Un baietel rasfatat

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:



maru multumesc pentru lamuriri, chiar m-a mirat analogia facuta de tine dar totusi din postarea ta nu se intelegea exact ce vrei sa spui, sau mai degraba era greu de crezut in contextul general si atmosfera de la subiect. Totusi cred ca lucrurile sunt putin diferite tocmai pentru faptul ca suntem adulti, si cel putin eu una reusesc sa vad mult mai departe de rasul zgomotos si distractia celor din gasca. Reusesc sa vad ca din pacate traim un cerc vicios, rezultatul felului in care sunt tratati prin traditie copiii in societatea noastra ( o inradacinata lipsa de respect din partea parintilor care uneori se intinde pe parcursul intregii vieti, chiar dupa ce copiii ajung adulti si parinti) este adultul incapabil sa accepte un esec ca pe un fapt absolut firesc in viata transformandu-l imediat intr-un subiect extrem de sensibil pentru el. Si pentru ca e incapabil sa se impace cu sine in cazul unui esec isi dezvolta tot felul de arme ciudate de aparare, fie negand ca a incercat vre-o data, fie tranformand printr-un rationament ciudat esecul in succes, fie razand isteric, fie adunandu-se in grupuri de consolare, fie devenind extrem de agresiv, etc...

Toata instabilitatea emotionala de la acest subiect, postarile contradictorii, nevoia de compensare, inconsecventa, demonstreaza clar ca este un subiect care atinge puncte foarte sensibile la unii. Foarte putine postari cu continut din pacate si multe postari de bascalie. Nu ma derajeaza semnatura adoptata, nu vad de ce m-ar deranja pentru ca imi asum 100% ce am spus. Nu vad de ce v-ar pasa de scarba mea sau a oricarui altcuiva, dar ma rog, e problema voastra. Oricum nu se referea la organele genitale ci la continutul pampersului, dar asta nu are nici o importanta.


Eu zic ca un parinte care stie ca a facut tot ce putea pentru copilul sau nu are de ce sa fie hipersensibil la un esec. Nimeni nu e perfect, succesul nu este un dat. Nu mai repet parerea despre cei care nu incearca pentru ca m-am lamurit ca cel putin aici la subiect nu exista categoria asta.


Cineva intreba la un subiect despre filmulete pentru copii in care personajele folosesc olita. Foarte simpatica mi s-a parut ideea si foarte laudabil faptul ca un parinte nu pica in inertia de a incerca zilnic aceleasi metode ci cauta metode noi si neconventionale. Astfel de idei merita promovate, nu atitudinea 'lasa draga ca al meu a cerut singur intr-o zi, mai bine pune mana si citeste o carte de psihologia copilului ca se vede treaba ca ai ceva lacune...a!...si iubeste-ti copilul!'...














Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

..in concluzie, toate mamele care nu si-au presat copiii la olita (valabil spalat pe dinti, mancat/regurgitat la ore fixe,), ci i-au lasat in voia lor pana au decis singuri intr-o zi.....sunt mame care habar nu aveau cum sa-i "invete", ale caror metode au esuat si atunci simt nevoia sa se bata un pic cu pumnii in piept pe forum ca ele sunt "altfel"

...nu cumva ne invartim in cerc vicios?

vorba aia: de unde nu se poate vedea mai departe de atat, nimeni nu trebuie sa aiba pretentia sa spere.....

intru si eu in grupul neputinciosilor....




Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desiree

..in concluzie, toate mamele care nu si-au presat copiii la olita (valabil spalat pe dinti, mancat/regurgitat la ore fixe,), ci i-au lasat in voia lor pana au decis singuri intr-o zi.....sunt mame care habar nu aveau cum sa-i "invete", ale caror metode au esuat si atunci simt nevoia sa se bata un pic cu pumnii in piept pe forum ca ele sunt "altfel"

...nu cumva ne invartim in cerc vicios?

vorba aia: de unde nu se poate vedea mai departe de atat, nimeni nu trebuie sa aiba pretentia sa spere.....

intru si eu in grupul neputinciosilor....




Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic


'toate mamele care...' nu pot fi acelasi lucru, fiecare are povestea ei. Insa in mod sigur aceste mame nu au ce lectii sa dea altor mame. Nu pentru ca nu au fortat, asta este laudabil, ci pentru ca nu au nici un merit, poate copiii lor care au decis singuri intr-o zi sa le dea lectii altor copii. Atata tot. Si sa nu incerce sa induca ideea ca mamele care au gasit metode si au reusit se fac vinovate de dresaj si abuz pentru ca este pacat. Poate ca doar au avut noroc, nu contest asta si nici nu conteaza pentru ca nu face nimeni comparatii. As gasi laudabila o atitudine de genul "Fetelor, eu inca nu am reusit cu olita deci nu stiu ce sfat sa va dau. Urez succes celor care incearca, si noi mai incercam!".




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

Revin cu lamuriri...tarziu, da ce sa-i faci, nu sunt o mama "dedicata", muncesc mult, bine ca si copilul e mare si nu are atatea nevoi stringente...
autoarea topicului a venit cu o cerere de ajutor, nevoie de niste sfaturi. Poate nu s-a exprimat pe masura cerintelor inalte ale forumului despre copii, dar e de apreciat ca incearca sa afle. Si apoi nu toata lumea intelege o carte de psihologie, unii sunt mai ingineri din fire si nu au aplecare spre astfel de lecturi. Dar nu asta conteaza, ea a vrut sa stie cum fac celelalte mame in situatii asemanatoare.
A aparut o forumista care si-a exprimat punctul de vedere, cam dur dupa parerea mea, dar asta e parerea ei si intr-un dialog civilizat respecti parerea partenerului de dialog, si combati idei, creind un dialog viu.
Apoi incet incet au inceput sa apara alte forumiste, in total dezacord cu opinia primei, dar care au ales sa foloseasca metoda comunista: nu stii, te invatam, nu vrei, te fortam! mai departe stiti si voi, nu? Si s-a creat o gasca care zice si zice si promite la fiecare postare ca nu are rost sa se mai polemizeze cu asemenea parteneri de dialog si se cere incetarea oricarei postari...si revin in a mai arunca ceva sarcasm peste cei ce indraznesc sa sugereze un alt punct de vedere... Apar si semnaturile (btw, denizel, ai acordul forumistei cu pricina sa ii folosesti parte din topic? copyright is the name of the game)
Stiu ca exista o expresie pe aici ce zice: sticks and stones will break my bones, words... Dar e un forum unde cuvintele de foarte multe ori ranesc, si ranesc tare, te fac sa te indoiesti de tot ce stii si ce simti...

In final, nimeni nu i-a apararea copilului pentru ca nu are nevoie de aparare. Mama nu il neglizeaza, abuzeaza, ci doar vrea sa il iubeasca, creasca, educe cum poate ea mai bine! EA, nu noi...

O floare pentru cele ce si-au impartasit experienta!
Stiu ca nu merit floarea, pentru ca nu am zis nimic de cum am procedat eu, dar Andrei e mare, si zau daca imi mai aduc aminte cat de repede am renuntat la pampers! Pentru problemele care apar la adolescenta, noi am apelat la un psiholog, pentru ca nu am vrut sa avem in casa un copil frustrat, si respectam intocmai sfaturile dnei, cu rezultate multumitoare...

ma retrag fara sa promit ca o sa stau departe de subiect

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/



deci acea cineva are dreptul sa se exprime ofensiv la adresa altor parinti si a copiiilor acestora, chiar daca "dur" (a primit si cartonas), dar parintii insultati sa faca bine sa se limiteze la combaterea ideilor - pai ti s-a indeplinit dorinta, lu' accept i s-a raspuns civilizat si omeste, cu argumente. dar tot ce face este sa arunce cu noroi in continuare, ultima mostra fiind aia ca noi astea, neglijente, nu stim sa acceptam esecul. eu nu am esuat, punct. asta este metoda mea, mi-o asum din convingere maxima, iar accept poate continua in acelasi stil de bully, sanctionat deja de catre moderatori.

si da, intelept este sa te retragi din calea pietrelor lu bully, scrie la carte. sorry pentru inginerii care dispretuiesc stiinta altora, caci sunt carti pe intelesul tuturor despre ingrijirea copiiilor, iar dispretul pentru specialisti mi-e strain. ma cred desteapta, dar nu chiar asa desteapta sa ignor desteptaciunea altora, dimpotriva, o respect.

bully in cazul de fata e accept, nu restul lumii. restul lumii s-a socat de lipsa de civilitate in dialog si de atacul repetat la persoana. e normal sa reactioneze. ESTE INDICAT sa reactioneze, de-aia ii zice opinie publica, sa faca front comun impotriva agresivitatii de limbaj si de atitudine. eu am incercat sa dialoghez pe argumente cu ea si este absolut inutil, continua cu insultele fara nici o retinere. deci normal ca ignore e cea mai educativa si eficienta solutie. zisei si io in ceasul al doispelea, dupa ce mi-am pierdut timpul doar ca sa adun si mai multe pietre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnaMariaVV

Vladi am afirmat ca este rasfatat. Asa am inteles eu sa denumesc felul lui de a fi, desi nu am cautat mai intai o definitie. Mai degraba am vrut sa spun doar ca face numai ce vrea el. Nu l-am obligat niciodata la nimic, nici macar nu poate fi obligat la ceva! Are o personalitate foarte puternica si este un curajos - te dezarmeaza imediat!
As fi vrut sa faca la olita, ca alti copii, dar doecamdata este doar obiect de decor. A mai facut de cateva ori, la cererea lui, dar... specificatie... olita sa stea in cada si sa aiba putina apa in ea... probabil cum a vazut ca este wc-ul.
De spalat pe dinti - de vreo luna vrea periuta, fara pasta - ce ma intristeaza este ca i s-au ingalbenit dintisorii...
In legatura cu venirea pe lume a lui Viki - baietelul meu s-a schimbat mult, e adevarat, dar in bine. Perioada cea mai dificila a fost cea de sarcina. Nu a fost o sarcina usoara, mai ales spre sfarsit, cand imi era greu sa ma aplec, sa fac sus-jos etc.. stiti si voi. Cred ca el a inteles ca nu mai vreau sa ma joc cu el si a inceput sa ma respinga din ce in ce mai mult. In ultima luna de sarcina, a inceput sa stea la buni, in vacanta. S-a invatat acolo si nu mai vrea sa doarma cu noi - bine ca e la 2 strazi distanta. Vine ziua acasa, ne jucam, mancam, dar somnul la buni.
Dupa ce am nascut, a inceput sa-mi arate iar iubire, iar acum suntem de-a dreptul indragostiti
Si mai este super indragostit de surioara lui!
Topicul l-am deschis pentru a gasi alta varianta de crestere decat cea deprinsa de mine acasa la parintii mei - militaria, pe care am avut tendinta sa o aplic in primul an - adica daca eu zic, eu sunt parinte si trebuie sa asculte - vax albina - Vladi m-a invatat ca nu exista asa ceva.
Am aflat de AP - si v-am multumit pentru asta!
Astept sa fie pregatit de olita, de pasta de dinti, de dormit din nou acasa...

Mami de Vladi (26.04.2007) si Viki (10.07.2009)


AnaMaria, din mesajul tau eu una imi dau seama ca tu ai realizat deja unde este probema la baietelul tau si ai incercat sa remediezi, si chiar ai reusit, din cate spui ca sunteti iar indragostiti....deci ati reusit sau sunteti pe cale sa reusiti un raport bun iar problemele pe care le pui (olita, pasta, mancat, culcat) cel mai probabil sunt o chestiune de timp pentru Vladi, in conditiile in care incerci sa repari relatia voastra....am vazut ca ruptura a fost in perioada sarcinii, echilibrul lui s-a tulburat putin si el a gasit in buni persoana care sa-l reechilibreze temporar, sa-i ofere ce avea nevoie, ce-i lipsea in acele momente de la tine....cand el se va raporta din nou la tine ca la o persoana pe care se poate baza in orice, restul vor veni de la sine, sunt absolut sigura.....

refuzul lui constant de acum poate insemna ca el candva a suferit si acum face uz de anumite lucruri care sunt in controlul lui absolut..pentru a-ti transmite un mesaj....

fiindca Vladi este un tip cu un caracter puternic care se opune tonului autoritar nu cred ca impunerile sau militaria vor functiona, asa cum spui ca nici pana acum nu au functionat, fiindca asa l-ai crescut, in spirit liber......si mi se pare normal sa reactioneze asa un copil astfel crescut (ne-dresat), eu vad cum se schimba fimiu dupa schimbarea tonului meu, ca mai am si eu zile proaste si uneori ma simte si atunci sa vezi rebeliune, noroc ca imi trag o palma cu limba in cerul gurii si imi revin, vazandu-i reactiile......acorda-i doar incredere, timp, sustine-l, explica-i, pune-te la nivelul lui si priveste-i sufletelul si vei reusi...

asta cu rasfatul sa-ti iasa din cap :)..ti-l dau exemplu pe fimiu care a fost crescut la fel ca vladi (ne-obligat la nimic) si fiecare deprindere (olita, spalat pe maini, baita) a asimilat-o treptat, incet, dupa capsorul lui si la timpul care i-a fost necesar...

spalatul pe dinti inca nu-i place (cu pasta)...decat cam o data la 2 saptamani...dar papa mere zilnic, care ii curata dintisorii...

daca vrei neaparat sa invete sa se spele pe dinti, gaseste o solutie astfel incat totul sa fie o joaca pentru el, ceva distractiv, un joc care il jucati impreuna...e calea cea mai simpla....tu, cunoscandu-l mai bine, stii cam ce fel de joc i s-ar potrivi...

cu mancarea, la fel....lasa-i-o la indemana prin casa, acolo unde se joaca, sau unde ii place sa stea, oriunde...mananca cu el, pune-i farfuriuta lui separata (chiar daca o iei intreaga de pe masa apoi), hraniti jucariile, va manca...daca ii e foame, mananca..foamea e cel mai bun aliat al tau...

mult succes




Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
'toate mamele care...' nu pot fi acelasi lucru, fiecare are povestea ei. Insa in mod sigur aceste mame nu au ce lectii sa dea altor mame. Nu pentru ca nu au fortat, asta este laudabil, ci pentru ca nu au nici un merit, poate copiii lor care au decis singuri intr-o zi sa le dea lectii altor copii. Atata tot. Si sa nu incerce sa induca ideea ca mamele care au gasit metode si au reusit se fac vinovate de dresaj si abuz pentru ca este pacat. Poate ca doar au avut noroc, nu contest asta si nici nu conteaza pentru ca nu face nimeni comparatii. As gasi laudabila o atitudine de genul "Fetelor, eu inca nu am reusit cu olita deci nu stiu ce sfat sa va dau. Urez succes celor care incearca, si noi mai incercam!".


complet eronat, dovada ca AnaMaria are destul common sense sa inteleaga ca metoda ta e abuziva si militareasca si neglijenta. ea a ales sa se documenteze mai mult despre AP, nu despre ideile tale
spartane pentru soldatei.

complet eronata e si opinia ta agresiva fata de "meritul" unei mame. metoda cea mai buna este cea mentionata de mamele AP, le consider cele mai bune mame de pe pamant, sunt cele mai destepte, empatice, frumoase si devreme acasa. si le incurajez sa continue sa se exprime pro-copil si anti-parintii abuzivi si manipulatori si sa nu se intimideze de atacurile celor care lovesc cand raman fara argumente.

o lauda din partea ta, plina de scarba fata de un copil de 3 ani, ar fi o insulta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92


Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic


'toate mamele care...' nu pot fi acelasi lucru, fiecare are povestea ei. Insa in mod sigur aceste mame nu au ce lectii sa dea altor mame. Nu pentru ca nu au fortat, asta este laudabil, ci pentru ca nu au nici un merit, poate copiii lor care au decis singuri intr-o zi sa le dea lectii altor copii. Atata tot. Si sa nu incerce sa induca ideea ca mamele care au gasit metode si au reusit se fac vinovate de dresaj si abuz pentru ca este pacat. Poate ca doar au avut noroc, nu contest asta si nici nu conteaza pentru ca nu face nimeni comparatii. As gasi laudabila o atitudine de genul "Fetelor, eu inca nu am reusit cu olita deci nu stiu ce sfat sa va dau. Urez succes celor care incearca, si noi mai incercam!".


[/quote]

pai aceste mame nu au cum sa spuna ca "nu au reusit" fiindca ele nu incearca, doar sustin copilul, stau in umbra si il asteapta sa-i vina timpul...nu e clar?..in lucruri atat de firesti ca facutul la wc, mancat, dormit, etc..nu e nevoie decat sa fii "model de imitat"...atat...si da, e meritul copiilor, dar si al mamelor care le-au acordat increderea si rabdarea necesara sa-i astepte...e usor sa spui: faci asta, eu stiu mai bine, nu mai discutam.... si copilul o face ori de frica, ori sa scape mai repede de tine (ceea ce nu mi se pare deloc sanatos)ori fiindca e o fire mai ascultatoare .....dar e mult mai meritoriu sa-l privesti ca pe un om capabil sa decida singur pt el cand sa se spele pe dinti, cand sa manance si sa doarma sau sa faca la wc....

si singurul mesaj care trebuie perceput de aici este: Lasa copilul in pace!....

si eu am spus mai sus: nu-i place inca sa se spele pe dinti....sa o iau ca un esec personal?..nicidecum....e treaba lui, are bagajul informational sa decida pt el in situatia asta, ma vede ca ma spal zilnic pe dinti dar nu ma urmeaza zilnic, cand o face, consuma jumatate de pasta, se spala de 20 de ori pana ii dau lacrimile de la ea...intr-o zi o sa se spele pe dinti, sunt sigura, asa cum a facut cu toate.....

tot din curtea personala...o regula pe care si-a facut-o singur fara sa intervina cineva..dupa fiecare caca, face dush..nu concepe altfel....:)....e regula lui, nu a mea..eu nu fac dush dupa ce merg la wc, oricum, nu de fiecare data :)....


Alina,mami de Mihnea-Octavian,doi anisori si un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:



conchita, inteleg ca tu percepi orice opinie diferita de a ta ca fiind necivilizata si agresiva. Eu te-am mai rugat acu multe pagini sa dai citate, te-as ruga si acum sa exemplifici atacul la persoana si agresivitatea in limbaj. Pot sa inteleg faptul ca percepi atitudinea mea ca fiind agresiva, cu asta pot sa fiu de acord fara citate pentru ca perceptia e la tine.

Apreciez faptul ca tu desi ai convingerile tale si ai descoperit metoda cea mai buna si categoria celor mai bune mame de pe pamant iti mai rupi totusi din timp sa mai citesti aici pe forum una alta venite din partea unor parinti 'de rand' desi vad ca nu iti face bine si te inteleg. Eu mi-am propus in ziua in care am sa descopar adevarul absolut sa nici nu mai privesc spre lumea mica ce se va asterne la picioarele mele...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui desiree
si eu am spus mai sus: nu-i place inca sa se spele pe dinti....sa o iau ca un esec personal?..nicidecum....e treaba lui, are bagajul informational sa decida pt el in situatia asta, ma vede ca ma spal zilnic pe dinti dar nu ma urmeaza zilnic, cand o face, consuma jumatate de pasta, se spala de 20 de ori pana ii dau lacrimile de la ea...intr-o zi o sa se spele pe dinti, sunt sigura, asa cum a facut cu toate.....


si Ana Maria are aceeasi problema, poate va ajuta metoda mea. mai intai, sa specific ca, din punctul meu de vedere, scapatul de scutec si spalatul pe dinti sunt doua lucruri diferite. spalatul pe dinti nu are o componenta psihologica legat de momentul in care e pregatit copilul sa foloseasca periuta. tine de rutina si de motor skills. cu o igiena corespunzatoare legat de scutec, mama poate da timp copilului sa se pregateasca mental de a renunta la "posesia" eliminarii. dar cu dintii, nu e valabila chestiunea.

si sonia a avut cam vreo doua saptamani recent cand a refuzat periuta. bineinteles ca nu am fortat-o, am ales inlocuitori - o bucatica de mar dupa masa, desi stiu ca e partial eficient. dar ei ii plac foarte mult scoicile, le colecteaza si s-ar juca la infinit cu ele. asa ca am ales o scoica, am tavalit-o prin apa si praf si apoi am chemat-o sa ma ajute s-o curat cu periuta. am pretins ca io sunt scoica si, cu o voce de scoica:-)), i-am povestit ce bine ma simt cand ma curat cu periuta si uite ce alba sunt si vai, ce gust delicios are pasta de dinti, asta e pasta mea de dinti favorita si stiu ca e si a soniei. s-a prins in joc si de-atunci iarasi se spala singurica dupa fiecare masa si gustare, doar ma cheama s-o ajut la final.

pe de alta parte, cred ca tine si de preventie. ea este obisnuita sa-i curat gurita din primele zile de viata, mai intai cu un tifon pe gingii, apoi cu o periuta de plastic cand i-au dat dintii, si tot asa. a avut intreruperea asta recenta in obicei, nu stiu de ce. dar ne-a salvat scoica. :-))

ideea e ca multe obiceiuri se creaza inca din prima zi de viata, subtil la inceput, apoi prin imitatie. e mai greu sa le deprinda din prima cand inainteaza in varsta si deja isi formeaza personalitatea. am procedat la fel cu restul, iar acum nu am absolut nici o problema legata de ordine, alimentatie, curatenie si incredere mutuala cu sonia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
toate mamele care nu au fortat, nu au nici un merit
Si sa nu incerce sa induca ideea ca mamele care au gasit metode si au reusit se fac vinovate de dresaj si abuz pentru ca este pacat. Poate ca doar au avut noroc, nu contest asta si nici nu conteaza pentru ca nu face nimeni comparatii. As gasi laudabila o atitudine de genul "Fetelor, eu inca nu am reusit cu olita deci nu stiu ce sfat sa va dau. Urez succes celor care incearca, si noi mai incercam!".




Cum ai putut sa scrii o asemenea fraza ?!?!?!
Dragostea si abnegatia mamelor inseamna nimic pt tine ?!?!?!

Toti copiii isi fac nevoile la olita sau WC, pana la urma. Cine alege sa isi toace nervii in incercarea de a-si determina copilul sa faca ceva, e alegerea sa. Eu m-am chinuit 2 luni, pana a invatat fetita sa foloseasca olita. Si asta, fiindca auzisem la alte mame ca ai lor copii faceau la olita de la mai putin de 2 ani.

In ce crezi tu ca au avut noroc mamele adepte AP ? In mersul firesc al lucrurilor ?


allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput