picioruse strambe,lipsa vigantol

picioruse strambe,lipsa vigantol | Autor: crisa79

Link direct la acest mesaj

Buna,am si eu o problemuta si daca a trecut cineva prin o situatie asemanatoare poate ma ajuta si pe mine.
Am o fetita de 6 luni la care fontanela e ffff mica(se inchide deja),are tratament cu Glicerol si Encephabol si ni s-a interzis administrarea de calciu si vigantol sub orice forma.Problema cea mare este ca are piciorusele strambe de la genunchi la glezne si ni s-a spus ca este o forma de rahitism,nu a fost o parere specializata ca inca nu am ajuns cu radiografiile la ortoped dar pe mine ma ingrijoreaza.
Pana peste 3 luni cand mergem la neuro la control nu pot sa-i mai dau vigantol,oare o s-o afecvteze f tare aceasta lipsa in acest timp---ma refer la picioruse?
Multumesc!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna crisa se poate ca la fetita ta sa fie o forma fiziologica de picioare in x sau o dupa forma curburii, pentru ca nu ai descris-o si care trece de la sine spre 2-3 ani. Si nu este rahitism.
La fel de bine se poate sa aiba ceea ce are baiatul meu mai mic, doar ca la el s-a manifestat dupa ce a inceput a mearga in picioare, si anume i s-a curbat spre exterior tibia , de la genunchi pana jos, si la fel nu e rahitism.
La baiatul meu solutia e sa poarte in fiecare noapte niste orteze si se urmareste evolutia in timp.
Nu spui daca e asa de la nastere sau picioarele au inceput sa se curbeze pe parcurs.E posibil ca sa fie de ajutor doar niste exercitii de gimnastica efectuate de un specialist, fiind asa micuta oasele se indreapta usor.
Cel mai autorizat sa-ti raspunda la intrebari este un ortoped cu experienta pe copii, si mai ales pe copii mici.Spun asta pentru ca eu am fost la vreo 2 medici ortopezi ca eram speriata cu picioarele baiatului cel mic , curbate cum ti-am spus si nu imi dadea pediatru vigantol ca la analize iesea bine, iar surplusul de vigantol este mai mult decat periculos.Dar medicii la care am mers erau ortopezi de adulti, si toti imi spuneau stai linistita pana la 3 ani trece de la sine.Nu am putut sta linistita si am mers si la unu de copii, cu experienta si mi-a clarificat, fara vigantol , pentru ca nu e rahitism, probabil si la fetita ta e la fel, se vede clar pe o radiografie, iar faptul ca fontanela se inchide asa repede e prioritar , adica fara vigantol.
Sper ca ai inteles ce am vrut sa-ti spun.Mergi la un ortoped de copii cu experienta, asta ca sa nu auzi o mie de pareri si sa fii mai in ceata decat acum.
Poti face chiar tu dupa baita gimnastica cu picioarele, sa i le masezi cu ulei si sa le faci asa in lung, ca si cum le-ai alungi tu.In timp se indreapta.
Multa sanatate.E bine sa actionezi acum pana incepe sa mearga si sta cat de cat locului, ca mai tarziu e mai greu sa o imobilizezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Nu cres ca e rahitism, nu la 6 luni.

Mergi la inceput