indemnizatie de crestere

indemnizatie de crestere | Autor: ruxandraru

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, exista o sansa insemnata sa fiu insarcinata. Aflu sigur joi... Ma ingrijoreaza urmatorul lucru: de la 1 ianuarie lucrez pe firma proprie, platesc contributia minima la asigurarile de sanatate si ma gindesc cu groaza la ce urmeaza din punct de vedere financiar. Exista vreo posibilitate sa depunem contributia mai mare, retroactiv, ca sa beneficiem de indemnizatia de crestere mai mare pentru concediul de crestere copil? Sar na!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandraru

Dragele mele, exista o sansa insemnata sa fiu insarcinata. Aflu sigur joi... Ma ingrijoreaza urmatorul lucru: de la 1 ianuarie lucrez pe firma proprie, platesc contributia minima la asigurarile de sanatate si ma gindesc cu groaza la ce urmeaza din punct de vedere financiar. Exista vreo posibilitate sa depunem contributia mai mare, retroactiv, ca sa beneficiem de indemnizatia de crestere mai mare pentru concediul de crestere copil? Sar na!

Nivelul contributiei la asigurarile de sanatate nu influenteaza valoarea indemnizatiei, ci conteaza veniturile pe care le obtii in anul de dinaintea nasterii. Deci gaseste solutia de a-ti creste venitul, vei plati si asigurarile aferente lui, macar pentru lunile care ti-au mai ramas (retroactiv nu mai ai ce face).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

multumesc, mediajust! la planul asta ajunsesem si noi. am descoperit ca se face media veniturilor brute pe ultimele 12 luni, deci vom trage cit de tare putem. Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandraru

multumesc, mediajust! la planul asta ajunsesem si noi. am descoperit ca se face media veniturilor brute pe ultimele 12 luni, deci vom trage cit de tare putem. Multumesc inca o data.

Venituri nete, nu brute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Atentie la plafonul maxim admis.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput