carti sau sitte-uri cu psihologia copilului??

carti sau sitte-uri cu psihologia copilului?? | Autor: s_ellia25

Link direct la acest mesaj

buna ziua mamici..
am devenit si eu de curand mama..am o scumpica de fetita de 16 saptamani..toata lumea imi spune ca o cocolosesc,adika nu o las in patut singura sa planga(dc da semne de plictiseala si incepe sa se mornaie o iau si incerc sa ii gasesc altceva care sa ii atraga atentia)..ma joc cu ea,ii vorbesc,ii cant,ii povestesc cate in luna si in stele(sunt constienta ca nu ma intelege dar o simt interesata)..cand se trezeste avem un intreg ritual cu spalatul pe fata si schimbatul(ii pun muzica si cantam immpreuna ,vb,,radem)sau cand facem baie iarasi avem ritual o dezbrac si o las sa se relaxeze (vorbind si cantand impreuna)si multe altele..
problema este ca toata lumea zice ca va deveni dependenta de mine(ca o sa trebuiasca sa ma intorc la munca nu??)..si ca nu fac bine ca o iau in brate la primele semne de plictiseala('caci copilul speculeaza')si va deveni o rasfatata..'copilul mai trebuie sa si planga'mai zic unii..dar eu nu pot sa o las sa planga sau sa nu vorbesc cu ea tot timpul...si ea se duce la persoane straine le zambeste..deci nu e numai 'dupa'mine tot timpul..
din aceasta cauza va rog multa dragi mamici sa ma sfatuiti si pe mine..sa imi spuneti va rog ce carti,autori(unde as putea sa le gasesc?) sau ce web-sitte-uri as putea sa citesc ca sa inteleg si eu aceasta conceptie dupa care 'copilul speculeaza totul'si ca normal ca 'mai bine sta fata la mine in brate decat singura ca doar nu e ,,'...
as vrea din suflet ca sa pun o baza solida in educatia si in personalitatea fetitei mele dar nu prea stiu cum sa o fac??ati putea sa ma ajutati cu ceva sfaturi pls????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Nu te pot ajuta cu privire la carti sau site-uri pentru psihologia copilului pentru ca nu m-am ghidat dupa asa ceva decat ocazional.
Trebuie sa iti spun insa ca faci o treaba excelenta cu fetita ta, este extraorinar de buna metoda care o aplici si cum abordezi copilul.Lasa-i pe altii sa zica ce vor si tu fa ce simti si ce te indeamna instinctul de mama...sunt sigura ca fetita nu va deveni dependenta de tine, ba chiar am auzit de la fff multe mamici de pe acest forum din experienta lor proprie ca acei copliasi crescuti asa ca tine devin mult mai usor independenti si au mai multa incredere in ei decat cei lasati sa planga singuri in patut cu orele si care se simt neglijati si nu au pe cea mai draga fiinta a lor aproape cand au nevoie...MAMA.
Eu am procedat cu fetita mea si inca la fel o fac si acum, nu am lasat-o niciodata sa planga, sa sufere, sa fie frustrata sau nefericita...este inuman sa te porti asa cu propriul copil.Profita de momentele pe care le ai acum cu ea, tine-o cat mai mult langa tine,iubeste-o,spune-i cat de mult inseamna pentru tine, vorbeste-i constant, canta-i , spune-i poezii, prin tine ea descopera lumea.O sa tanjesti dupa aceste momente.Eu acum...de cand fim-ea a inceput sa mearga in picioare nu mai sta nici o clipa la dragalit, vrea numai mers si explorat iar eu as tine-o in brate si i-as da pupici non stop.

Felicitari, tine-o tot asa ...si dupa parerea mea nu ai nevoie de nici o carte de psihologia copilului pentru a-i darui puiutului tau dragostea de care are nevoie...cel putin nu acum...poate mai incolo.

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditapop spune:

s_ellia, uite ce am gasit legat de ceea ce te intereseaza:
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=1326
Sa fie sanatoasa si voinica fetita ta!
Piticul meu e un pic mai marisor (7 luni) si nici eu nu pot sa-l las sa planga...
Concurs KLORANE, un vot pentru pui
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 ad2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Felicitari Ellia, si pt fetita si pt modul in care o cresti. Cum poate cineva recomanda sa-ti pui frana in iubirea pt propriul copil? Eu nici nu stiam cum 'suna'plansul baietelului meu pana dupa 1 an cred (cand s-a imbolnavit), nici eu nu l-am lasat singur sau in vre-un disconfort si vreau sa-ti spun ca dupa ce s-a facut mai maricel nici macar nu mai vroia in brate (se saturase cred). Un copil iese din mediul perfect (din burtica) si aterizeaza intr-o lume care trebuie sa compenseze cumva acel mediu, ori prin raceala si indiferenta...nu se poate face acest lucru. Cum poti vorbi de nevoia de independenta la cateva saptamani? la 18 ani ce nevoi mai poate avea? Nu stiu daca in linkul de mai sus ai gasit, dar mie mi se pare pe calapodul meu (mamica 'inconstienta' care-si iubeste si alinta copilul) cartea "totul se intampla pana la 6 ani" (daca nu o gasesti, da-mi un pm cu adresa de mail si ti-o trimit)

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Uite aici alte mame care fac ca tine:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144018

Se numeste AP (attachement parenting).


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

http://www.scribd.com/doc/101213/Ana-Savin-Totul-se-intampla-inainte-de-6-ani

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Uite un site interesant. Gasesti articole care te-ar putea linisti in privinta relatiei tale cu copilul, una minunata la cum ai descris-o http://www.naturalchild.org/articles/

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

va multumesc din suflet doamnelor ca m-ati linistit ca nu imi 'stric' fetita...din discutie am inteles ca trebuie sa imi urmez instinctul si exact asta am sa fac..multa sanatate si bucurii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

descarca de aici. ti-am pus mai multe carti interesante: http://dl.transfer.ro/psiho-353447ba2.rar

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"


Mergi la inceput