ajutati-ma sa repar prostia!

ajutati-ma sa repar prostia! | Autor: eu_logoped

Link direct la acest mesaj

salutare tuturor,
sper sa ma puteti ajuta cu urmatoarea chestie:
am niste cizme din piele bej inchis si, ca o desteapta, le-am dat cu crema de ghete maro si au ramas patate pe alocuri, crema fiind mai inchisa.
exista vreo posibilitate sa dreg busuiocul, sau in aceasta situatie... culoarea? sa scap cumva de urmele alea mai inchise?
am incercat apoi sa le frec/sterg/demachiez cu crema de fata....dar pace!
tare as vrea sa le repar cumva si sa evit solutia suprema de a-mi cumpara altele...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ai incercat sa le stergi si cu lapte demachiant (lapte nu tonic) sau cu lapte de toaleta pentru bebelusi ?
Daca nu mai ramin posibilittile urmatoare : continui sa le dai cu crema maro, vor arata 'naturale' sau le duci la un cizmar sa le vopseasca.
Eu nu le-as arunca in nici un caz decit daca sunt vechi si vai de capul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

intrebare importanta : ce fel de crema ai folosit ? din aceea clasica sau din tub cu aplicator de burete ?
incearca sa stergi cu un disc demachiant imbibat cu petrosin sau diluant pentru vopsea (daca reusesti sa gasesti), intr-o portiune mai putin vizibila a cizmei.
sau, cel mai bine ar fi sa mergi la un atelier de reparat pantofi, mesterul de acolo va sti cu siguranta care este substanta cu care poti curata cizmele fara sa strici pielea...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Daca nu reusesti sa le refaci culoarea initiala, eu ti-as sugera sa le "machezi" ca sa para ca asa au fost ele colorate, adica sa le dai cu aceeasi crema maro, dar incercand sa le faci un "model", adica o "mozoleala" elaborata. Ca si cum ar fi in degrade. De exemplu, aplica crema in rotocoale (sau zig-zag-uri, etc). Mi-e greu sa explic ce vreau sa spun, sper sa ma fi facut inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

Multumesc mult,
am cautat si pe net si nu prea am gasit vreo solutie salvatoare.
le-am dat cu crema din tub, lichida, cu aplicator buretel, o porcarie dupa parerea mea. care in loc de bej cm ar fi trebui sa fie, adica un maro deshis, a fost maro inchis si le-am facut niste dare de toata frumusetea.
o sa mai insist cu demachiantul, si voi ajunge la cizmar n cele din urma.

O zi buna tuturor, si aveti grija ca unde nu-i cap, vai de .... incaltamainte :)

Mergi la inceput

nu-ti pierde timpul si nervii cu demachiantul, crema lichida are la baza un solvent care se evapora, asadar ca sa scapi de urme tot solvent trebuie sa folosesti. petrosinul cred ca ar fi cel mai potrivit sa-l incerci, daca reusesti sa gasesti, pentru ca este putin uleios si nu usuca pielea.
incearca sa vezi ce scrie pe eticheta la compozitia produsului, poate reusesti sa-ti dai seama cum se numeste sau care ar putea fi solventul din formula. daca nu, intreaba un cizmar sau la un atelier de vopsit haine de piele, ei ar trebui sa se priceapa cel mai bine.

Mergi la inceput

multumesc!!!
le-am dat cu dizolvant si s-a rezolvat!!!
desi mi-era teama ca le stric, si ca se vor face tepene si scorojite, am incercat intai pe o portiune mica de tot si s-a luat crema cea veche si le-a raas culoarea originla :D iupiiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ma bucur ca "ai reparat prostia" (ce m-a amuzat titlul!)
Spune-mi, te rog, cu ce fel de dizolvant le-ai dat?

Mergi la inceput

Andreea , cred ca-mi esti datoare cu o cafea ! Mai ales ca suntem prahovence/ploiestence !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

cu dizolvant obisnuit...mai exact...de imprumut.
am alergat prin vecini si am itrebat de petrosin, dar nu aveau, am inteles ca nu se mai gaseste, si am primit in skimb sticla asta...
stai sa citez autorii etichetei:
diluant universal 509
probabil ca am spus gresit dizolvant, dar pentru mine sunt cam acelasi lucru.

CorinaDani, ai dreptate!
spune numai, si eu o livrez!!!

Mergi la inceput