpla pe parcursul a doua saptamini.

As vrea sa mai subliniez un fapt: banana se introduce in alimentatia copilului la 6 luni, nu la 2-3 luni, cum procedeaza multi dintre parinti. Asta deoarece banana este un aliment care poate cauza alergii daca se introduce in alimentatie mai devreme de 6 luni", explica conf. dr. Maria Stamatin, sefa Sectiei de Neonatologie din cadrul Maternitatii „Cuza Voda" Iasi, director medical al spitalului.

Sa nu fortam nota

„Exista tot felul de retete de diversificare a alimentatiei bebelusilor. Si de multe ori, din dorinta de a-si hrani cit mai bine copiii, parintii exagereaza. „Daca sintem prea agresivi in diversificare, ii producem un disconfort digestiv bebelusului si acel copil va fi mereu un copil agitat. Asta pentru ca totusi noi trebuie sa ne lasam copiii sa se dezvolte normal si sa nu fortam anumite note. Cum este de exemplu premergatorul. Sint foarte multi parinti care pun copilul in premergator la 5-6 luni. Nu vor face altceva decit sa modifice coloana, mersul copilului si statica copilului. Acest premergator nici nu ar trebui sa existe", mai arata conf. dr. Maria Stamatin.

Dupa ce supa de zarzavaturi a inlocuit prinzul de la ora unu, urmatorul aliment ar trebui sa fie brinza de vaci amestecata cu pulpa de mar. Si aceasta este introdusa treptat, astfel incit sa fie inlocuit si prinzul de la ora 10.

Ficatel de pasare fiert in lapte si facut apoi pe gratar

„Incet-incet pina la 4-5 luni supa de zarzavat se transforma in supa de carne, iar pe la patru luni si jumatate se poate introduce carnea mixata. Tot la sugarul alimentat cu formule de lapte praf se mai poate introduce pe la 5 luni galbenusul de ou fiert tare sau ficatelul de pasare.

Copilul accepta foarte bine ficatelul de pasare daca este fiert mai intii in lapte, apoi pus pe gratar si pasat in mincare: supa, piureuri de legume. Pentru un copil alaptat la sin, diversificarea urmeaza aceeasi pasi prezentati mai sus doar ca incepe mai tirziu: la 6 luni.

De asemenea, in cazul acestora, trebuie continuata alaptarea pina la 1-2 ani. Asta pentru ca laptele de mama, pina la 1-2 ani, se pare ca aduce absolut tot necesarul de vitamine si microelemente necesare copilului. Iar cei diversificati pe preparate de lapte artificiale, sigur ca vor avea doua mese de lapte pe zi. Mai trebuie spus ca, dupa virsta 7-8 luni, un bebelus nu ar trebui sa manince mai mult de 500 de ml de lapte pe zi", completeaza conf.dr. Maria Stamatin.

Introducerea unui aliment nou se face numai la sugarul sanatos

Trebuie cunoscut faptul ca introducerea unui aliment nou se face numai la sugarul sanatos. „Subliniez si este foarte important de stiut si rerspectat: nu se incepe diversificarea alimentatiei la un sugar care are probleme de sanatate. In astfel de cazuri, trebuie rezolvata initial problema de care sufera micutul si apoi se poate incepe diversificarea alimentatiei", atentioneaza conf.dr. Maria Stamatin.

De asemenea, mai trebuie stiut ca primul pas in diversificare este testarea treptata a tolerantei digestive la alimentul respectiv, care va fi dat cu lingurita. Atentie! Nu se introduc doua alimente noi simultan, ci doar unul pe saptamina. Dieta trebuie sa fie echilibrata si rationala.

Daca apar tulburari digestive la introducerea unui aliment nou (diaree si varsaturi), acel aliment va trebui suprimat 1-2 saptamini pina la refacerea digestiva, dupa care se incearca reintroducerea lui. Nu fortati copilul sa consume intreaga cantitate oferita si nici nu trebuie insistat la introducerea unui aliment nou daca refuza.

Atentie la alergii

* Sucuri de fructe si legume: mere, morcovi, citrice, rosii, caise, piersici, initial citeva picaturi, apoi crescind progresiv pina la 30 - 50 ml pe zi.

* Piureurile de fructe: mere crude sau coapte, piersici. Nu se dau sub un an: fragi, zmeura, capsune, iar bananele si kiwi se recomanda dupa 6, respectiv 9 luni. Masa de fructe se administreaza imediat ce a fost pregatita, nu se pastreaza la frigider si nu se incalzeste. Nu se administreaza amestecuri de piureuri de fructe, ci se servesc individual.

* Supa de legume: morcovi, telina, pastirnac, patrunjel, dovlecel, ceapa, fasole verde. Se poate adauga o rosie si un ardei gras. In timpul primelor saptamini de divesificare, supa va trebui sa contina numai morcovi si albitura (telina, pastirnac, patrunjel, dovlecel), ulterior introducindu-se treptat si celelalte legume. La inceput, supa se serveste mai diluata pentru ca apoi sa i se creasca consistenta si sa devina supa-crema de legume.

* Carnea de pasare sau vita se da copilului dupa ce a implinit 6 luni (pentru cei alaptati la sin; pentru cei aliementati cu lapte praf, diversificarea cu carne de pasare se poate incepe la 4,5-5 luni). Se evita carnea de animal tinar (pui, vitel), fiind alergizanta. Carnea de porc si de oaie se recomanda numai dupa 3 ani. Perisoarele de carne se pot administra dupa 9 luni. Chiftelutele de carne pregatite in ulei se recomanda dupa 1 an. Carnea de peste alb (salau, pastrav, stiuca) se da incepind cu 10 luni.

* Galbenusul de ou la inceput se da cite un sfert, de 2 - 3 ori pe saptamina, crescindu-se progresiv cantitatea. Se amesteca in supa sau in piureul de legume. Albusul nu se da sub un an, deoarece este alergizant.

* Brinza de vaci: se administreaza impreuna cu piureul de legume sau mamaliguta cu brinza de vaci - dupa 8 - 9 luni.

* Iaurt pregatit in casa care poate fi amestecat cu o lingurita de dulceata.

* Zaharul nu va depasi concentratia de 5 la suta si in nici un caz nu se vor adauga in alimentatia copilului sare sau condimente.

* Fainoase fara gluten - orez, porumb, tapioca, folosite pentru a imbogati o masa de lapte, supa, piureurile de fructe sau legume.

* Fainoasele cu gluten (griu, orz, secara) se introduc dupa ce copilul s-a obisnuit cu cele fara gluten. Glutenul este o proteina alergizanta pentru mucoasa intestinala a copilului, de aceea se recomanda ca produsele ce contin gluten sa fie introduse dupa 8 luni. Cele mai alergizante alimente ramin: oul (albusul), pestele si capsunele.

material luat de pe alt site

www.lilypie.com/myDetails.php/" target="_blank">Luca Daniel 22.10.2008
povestea mea Slideshow asa sunt eu
www.trilulilu.ro/deluca/3889b8d4759823/" target="_blank">prematuri esente tari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Imi place subiectul Valy

Deci in primul rand sa stii ca nici eu nu ma omor cu bucataria. Nu se prea potriveste cu firea mea mai "rebela".

Acum sa va impartasesc cate ceva din ce mancam noi

- Pateu in ficatel de pui
Cumapar cam 2-3 bucati ficatel de pui proaspat. Tai o ceapa mica si o pun sa se caleasca usor(adica mai degraba fierbe decat se caleste). Pun ficateii la fiert. Apoi pun ficateii si ceapa in blender impreuna cu putin unt. Iasa un pateu foarte bun. Ii ung pe paine si pe langa ii rad putin ardei sau gogosar.

- Pasta de branza de vaci I
Branza de vaci din comert, din piata sau facuta acasa din lapte de vaca. O ceapa mica taiata marunt. Un pic de gogosar ras pentru culoare. Se amesteca toate cu putin ulei pana devine o pasta omogena. Se serveste cu paine.

- Pasta de branza de vaci II
Branza de vaci din comert, din piata sau facuta acasa din lapte de vaca. O ceapa mica taiata marunt. Galbenusul de la un ou fiert tare. Se amesteca toate cu putin ulei pana devine o pasta omogena. Se serveste cu paine.

Revin dupa ce se termina concertul de seara



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Diversificarea alimentatiei

Indiferent daca sugarul este alimentat natural, artificial sau mixt, la un moment dat laptele si preparatele simple din lapte nu mai sînt suficiente.

Laptele de femeie acopera în primele 4 luni de viata nevoile nutritionale ale unui sugar nascut la termen, sanatos si care creste normal. Necesitatea diversificarii dupa vârsta de 4 luni este pe deplin motivata de datele care dovedesc ca de la aceasta vârsta laptele matern nu mai acopera nevoile de diferite minerale, cligoelemente si vitamine (chiar si în proteine). Daca sugarii sunt alimentati cu produse adaptate sau partial adaptate care acopera în întregime toate nevoile sugarilor din primele 4 luni de viata, putem sa ne comportam ca la sugarii alimentati natural.

Sugarilor care primesc o alimentatie artificiala pregatita acasa cu lapte praf integral sau cu lapte de vaca, le este necesara p diversificare mai precoce, pentru a compensa carentele nutritionale. Medicul va aprecia particularitatile sugarului si va arata calea corecta în functie si de aceste situatii. Nu exista o regula fixa pentru a stabili vârsta la care sa se înceapa diversificarea alimentatiei, dupa cum nu se poate preciza ordinea în care sa fie introduse diferite alimente si preparate alimentare noi.

Sugarul trebuie sa învete sa mestece si sa înghita alimente mai consistente si sa se obisnuiasca cu gusturi noi. Daca momentul este gresit ales si nu corespunde cu perioada în care se dezvolta tendinta la mestecat, dobândirea acestei functii va fi îngreunata.

S-a constatat ca sugarii de aproximativ (3)-4 luni accepta mai lesne aceste schimbari decat cei mai mari, care s-au obisnuit cu alimentatia la sân, la biberon si care accepta mai greu orice modificare, sînt mai încapatânati. Administrarea cu lingurita este un principiu de baza in cadrul diversificarii. Mama va începe sa administreze noul aliment înaintea unei mese si la patru ore dupa masa precedenta, pentru ca sugarului sa-i fie foame. In primele zile ne vom multumi cu câteva lingurite din felul cel nou si vom completa masa cu laptele pe care-1 dam si la celelalte prânzuri.

Daca sugarului nu-i place nici lingurita, nici noul aliment, ar fi o greseala sa perseveram într-o încercare care nu are sorti de izbânda. De exemplu, ar fi o greseala grava sa folosim forta pentru a obliga copilul sa manânce. Este de preferat sa se amâne introducerea noului aliment cu l -2 saptamâni sau sa se înceapa cu un alt aliment, daca am avut impresia ca sugarul nu refuza lingurita, ci refuza noul fel. Nu trebuie facuta nici greseala de a subtia prea tare noul aliment si de a-1 da cu biberonul; diversificarea se face cu lingurita. Iata câteva feluri cu care se poate face diversificarea alimentatiei:

Pireul de legume. Se folosesc cartoful, morcovul, spanacul, salata verde, dovleceii; se pot încerca si gulia, patlagelele rosii. Nu se administreaza sugarilor legume mai greu de digerat cum sînt conopida si fasolea uscata. Unele mame prepara pireul din toate legumele care au fiert în supa, dar este mai bine ca pireul sa fie pregatit dintr-o singura leguma. Daca o leguma a fost refuzata, ea va fi oferita din nou sugarului abia dupa 2 saptamâni; aceasta leguma va fi proaspata si bine spalata. Se aleg numai partile sanatoase si se pun la fiert în cat mai putina apa, cu foarte putina sare. Fierberea trebuie sa aiba loc intr-un vas acoperit, pentru a se evita pierderea exagerata a vitaminelor. Zarzavatul perfect înmuiat este trecut printr-o sita fina. Fierberea zarzavatului la aburi este superioara, permitând o înia o pauzare perfecta a legumelor,cu conservarea culorii, a gustului, sarurilor minerale si în buna parte a vitaminelor; oalele speciale, care se pot procura din comert, sînt excelente pentru acest scop. Legumele congelate, deshidratate sau conservate, ca mazarea verde, fasolea verde, dovleceii, sucul de rosii, pot fi folosite pentru sugar la vârsta cand i-am putea administra aceeasi leguma proaspata. La zarzavatul perfect omogenizat dupa trecerea prin sita sau prin mixer (1-2 linguri la copiii sub 6 luni si 4 -5 linguri la copiii spre l an) adaugam l -2 lingurite de unt sau ulei, sau 4 -6 lingurite de caimac. Diluam eventual zarzavatul si cu 2 -3 linguri de lapte de vaca sau circa l lingurita de lapte praf si In orice caz cu zeama în care a fiert zarzavatul, ca sa nu se piarda sarurile minerale si vitaminele care au trecut în aceasta apa. Pireul poate fi îndulcit cu putin zahar (la cartofi, morcovi), dar nu în exces, ca sa nu capete un gust asemanator laptelui. La sugarii cu deficit ponderal se poate adauga faina rumenita (o lingurita).

La sugarii de 5 -6 luni se da cel mult 100 g pireu, iar masa poate fi completata cu supa de zarzavat îmbogatita cu gris, Zeamil, orez. La copiii peste 6 luni, pireul poate sa ocupe întreaga masa, fara sa mai fie completata cu supa.

Supa de zarzavat trebuie considerata ca un complement al pireului. Pentru circa 200 mililitri supa de zarzavat se folosesc: 300-400 grame apa, o jumatate de morcov mare sau 3 -4 carote, un cartof, o jumatate de ceapa, o jumatate de telina, câteva frunze de spanac sau salata verde si eventual pastârnac, patrunjel, putin praz, o lingurita de fasole boabe. Aceste legume se spala cu grija, tuberculii si radacinile se taie bucati, se adauga peste apa în clocot si se fierb cel putin l -2 ore. Strecuram supa clara în care am adaugat un vârf mic de cutit cu sare si o fierbem 20 de minute cu o lingura de gris la copii peste 4 luni (sub 4 luni Zeamil sau orez). Se completeaza eventual cu apa ca sa ramâna 200 ml. Supa poate fi pastrata pentru a doua zi la frigider, daca nu a fost fiarta cu fainoase.

Masa de fructe. Fructele contin, ca si legumele, saruri minerale si vitamine, oferind si avantajul ca pot fi consumate crude. Au o valoare nutritiva relativ redusa, iar zeama lor cruda si resturile celulozice pot fi laxative. Fructele încep sa fie administrate între 5 si 6 luni, exceptional între 4 si 5 luni. începem cu o lingurita de mar copt, compot de mere înaintea sau la sfârsitul unei mese (dupa aceea mar ras); nu marim cantitatea de fruct înainte de a ne convinge ca sugarului îi place acest nou aliment si ca-1 tolereaza bine.

Fructele crude, în stare cruda pot fi date copilului mere rase pe râzatoare de sticla, dupa ce au fost curatate de coaja, piersici zdrobite (fara pielita), capsuni, fragi, afine (50-150 grame fructe crude, alese din cele mai bine pârguite, sanatoase), spalate în prealabil la curent de apa. Pentru a imbogati valoarea calorica se adauga zahar, faina de biscuiti, eventual i -2 lingurite brânza de vaci sau 25-50 grame frisca.

Compotul, mai ales cel de mere, pere, fragi, capsuni, afine, poate sa înlocuiasca masa de fructe crude (90% fruct, 10% zahar); compotul va fi omogenizat fie numai prin fierbere, fie trecindu-1 prin sita.

Chiselul este foarte bine tolerat de la 5-6 luni, fiind primit cu mare placere de sugari. Se spala bine 200 -250 grame fructe de buna calitate (mere, visine, caise, piersici) si se fierb cu putina apa pâna se moaie. Se trece prin sita, se adauga zahar si 2-3 lingurite Zeamil sau amidon alimentar, cand compozitia este calduta; de acum înainte se mai fierbe 10 minute; trebuie sa aiba consistenta unei gelatine, careia i se mai poate adauga zeama de fructe crude, frisca.

Grisul cu lapte (cel mai devreme dupa 4 luni). La una dintre mese, de preferat a doua sau a patra, se va introduce în decurs de 6-7 zile, treptat o fiertura de gris cu lapte, în prima zi vor fi date sugarului l -2 lingurite din Din trasaturile psihologice ce se contureaza de la vârsta de sugar, autonomia, cunoasterea si atasamentul sînt strâns legate si de procesul alimentarii. Tendinta naturala la autonomie se manifesta si în încercarile sugarului de a se alimenta singur de pe la vârsta de un an. Mama trebuie sa înteleaga stângaciile sugarului în perioada cand "se antreneaza" sa manânce singur, sa nu-i frâneze initiativele, sa-1 lase sa experimenteze pâna cand învata, pentru a-i oferi si în acest domeniu ocazia de a-si manifesta satisfactia cand începe sa stapâneasca o abilitate pe care nu a avut-o.

Mai multe www.medicina-familiei.ro/copilaria/184-copilul-prematur.html/" target="_blank">aici totul legat de copilul,,special,,

www.lilypie.com/myDetails.php/" target="_blank">Luca Daniel 22.10.2008
povestea mea Slideshow asa sunt eu
www.trilulilu.ro/deluca/3889b8d4759823/" target="_blank">prematuri esente tari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Jo bine ai venit si aici

asa mai invatam facem schimb de experienta,reteta cu pateul chiar o sa o incerc maine ca e ziua ficatelului de pui si restul ff interesante mai asteptam
si o intrebare astea i le dai ca pranz?sau mic-dejun?la noi e o problema cu painica nu o mancam decat goala singurel nu sa i-o dau eu de aia intreb

www.lilypie.com/myDetails.php/" target="_blank">Luca Daniel 22.10.2008
povestea mea Slideshow asa sunt eu
www.trilulilu.ro/deluca/3889b8d4759823/" target="_blank">prematuri esente tari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Valy poti sa ii dai cand vrei tu. Karla mananca asa:

6.00 - suge
8.00 - 8.30 - mic dejun (paine cu unt si gem, miere, pateu, uneori zacusca)
12.00 - 12.30 - pranz (supe, pireu de legume, carnita, in principiu cea mai consistenta masa)
16.00 - 16.30 - masa de fructe (mere, struguri, mango, ananas, portocala, banana cu piscoturi, biscuiti, cereale)
19.00 - 19.30 - cina (mamaliguta, cartofi cu ceva, iaurt, cereale)
20.30 - 21.00 - suge

Referitor la paine. Eu ii dau Karlei o coaja de paine pe care sa o roada si intre timp ii mai bag eu in gurita bucatele mici de paine cu ce ii mai dau sa manance.

Mai continui cu niste retete:

- Supa de mere
Pui apa la fiert si niste unt. Cureti merele, le tai ca pentru compot si le pui in apa la fiert. Faci apoi o ingroseala din niste faina cu niste lapte. O adaugi cand sunt merele fierte. Adaugi frunze de patrunjel. Daca ii place un pic mai dulce mai pui un pic de zahar.

- Sos de mere
La fel ca supa doar ca mai putina apa la fiert si ingroseala mai multa. Se serveste la carnita.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Noi azi am mancat asa:

trezit la 7.20 papat titica(plus peste noapte de inca 2 ori),apoi facut lapte praf mai mult de incercare mancat 60ml apoi
la 9.30 paste cu lapte pasteorizat
la 13.30 i-am facut ciulama cu carnita
si la 17-18 un iaurtel,o jumatate banana si o lingurita de cereale la un loc
seara la 20.30 180ml lapte 120 praf si 60 din comert amestecat si 3 lingurite rase de cereale
plus completare titica pana adoarme
titica nu lipseste la nici un somn fie zi sau noapte
oare e de ajuns sau nu asta a fost dubiul meu mereu dar nu il pot forta sa manance mai mult
Jo vad ca si voi tot la 4 ore mancati...

www.lilypie.com/myDetails.php/" target="_blank">Luca Daniel 22.10.2008
povestea mea Slideshow asa sunt eu
www.trilulilu.ro/deluca/3889b8d4759823/" target="_blank">prematuri esente tari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Valy atata timp cat ia in greutate inseamna ca mananca suficient. Noi nu mancam neaparat dupa program, dar asa si-a facut ea programul. Nu o oblig niciodata la nimic.
Ea de exemplu la masa de 12.00 nu mananca niciodata doua feluri, deci e ori supa ori felul doi. Se zice ca ar trebui de fapt sa manance si trei feluri, adica si desert dar eu imi inchipui ca nu poate. Eu consider desert masa de 16.00 cand mananca fructele sau ceva budinca.
Are zile cand mananca foarte prost. Lapte nu bea din biberon nici taiata, doar din canita pe care jumatate il pune pe ea. Titica nu lipseste nici la noi de la nici o repriza de somn.

Astept parerea despre pateu.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

pateul esec azi am pus sa-l fac am avut parte de surprize,surprize sa terminat butelia,sa vad ce-i dau acuma....dar nu il uit il fac maine

deja ii pregatisem tot am si modificat ceva am facut asa:o ceapa micuta,o bucatica ardei rosu si o bucatica verde pus la calit si atata....restul maine urma sa ii pun ficatelul sa il las mai zemos, sa-l pasez cu furculita si sa il dau cu lingurita
mai degraba iesea un....nus ce decat pateu dar baza am luato de la tine
sunt tare curioasa si de supa de mere cum mi-o iesi si de io place o sa o incerc si pe aia sigur

www.lilypie.com/myDetails.php/" target="_blank">Luca Daniel 22.10.2008
povestea mea Slideshow asa sunt eu
www.trilulilu.ro/deluca/3889b8d4759823/" target="_blank">prematuri esente tari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Valy si eu ii fac uneori asa ficatul, dar ii pun si cartof si il dau la masa de amiaza. Pateul pefer sa il dau la micul dejun sau cina.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Vad ca doar eu imi etalez aici stiinta in diversificare

Dar ca sa nu va plictisiti cumva va mai scriu o reteta

Budinca de gris
- 4 oua
- 7 linguri de gris
- 4 linguri de zahar
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se bat apoi albusurile spuma. Se adauga la galbenusuri si apoi se adauga grisul si se amesteca usor. Se toarna toata compozitia intr-o tava tapetata cu unt si se pune la cuptor. Dupa ce s-a rumenit se scoate din cumpor si se insiropeaza bine cu lapte fierbinte in care dupa preferinta se poate adauga zahar, vanilie dupa gust.

Karlei ii place si o mananca uneori pe langa fructe.



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza

Mergi la inceput