Tatal meu a murit in 2 noiembrie. Pot face parastasul de 6 saptamani pe 12 decembrie? In aceea zi sunt chiar 40 zile.
Sau trebuie sa-l fac pe 5 decembrie?
E bine sa nu treca peste nr de zile / saptamani pentru care se face parastasul. In cazul tau e foarte bine pe 12 decembrie, dar daca ti-e mai usor pe 5 e bine si atunci. Condoleante pentru tatal tau. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!
Ana-Maria mami de 4 poznasi: Ioan(5.05.2000) ,Alexandru(8.04.2002), Maria(7.04.2005) si Stefan(25.06.2009)
Cand te duci la un parastas de 40 zile trebuie sa mergi cu ceva? Ma gandesc la flori, lumanari....N-am mai fost niciodata si habar n-am ce trebuie sa fac...
Pentru inmormantare stiu ca ma duc cu coroana, dar in rest...
Condoleante sincere, Isabela.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
e bine sa faci mai repede, dar in nici un caz mai tarziu de cele 40 zile!
anya, din cate stiu eu nu se merge cu nimic, ca e doar o pomenire. daca vrei sa-i duci un buchet de flori gazdei......e alta problema.
*“Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele…esentiale !”
Multumesc.
Am inteles ca matusa mea vrea sa aranjeze mormantul cu ghivece cu flori de sezon, asa ca o sa iau asa ceva.
Isabela, condoleante.
sincere condoleante isabela..parastasul trebuie facut mai devreme de 40 de zile..si cum vom fi in post o sa trebuiasca sa imparti mancare de post..