Bebe al meu de un an si jumatate, de vreo saptamana imi refuza laptele.
Ii faceam cate 210 ml la somnul de zi si seara tot 210 inainte de culcare.
Acum bea cate 50, 60 ml din cei 210 si atat.
Am inteles ca se poate de la aceasta varsta sa refuze laptele. Voi ce parere aveti?
Nu cred ca e problema, mai ales ca are 1 an jumate!
Poti inlocui pe timpul zilei cu iaurturi, sau alte preparate din lapte, ca sa acoperi necesarul de calciu! sau in mancare ii poti pune un sos de lapte sau smantana.
Bafta!
Mihnea are 1 an si 3 luni si de la 5 luni nu mai vrea sa bea lapte. I-l amestec la blender cu o jumatate de banana si ii place foarte mult asa.
Eu ii puneam Ericai putin lapte cu arome de capsuni sau vanilie de la Fulga (cam 50ml cu aroma si 150 simplu). A baut asa o perioada dar acum a revenit la laptele simplu.
daca compenseaza cu alte lactate nu e nici o problema. lasa-i putina pauza si apoi incearca din nou.
daca nu ia alte lactate, vorbeste cu . e prea mic sa nu consume deloc.
feetita mea a refuzat laptele vreo 3 luni, dupa ce am intarcat-o la 1.6 ani. dar manca cate un iaurt de-ala mare. apoi au reusit fetele la cresa s-o vrajeasca, eu m-am trezit cu ea cerand acasa. si acum il mananca doar cu cereale, o cana dimineata (la 4 anisori).
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
www.talentedenazdravani.ro/povesti.htm" target="_blank">Povesti cu si despre Nazdravani
am facut o pauza de lapte,
am substituit laptele cu produse lactate si acum am reluat laptele, pe care nu mi l-a mai refuzat
multumesc