ticuri nervoase

ticuri nervoase | Autor: codi

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor
Noi avem de ceva timp o problema,si anume aceea ca am descoperit ca fata mea in varsta de 5 ani are un tic nervos: tremura din manute, intervalele de timp nefiind constante;
Eu ii atrag atentia intotdeauna cand o vad,de multe ori ii spun ca o voi pedepsi daca mai recurge la astfel de obiceiuri si ea imi promite intotdeuha ca nu mai face dar promisiunile sunt zadarnice;

Ati fost patiti si voi cu ticuri? si daca da cum se trateaza?Cum ii putem face sa uite de aceste obiceiuri;

Va salut pe toti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Nu stiu mai nimic despre ticurile copiilor si din ce cauza apar...stiu doar ca fratele meu cand era mic si era stresat sau nervos isi scartaia maselele (freca maxilarul de mandibula)DAR sunt absolut sigura ca prin amenintarea copilului ca il pedepsesti ii faci 100% mai mult rau decat il ajuti.Poate ar trebui sa discuti cu pediatrul si sa te indrume cumva.

Sanatate multa va doresc

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

ticurile adevarate sunt ceva incontrolabil, deci fata ta indiferent cat o vei ameninta cu pedeapsa nu se va opri de la sine putere.Doar nu face asta ca sa te faca pe tine nervoasa.Mai bine ai merge la un specialist ca nu fata e de vina.Ea saraca iti promite ca nu mai face da nu tine de vointa ei.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

inca ceva, spui ca aceste ticuri au aparut de ceva timp, nu sunt de cand e mica.Incearca sa-ti amintesti cam cand au ineput si poate faci legatura cu ce ar fi putut declansa ticurile. Ceva pe fond nervos. O sperietura, un stres, orice e grav din punctul de vedere al fetei , chiar daca noua adultilor ni se pare un mizilic, pentru ei poate fi teribil.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

La noi cel mic a a vut un tic cu clipitul des din ochi. I-a trecut, nu stiu exact cum, cert e ca i-am acordat mai multa atentie si am fost mai atenta cu el si la el. Intre timp i-am facut toate testele la ochi ca sa elimin problemele medicale. Un doctor mi-a explicat in perioada aceea, cand cautam raspunsuri, ca e modul lor de a se elibera de probleme. Fiecare varsta are probleme. Poate noua nu ni se pare. La noi nu erau probleme in familie, mergea la gradi dar nu se intamplase nimic acolo... El inca nu vorbea, putea fi si asta o problema. In fine, ideea e ca cica e f bine ca isi exteriorizeaza astfel temerile. Adica se descarca. Alfel stranse in ei pot duce la boli grave in timp.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Tremuratul din manute... mai bine faci cum ti-au ziz si fetele: consulta pediatru sau un specialist. Nu vreau sa te sperii dar sunt forme de epilepsie care se manifesta asa.

Mergi la inceput