probleme de sanatate sau incapatanare?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madi79 spune:

Revin.
Sunt curioasa ce raspunsuri mi-ati fi dat daca spuneam ca vad toate manifestarile acestea la copilul meu.

Madalina, mama lui Andrei (11.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Mai oameni buni,are dreptate Madi!

De ce aduceti in discutie barfa pentru cumnata?

E vorba de un pic de ajutor-sfaturi-suport pentru copil,PUNCT.Nu l puteti da,ok,hai sa cittim si sa ne abtinem cu rautatile.

Madi,eu te admir si cred sincer ca vrei sa ti ajuti nepotelul;si eu,de cand sunt mamica,nu mai pot trece nepasatoare peste pb pe care le aud in jurul meu,pb care tin de copii,etc.

Nu am niciun fel de calificare sa ti dau vreun sfat in contextul asta,dar,repet-EMPATIZEZ cu ideea de ajutor pentru cel mic.

Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu sa stii ca am intrebat foarte serios si in legatura cu subiectul ceea ce am intrebat.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Madi, imi asum aceasta responsabilitate, si inclin sa cred ca nepotelul tau prezinta simptomele unui copil autist.Te rog sa nu ma intelegi gresit, este doar o parere,iti spun pt. ca eu am facut practica intr-un centru de copii, o parte dintre ei erau diagnosticati cu aceasta tulburare si prezentau simptomele descrise de tine despre nepotelul tau.

"-Semnele autismului se dezvolta aproape indotdeauna inaintea implinirii varstei de 3 ani.
-De regula, copiii cu autism nu au o dezvoltare normala a vorbirii si pot sa "para" surzi, desi testele de audiometrie sunt normale.
-incapacitatea de a stabili relatii de prietenie cu copiii de aceeasi varsta
- o atentie neobisnuita asupra jucariilor. Copiii mai mici cu autism se concentreaza adesea pe anumite parti ale jucariilor, cum ar fi rotile unei masinute si nu se joaca cu intreaga jucarie."

Simptomele scrise de mine sunt luate dintr-o carte de specialitate.

Sfatul meu este sa faci tot posibilul sa incerci sa-l ajuti cumva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Citat:

citat din mesajul lui madi79

Asa ca am sa va rog sa raspundeti strict la subiect.

Draga mea,!!!

Despre nepotel: ciudatenii au multi copii si gasesti o gramada de exemple, care de care mai.... Nu cred ca ar strica o parerea autorizata (desi si aici abunda de informatii contradictorii vis-a-vis de competenta unora dintre ei) Banuiesc ca este o mama care se preocupa de copil si e implicata in educatia lui. Intrebarea este daca si mama ar vrea sa colaboreze vis-a-vis de o posibila problema. Chiar daca aveti copiii de varste apropiate este mai dificil de deschis un astfel de subiect ( de genul: al meu face asta, al tau nu face,....etc). Poate petrecand ceva mai mult timp impreuna, intr-o anume conjunctura, poate reusesti sa afli parerea ei. Sau poate te edifici daca "ciudateniile" se mai accentueaza, apar altele noi sau dimpotriva, se mai estompeaza.
Oricum daca sunt probleme, clar ele se vor evidentia in colectivitate, camin sau gradinita. Teoretic, atunci mamica ar fi avertizata. Problema este..pana atunci?

Out of topc: Filofteia, ce aveai cu patura aia ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madi79 spune:

Tocmai pentru ca eu as putea fi subiectiva, avand un copil de aceeasi varsta, am cerut parerea voastra.Vedeti situatia din afara sau poate ati mai intalnit cazuri similare.Poate toate aceste manifestari sunt comune multor copii.
Va dau intru totul dreptate atunci cand spuneti ca trebuie sa petrec mai mult timp cu el, poate asa se manifesta in prezenta oamenilor pe care ii vede destul de rar.
Am sa citesc mai multe despre autism.
Astept parerile voastre in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Exact asa era al meu pe la 3 ani, exceptand preferinta doar pentru o anumita culoare. Parerea mea este ca e un copil sensibil si frustrat iar mama nu ii da suficienta atentie. Nu stie cum sa o faca sau nu poate, daca e asa de singura probabil ca e si ea depresiva. Sunt de acord cu Filofteia, daca vrei intradevar sa o ajuti du-te des la ea, ia si copilul cu tine si asa va invata sa socializeze. Altfel nu are nici un rost sa te duci la ea sa ii spui ca are o problema copilul ei. Stie si ea foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Mie la prima vedere, din ce ai povestit, mi se pare ca baietelul sufera foarte tare. Chiar ai spus ca tati e foarte mult plecat. Poate asa isi manifesta el dorul. Eu am citit si mi s-a si confirmat de o psiholoaga ca,,, copii cauta alinare cand isi sug degetele sau un anumit animal de plus, ori in cazul de fata o bluza.
Poate cumnata nu-i ofera prea multa atentie si dragoste, nu zic ca nu-l iubeste dar poate nu stie sa se manifeste. Arata-i tu, indirect cum se pate juca, imbratisa cu copilul fara sai fie penibil. Unora le este rusine sa-si arate dragostea fata de copil sau nu stiu sa o faca, pt ca nu au avut de unde invata.
Sper sa fie bine baietelul.
pt ca vrei sa ajuti si eu as face la fel, chiar daca unii ar arunca cu rosii ca ma bag unde nu-mi fierbe oala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaib spune:

Unii parinti au tendinta de a se izola de restul lumii atunci cand au probleme cu copiii (iti spun asta din experienta proprie) mai ales cand vin in contact cu fericitii parinti ai unui copil perfect sanatos.
Singura modalitate de a ajuta acest copil este sa reusesti sa o faci pe mama lui sa se deschida, sa vorbeasca cu tine si sa recunoasca ca are o problema. Recomanda-i spre exemplu sa citeasca aceste site-uri pentru parinti in care sa vada ca nu e singura care are probleme si ca problemele se mai pot si rezolva, si cu cat incepe mai devreme cu atit sansa de a fi un copil normal poate sa creasca. Asigur-o de intelegerea si sustinerea ta. Inteleg prin ce treci pentru ca si eu am o cumnata din partea sotului a carei fetita desi normala dpdv psihic sufera de obezitate. De ani de zile ma chinui sa le explic acestor parinti ca nepoata mea (care este si fina mea) are o problema si trebuie dusa la doctor dar ei sustin ca seamana cu ei mai grasa si nu vor sa streseze copilul cu doctorul. Poate tu ai mai mult succes

Mergi la inceput