olita muzicala

olita muzicala | Autor: meb

Link direct la acest mesaj

Buna, mamici,
Trebuie sa-i iau lui praslea meu o altfel de olita, cea simpla nu il atrage deloc... M-am gandit la una muzicala. Am vazut la fisherprice un model dragut, dar e cam scump. De aceea am nevoie de parerile mamicilor care au deja asa ceva. Sint intr-adevar mai "eficiente"? Sinteti multumite de ele?


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

La Ana a functionat olita muzicala, chiar ii placea sa faca numai sa auda iar melodia, era curioasa, se uita mereu in ea. Noi am cumparat-o atunci de la miniblu, nu a fost scumpa, in jur de 30 ron.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

la noi nu a functionat, ba chiar a avut efect invers: adica in loc sa faca, atunci cand incepea melodia se oprea si nu ma vroia sa faca. Se tinea si facea tot in pampers. Am fost nevoiti sa schimbam olita, si tot destul de greu a fost de acord ca atunci cand se aseza, sa si produca ceva. Cred ca o percepea doar ca pe o jucarie.
Mult succes (si multa rabdare)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Nici la noi nu a functionat. Invatase sa isi treaca manuta prin fata senzorului ca olita sa cante deci nici macar nu mai statea pe ea
Senzorul s-a stricat dupa vreo luna, spre marea mea bucurie ca era suficient sa o atingi ca incepea sa "cante".

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 27+ Sebastian Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

la noi a functionat f bine. numai ca noi avem model "no name" luat din Cora cu vreo 25 RON (sau chiar mai putin de-atat). ii place cand porneste muzica, se ridica imediat sa vada ce a produs iar eu trb imediat sa iau olita, sa arunc continutul si sa o asez iar. si iar produce ceva si repetam ritualul. nu pune mana inauntru, nu sta mai mult decat pe una normala. cand ajungem la baie, pe cea muzicala o alege dintre toate modelele existente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu.anca spune:

Buna,

Si eu am de la Chicco, m-a costat vreo 50 de euro. In prima faxza nu a functionat deloc, se juca in loc sa faca ceva, se urca pe ea, invartea hartia, tragea apa....I-am luat una normala, si abia dupa ce s-a invatat sa faca la aia a folosit-o si pe cea muzicalaconform destinatiei. Dupa aia nu l-a mai atras, acum e prin baie demontata si nici nu se uita la ea. Parerea mea: nu merita, mai ales daca zici ca e scumpa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

mda... nu m-am hotarat. e aproape 40 de euro olita, nu pot spune ca e putin pentru mine. mai astept si parerea altor mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

a functionat de la un an
http://family.webshots.com/photo/2138492190103505599CPQktW

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Verisoara mea zice ca baietelul ei a refuzat sa faca la olita muzicala si la orice alt fel de olita dupa prima "actiune" incununata cu muzica... si a renuntat greu la scutec... eu cred ca depinde de copil, daca esti dispusa sa risti .

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Poate copilul nu este pregatit sa faca la olita inca si atunci trebuie sa mai ai rabdare.Nu toti copii fac atunci cand vor parintii.Am citit ca isi pot controla sfincterele dupa varsta de 18 luni.Am o prietena care si-am pus copilul de la 8 luni pe olita spunand ca nu poate merge si atunci trebuie sa stea pe olita.O lauda de cate ori facea si op certa de cate ori nu facea.Ma oripileaza ideea

Parerea mea este ca trebuie lasat copilul cu olita pana ce simte ca face pe el,pana ce constientizeaza,dupa fiind mult mai simplu sa-l faci sa inteleaga.Daca el nu-si da seama ca face pe el degeaba ne grabim noi cu olita ca am auzit ca unii la acesta varsta faceau si am vrea sa faca si copilul nostru.Fiecare individ are ritmul sau de dezvoltare,ritm ce nu are rost sa-l zorim caci fiecare varsta are etapele ei.

Stefan nu a facut la olita deloc din simplul motiv ca nu-i placea sau ii era frica sa stea dezbtacat pe olita.I-am cumparat direct reductor de wc. este un pinguin si la mama o rata.De cand i l-am cumparat in 4 saptamani nu a mai facut deloc pe el.
Am uitat sa mentionez ca pana la varsta de 2 ani nu l-am obligat sa stea pe olita desi stia pentru ce foloseste si facea parte din "casa".Cand am vazut ca stie ca face pipi atunci am inceput procesul de dezvatare de pampers.

Acesta este sfatul meu fiecare parinte stie cel mai bine ce trebuie sa-i ceara copilului sau,cunoscandu-i limitele


OOOOOOOau CE M-AM INTINS

Mergi la inceput