Cat de des laringita, antibiotice si prednison?
Raspunsuri - Pagina 4
nikkibaciu spune:
Probabil ca in conditiile astea, daca exista disponibilitate, sa stea acasa.
Noua cand ne-a fost prescris prednison-ul, dar doar pt 3 zile, (diagnosticati cu astm bronsic, insa nu am avut pana acum nici o criza) nu i l-am administrat, si a fost ok.
Multa sanatate va doresc.
eimotto spune:
Desi pentru unii nu va suna bine ce am sa spun...al meu a facut laringita de multe ori (deja am pierdut numarul)... Am ajuns si la spital, ne mai descurcam si acasa... al meu nu merge in colectivitate insa merge soru-sa. Au fost cativa dinter doctori care mi-au sugerat sa nu mai duc fata la gradinita dar nu mi s-a parut deloc normal sa procedez asa.
Riana - daca o tii acasa, la ce nivel trebuie sa ridici izolarea a.i sa fii sigura ca nu va lua contact cu cineva bolnav (aparent sanatos)? In parc ce faci? O alergi sa nu se joace cu nimeni? Si pana la ce varsta o tii acasa? Ca mie dr. imi spun ca pe la 6-7 ani se va potoli cu laringitele astea indiferent ce voi incerca sa fac (eu ii dadeam inainte sa imi prescrie ceva de crestere a imunitatii).
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
Claudi@ spune:
Chiar, voi dati ceva ptr cresterea imunitatii?
Noi am fost ieri iar la medic ca tot tine cu febra , 39 si ne-a certat ca nu i-am dat cortizonul sambata. <<noi fusesem la medicul de servici sambata si ne-a explicat cam cum se aude cand e nevoie de cortizon si cand a facut criza am zis ca asa rau nu este si la linistit sotul (mai mult era naspa pt ca se agitase si plangea si nu-i convenea nimic). Cand a auzit medicul nostru pediatru cum facea, a zis data viitoare sa nu mai asteptam ca popandaii pana cade copilul ci sa-i dam ca in cazuri grave nu-i asa periculos cortizonul, chiar ajuta (clar nu?). M-am simtit de tot rahatul caci am ascultat de sot sa nu-i dau nimic sa astept.
Acum are tuse si bine ca nu a dat in bronsita, de obicei ajunge la bronsita. Sper in seara asta sa nu mai faca febra.
Deci de abia in jur de 7 ani se raresc? Cred ca o sa o iau razna. Oare de ce sunt unii copii mai predispusi ca altii, este genetic?
softurela spune:
Fetelor voi ati incercat cortizon in aerosoli ? Are mult mai putine reactii adverse, dar trebuie inceput si repede pana nu se complica raceala.
Stiu ca la laringite se prescrie cortizon sau/si adrenalina in aerosoli. Baietelul colegului meu a ajuns la doctor la primele simptome de laringita, a inceput aerosolii si in 2-3 zile a fost ok.
Fetita mea face bronsite, are astm bronsic. La prima bronsita, doctorita s-a repezit sa-i dea predinson si cu toate astea bronsita s-a complicat urat de tot.
La a doua bronsita am inceput cu aerosoli la primul semn si in 2 zile nu a mai tusit de loc.
Raportat la prima raceala care a durat o luna jumate, acum a fost parfum.
Recomand aerosolii din mai multe motive.
Reactiile adverse sunt mult reduse
dar si beneficiile sunt remarcabile: e o solutie care merge la tinta (laringe/bronhii) si dezirita.
Sanatate la copii!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
eimotto spune:
In ultimul an, la primele semne ii fac acasa si aerosoli cu dexametazona+ser (cat e tusea latrata) + pastilute Homeogene. Dar am primt de la dr. unda verde pentru asa ceva (+in ce cantitati fiecare). Cand coboara si face bronsiolite facem aerosoli cu flixotide+ser (combinatia tot de la dr.)
Nu stiu daca pentru laringite ajuta asa mult (dar ajuta!) insa la bronsiolite aerosolii (nebulizarile)fac minuni.
Pentru cresterea imunitatii...Bronchovaxom + Imunomix (de la Abocca ) anul asta.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
RianaMaria spune:
Da, izolarea nu e cea mai buna solutie, pentru ca nu poti tine copilul acasa din mult mai multe motive. Riana se simte f bine la gradi, e f fericita cu copiii de acolo si ii place ce face. Acasa cu mine se plictiseste si cat timp sta acasa se ingrasa, ceea ce nu e bine. Asa ca speram in scaderea numarului crizelor pana la 7 ani si rabdare.
RianaMaria spune:
Apropo de imunizare, dr. ne-a recomandat Bronho-vaxom, Baraka, Septilin si Viusid, sucuri de portocale si morcovi. Ne apucam de saptamana asta si sa vedem ce va mai fi. In afara de astea Riana e la a 5-a doza de POLIMOD sirop (pediatra ne-a recomandat minim minim 3 doze), un vaccin pe care ni l-a recomandat pediatra si pe care il procuram din Italia.
claudia_a spune:
Ioana are 6 ani peste o saptamana; de la 3 ani pana acum a facut 9 laringite - ultima si cea mai grea acum aprox. o luna - exact cand credeam ca a mai crescut!
La primele. nestiind ce sunt si cum sa reactionez ajungeam in spital, internare pe o sectie jalnica plina de mizerie de unde s-a captusit cu stafilococ auriu - si eu la fel), tratament cu hemisuccinat, gentamicina injectabil - Ioana in spital a facut o depresie de mediu... intr-un cuvant jalnic si o experienta urata!
Apoi insa incet incet am ramas acasa la laringite, mergeam la consult, i-am dat si eu de vreo 2 ori prednison... si incepand de la a 4-a laringita am "invatat" cum sa ne luptam cu laringita!
De obicei inainte de criza de noapte, inainte de culcare incepe tuse seaca, peste noapte incepe suieratul si pe la 3-4 dimineata sufocarea si tusea latratoare... primele siropuri sunt nurofen (antiinflamator) si salbutamol (bronhodilatator); deschid geamul in camera (dupa ce o imbrac bine) si o tinem la geam cu nasul in aerul rece; apoi incepem joaca: coloram, desenam, facem puzzle, ne jucam cu papusi... dimineata incepem curele de aerosoli (la inceput 2-3 serii cu dexametazona - in aceasta forma nu este periculoasa aproape deloc; mai apoi cand incepe si tusea sa rupa putin aerosoli cu ACC); pe langa astea mult ceai de patlagina, sirop de patlagina si sirop de muguri de brad (facut de mine in casa); ziua ii mai fac inhalatii cu vapori de apa cu sare mare (intr-o cratita cu apa clocotita puneti o mana de sare si copilul sa stea cu capul deasupra vaporilor pana se raceste; peste zi in general e bine - de asta si prefer somnul de zi; crizele apar noaptea intre orele 2-5 - ca atare dormim ziua (adica Ioana, mami si tati merg la servici) si noaptea ne jucam. Din exeperienta mea SALBUTAMOLUL este foarte foarte bun - ca mod de administrare (el se da de 3 ori pe zi) ii dadeam seara undeva pe la 8 ca mai apoi sa ii mai dau o doza la 3 dimineata inainte de criza de noapte! Daca ragusea ii dadeam toata ziua homeogene (din ora in ora).
Deci tratamentul in criza: nurofen, salbutamol, aer curat; aerosoli cu dexa, apoi ACC, vapori cu apa sarata, sirop de patlagina, ceai patlagina, sirop de muguri de brad. Cand incepe sa rupa, nu incercati sa opriti tusea, din contra incurajati copilul sa tuseasca, sa bea foarte multe lichide (de preferinta cu paiul - care datorita efortului, rupe secretiile din gat), expectorante: sirop de patlagina si humex expectorant de copii, nazomer in nas si apoi aspirat cat si aerosoli cu ACC sau vapori cu apa cu sare (cele ce nu aveti aparat de aerosoli). De regula la noi partea laringiana tine cam 4-5 zile pana incepe si rupe, tuseste cu secretii, si elimina inca vreo 3 zile mucisori. Inca ceva foarte important, aerul din camera sa nu fie uscat; puneti pe calorifer un vas cu apa clocotita (incalzita pe aragaz) iar pe perna cateva picaturi de ulei de eucalipt pentru o respiratie mai usoara.
Poate vi se par multe de facut, insa decat injectabil in sange cu dexametazona sau prednison si antibiotic, sau internare in cosmar.... mai bine nu dormiti 5 nopti si faceti asa si scapati si fara antibiotic!
Si da, noi am procedat cu izolarea in perioadele focare; acum de exemplu nu mai merge la gradinita pana nu da primul inghet (am eu o idee fixa ca atunci cand este ger, mor microbii ); asa ca acum sta acasa, iese cu mamaia in parc zilnic cateva ore (decat inchisa la gradi cu 25 copii in clasa mica si neaerisita, cu parinti incosntienti care isi aduc copii plini de tuse si muci).
Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru copilul sau. Aceasta este exeprienta noastra si nu a fost usoara (pe langa laringite a avut si amigdalite pultacee si otite cu duiumul). Speram insa ca toate astea vor trece si la scoala va fi mai bine!
Sanatate
corinag spune:
Buna,
cand aveti ocazia, vorbiti cu un pediatru despre avantajele administarii la debutul laringitei acolo unde starea copilului permite (in sensul substituirii unui corticoid IV-dexametazona sau pastila- predninson )a unor serii de aerosoli cu Flixotide nebules, 2-3 serii la 30 minute
Fluticazona spre deosebire de dexametazona are biodisponibilitatea gastrica cea mai mica (fractia inhalata depozitata in orofaringe si ulterior inghitita)astfel efectele sistemice ar fi mai mici.
De altfel si aceste efecte de temut apar in administrari zilnice si in doze mari.
laringita la copii mici este o afectiune care se poate complica fulgerator, dar se si exagereaza cu protocolul de administrare de hemisucc intravenos in spital si predninson acasa
sashenka_h spune:
Bune fetelor
Sunt si eu noua dar vreau sa-mi impartasesc si eu din experienta meu. Am doi baieti unul de 3ani si 7 luni si nul de 10 luni. Cel mare tot timpul face rosu in gat si m-am saturat sa-l infund cu antibiotice ptr ca face si febra mare si puroi, iar cel mic este cu bronsiolite si laringite. Lui ii merge foarte bine cu aerosoli. Este adevarat ca in prima faza tuseste mult mai tare dupa aerosoli dar apoi se linisteste bine. Eu prednison nu le-am dat la nici unul - nu cred ca a fost nevoie. Dar recomand cu toata caldura aerosolii