sarcina sau nu? sau altceva?
la un ciclu de 25 de zile, eu fiind acum in ziua 17, mi-am facut o ecografie si mi a iesit un endometru de 11 mm.
stiu ca e aberant si nu se poate vedea o sarcina posibila (si muuult dorita), in acest moment, dc ar fi, dar nu vi se pare ca endometrul este cam mare?
eu stiam ca dupa ovulatie, care in cazul meu si cel putin teoretic ar trebui sa fie in ziua 11, endometrul scade f mult.
dc endometrul meu, in ziua 17, este de 11 mm, ar putea fi o sarcina?
sau din contra, ar putea fi ceva rau?
Raspunsuri
tamaryllis spune:
Babyblue, endometrul nu este mare pt Z17! Endometrul scade doar la venirea menstruatiei.
incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea laturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
babyblue spune:
ei da, dar parca am innebunit, incerc sa ma mint si sa-mi creez false sperante din orice.
la ovulatie ce dimensiuni are endometrul?
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
Iunia82 spune:
Eu am facut o ecografie de control in ziua 18 si aveam endometrul de 11 mm la un ciclu de 26 de zile. Si nu eram, iti spun sigur![]()
Asa ca este in limite normale.
Endometrul, sub influenta progesteronului (hormon ce se elibereaza dupa ovulatie), se ingroasa treptat pentru a fi pregatit sa sustina o eventuala sarcina. Abia in preajma menstrei, in lipsa progesteronului,acesta se desprinde si se elimina (menstra)si atunci peretele uterin se subtiaza foarte mult.
Nu poti depista o sarcina dupa acest criteriu. Semne fizice apar mai tarziu. Cauta pe net "metode depistare sarcina" si vei vedea care sunt modificarile certe de sarcina, care pot fi confirmate la controlul ginecologic
Succes!
danny1 spune:
babyblue,inainte cu vreo 2-3 zile de menstruatie poti sa faci un beta-HCG.e mai sigur decat un test de sarcina.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans![]()
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
babyblue spune:
mercic fetelor.
:( uff..
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....