scaune cu muozitati cu singe

scaune cu muozitati cu singe | Autor: daianap

Link direct la acest mesaj

buna mamicilor.sa va traiasca bebelusii si sa va bucurati de ei.
am o fetita de 2 luni,a implinit acum pe 6 noiembrie, amfost cu ea la vaccinul de 2 luni, ne avind absolut nimic.A doua zi seara a inceput sa aibe scaune cu mucozitati si firicele de singe, scaune cam 3/zi dar nu foarte moi.in rest totul a fost ok, nu a facut febra, nu vomita, maninca ,este vioaie dar azi deja imi iesi cu 5-6 scaune tot cu mucozitati si cu firicele de singe iar cel de la ora 18.00 mirosea ingrozitor (a oua clocite).ar putea fi o enterocolita?E posibil sa ajungem la spital? Am uitat sa va spun fetita mea suge si la piept si de 2 saptamini i-am introdus si 3 mese de lapte praf, ca nu se satura cu ce suge.In cazul acesta ce ma sfatuit sa fac? A mai trecut cineva prin asa ceva? Va rog ajutatima.Mai avem si botez pe 14 noiembrie si sunt terminata atit fizic cit si psihic.Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Daianap nu prea cred sa aibe enterocolita, mai degraba intoleranta la laptele praf, ai mare grija, du-o la doctor pentru a determina daca e alergica la proteina din laptele de vaca. Eu stiu caz concret, cand i-au bagat laptele praf a inceput exact cum descrii tu si au tot ignorat vreo 2 sapt problema pana a facut kk cu mult sange, au fugit la urgenta si au aflat ca e alergica. Acum are 2 ani si ceva si tot nu mananca nimic din lapte de vaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Si eu cred ca de vina este tot laptele praf...s-ar putea sa fie alergica...oricum in cazuri de kk cu mucozitati si sange nu stai acasa sa te intrebi ce faci sau sa primesti pareri de la altii.Fugi repede la doctor ca nu e de gluma la bebe asa de mic.

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Trebuie sa consulti medicul, eventual poti duce o proba de scaun. Mie imi pare o alergie la laptele praf. Schimba-l cu o formula hipoalergenica - ha. Cel mai bine ar fi sa-l scoti detot si sa o lasi doar cu san. Pompezi sa stimulezi mai mult si iei suplimente - galactogil, galafor...

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

poate fi si ce-au zis fetele mai sus, poate fi si enterocolita, poate fi si o boala mai grava. urgent la doctor.

multa sanatate fetitei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Intrerupe urgent laptele praf si elimina din regimul tau orice aliment care contine lapte de vaca. Mergi cat mai repede la dr, din pacate cred ca este vorba de alergie la proteina laptelui de vaca, sper sa ma insel si sa fie doar enterocolita. In mod sigur n-are legatura cu vaccinul. Pe piele are cumva vreo eruptie?
Si fetita mea are alergie la laptele de vaca, nu e grav si majoritatea cazurilor se recupereaza in timp.

Poti citi mai multe aici, sa vezi daca mai prezinta si alte simptome:
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1087

Sanatate!

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daianap spune:

BUNA FETELOR
am fost cu piticuta la spital.am dus si proba de scaun ptr analiza.abia miercuri imi dau rezultatul la analiza.i sa pus diagnosticul de enterocolita acuta si ia dat sa urmeze tratament cu gentamicina.Scaunele i sau strins nu mai are mucozitati cu singe,nu a facut temperatura,de mincat maninca normal dar (lapte praf fara lctoza),doarme si este linistita.Ce ma sfatuiti sa incep tratamentul cu antibiotice sau sa astept rezultatul la analiza?De cite ori se duce proba de scaun ptr analiza?Eu stiu ca se repeta analiza de 3 ori dar doctora nea zis ca daca prima analiza iese buna si copilul este bine nu mai este navoie de alte probe.La baietel am dus 3 probe de scaun si au iesit negative iar dupa o saptamina am ajuns cu el cu scaune pline de singe.A fost internat ptr 4 zile, din nou i sau facut analize,rezultat negativ.Am plecat acasa si dupa 3 zile am ajuns cu el la urgenta la Budimex cu temperatura de 40.De acolo ni sa spus ca a avut un microb la burtica si am stat internati 10 zile.Am uitat sa va spun ca in intervalul acesta pina am ajuns la budimex i-am dus proba de scaun la Cantacuzino.Aici a iesit ca are salmonela.
STIE CINEVA NUMARUL DR. STANCIU DE LA SPITALUL BUDUMEX?
Acest medic mia pus baiatul pe picioare, desi nu sta de vorba cu tine nu iti prescrie tratament pina nu ii face analize copilului.Nu stiu cum as putea da de el ca daca te duci la spital si el nu este te ia in primire medicul care este in ziua respectiva.Are cabinet particular si as dori sa merg cu fetita la el la cabinet ptr un control.
multumesc frumos ptr sfaturile primite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

sa nu te superi pe mine, dar daca la ambii copii ai avut probleme din cauza microbilor ajunsi in sistemul digestiv, e posibil sa fie o "scapare" privind igiena, poate nu sunt sterilizate bine biberoanele, tetinele sau apa nu este potrivita - ce fel de apa folosesti pentru prepararea laptelui praf ? toti cei care intra in contact cu fetita se spala pe maini inainte ? sper ca nu le dai voie altor persoane sa-i pupe sau sa-i atinga manutele(fara sa se spele bine pe maini inainte), sau sa umble cu suzeta ei (daca are)...cum procedezi inainte de a alapta fetita ? sper ca te speli bine pe sani cu apa calda si sapun si te stergi cu un prosopel curat, pe care numai tu trebuie sa-l folosesti, doar pentru stergerea sanilor...
nu afirm ca faci una sau alta, te intreb doar pentru a ne da seama daca exista un motiv pentru care ambii tai copilasi au (avut) probleme cu burtica. sper sa ma insel, chiar imi cer scuze anticipat si te rog sa nu te superi pe mine, esti tu suficient de necajita si fara intrebarile mele, si problema sa fie doar o intoleranta la proteina din laptele formula.
oricum, daca observi orice inrautatire in starea fetitei, mergi imediat la medic, chiar si la urgente, este prea mica, riscul deshidratarii este foarte mare !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

datul cu parerea in situatia unui sugar care are scaune proaste cu sange mi se pare de un amatorism periculos

doar un consult medical cu analize de sange si fecale poate stabili tratamentul corect

totusi, are 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

aysha, toata lumea care a raspuns la acest subiect, i-a recomandat daianeip sa mearga la doctor cu fetita...ceea ce a si facut, a primit un prim diagnostic, acum are dubii in privinta administrarii antibioticului, pana la sosirea rezultatelor analizelor de scaun...

daiana, fiind vorba de un bb asa de mic, nu cred ca ne putem baga, tot medicul este cel mai in masura sa puna diagnostice, sa recomande tratamente, etc. daca ai totusi dubii, incearca sa ceri si o a doua opinie medicala. orice ar fi, ai mare grija la orice schimbare in rau in starea de sanatate a fetitei, la bb-lusi asa mici anumite probleme de sanatate evolueaza si se complica rapid, cu efecte nedorite...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

NU GENTAMICINA!

sper sa nu vina prea tarziu raspunsul meu, dar chiar daca ai apucat sa-i dai, te rog, intrerupe-o URGENT si du-te la alt medic.

gentamicina si streptomicina NU SE DA LA COPII. in niciun caz la un pui atat de mic. are efecte oto-toxice si nefro-toxice. pe romaneste, afecteaza auzul si rinichii. am intalnit din pacate o fetita care-si pierduse auzul in urma unui asemenea tratament, la o varsta mai mare de 2 luni.

ufff....

Mergi la inceput