Disparitii copii
Raspunsuri - Pagina 2
mariaisaroiu spune:
Va multumesc pentru mesajele de incurajare. Chiar si tie iti multumesc, Laura, desi ai fost foarte rautacioasa m-ai amuzat :o)
Chiar dispar multi copii in Romania. Ma gandeam daca exista vreo modalitate de a actiona mai repede in caz ca i se intampla ceva. Am vazut ca acum politia actioneaza imediat si nu dupa 48 de ore. Am o prietena stabilita in Ungaria si-mi spunea ca acolo Politia a facut niste carti de identitate pentru copii pe care le poti folosi pentru a-l gasi mai repede in caz ca iti pierzi copilul.
crys_dn spune:
Buna venit Maria.
Este normal sa-ti faci griji, doar esti parinte, dar ai grija sa nu exagerezi.
Presupun ca aceste disparitii s-au consumat in anumite conditii ce tin de anumiti factori.
Cred ca simpla ta precautie de mamica un picut mai exagerata il ocroteste de astfel de intamplari. Si eu am astfel de inclinatii pesimiste, dar incerc sa le spulber.
Atata timp cat ai grija cine il insoteste, cine e in preajma ta cand nu esti tu, si ai incredere in gradinita, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji.
Ai incredere, nu se va intampla nimic
cele rele sa se spele....
Laura25 spune:
Daca ti-e frica sa nu-l pierzi in aglomeratie (asta se poate intampla si unui parinte foare vigilent, dar faza cu rapitul pt bani eu nu o cred decat in cazuri extrem, extrem de rare), ii poti pune o bratara cu numele, adresa, nr de telefon. Sau ii poti pune cip, ca la masini, ca-l gasesti prin GPS (aici exagerez, desigur, dar tehnic e posibil).
si cred ca ar mai fi bine de precizat ca marea majoritate a copiilor dati disparuti, nu sunt chiar copilasi (ca varsta) si au fugit din proprie vointza de acasa (vointa influientata de anturaj, poate.. de comportamentul parintilor, poate ...).
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
AVoogt spune:
Mie nu mi se pare de ras...din pacate se intampla si astfel de nenorociri, nu trebuie sa cauti pe bloguri, este suficient sa citesti ziarul
de
AVoogt
Criss75 spune:
Din pacate in societatea in care traim e posibil orice si vrand nevrand ne gandim la ce e mai rau. Poate unele dintre noi suntem mai grijulii cu copiii nostri, poate exageram sau dimpotriva poate altele sunt mult mai nepasatoare.
Cat despre Laura, cred ca Adminul ar putea sa se gandeasca serios sa iti retraga functia de moderator. Eu prin notiunea de moderator inteleg cu totul altceva decat un comportament de mahalagioaica.
Criss si Alex (11.05.2003)
Printisorul meu
EMMA, printesa primaverii
Laura25 spune:
Ok, hai sa citim ziarele:
1. copil disparut in ona ranca, gasit mort, probabil omorat de animale. cauza: neglijenta bunicilor care nu l-au supravegheat.
2. Copil de 2 ani disparut undeva in Botosani. Principal suspect, mama, care s-a si sinucis intre timp (destul de probabil si-a omorat copilul).
3. Copil de 3 ani dipsarut pe camp undeva pe langa Constanta. Cauza: parintii muceau pe camp cu copilul pe langa ei, fara sa-l bage prea tare in seama. Copilul a plecat si s-a ratacit
4.Copil disparut in martie 2008. Mama l-a lasat pe bicicleta, in strada si a plecat (zice ea) 2 minute, lasandu-l nesupravegheat
5. Politistii comunitari aflati ieri dupa-amiaza in patrulare in Piata Victoriei au depistat langa McDonalds’ un copil despre care se stia ca este dat in urmarire generala. Micutul, C. Ioan Nicolae, in varsta de 11 ani, era din Buzias, si nu era pentru prima data cand a plecat de acasa. (copilul a plecat de acasa)
6.aprilie 2009: "Un copil de 3 ani, disparut de la domiciliu, a fost cautat, joi, de politistii si voluntarii din comuna vrânceana Bordesti. Copilul fusese lasat nesupravegheat in curtea casei, iar dupa doua ore in care au incercat sa il gaseasca singuri, parintii au apelat la ajutorul politistilor."
In toate cazurile citate e vorba de neglijenta parintilor sau de copii care pleaca de acasa (nu de bine,sunt sigura).
In prima sa postare, mariaisaroiu spune "Eu ma tem pentru puiutul meu, mai ales ca abia l-am inscris la gradi." Adica e periculos la gradi, nu? asta inteleg eu. NU! nu e periculos la gradi ai nu iti ia nimeni copilul daca ai grija de el.
Criss, sa fii ironica nu inseamna sa fii mahalagioaica. Dar daca tu asta intelegi, e ok.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Cristina_C spune:
Atunci ar trebui sa te loghezi ca simplu user cand iti formulezi parerile personale in felul asta zeflemitor si n-am avea nici o pretentie. Tocmai astfel de mesaje necorespunzatoare trebuie sa combata un moderator, nu sa le scrie.
Gretchen spune:
Maria, bine ai venit.
E normal sa ne facem griji pentru copiii nostri atunci cand sunt singuri, si tocmai de aceea e bine sa incercam sa gasim modalitati de a preintampina lucrurile rele care li se pot intampla.
Mie mi-e teama ca ar putea sa o loveasca vreo masina pe trecerea de pietoni (culoarea verde e sfanta chiar si cand nu se vede nicio masina, si unde nu e semafor trebuie sa traverseze doar cand sunt mai multi adulti care traverseaza) sau sa o atace vreun vagabond ca sa-i fure geanta (n-are telefon mobil si chiar daca ar avea as instrui-o sa nu-l foloseasca niciodata pe strada).
Niciodata nu vorbeste pe strada cu strainii, si daca vreun strain e insistent imediat trebuie sa-l raporteze primei persoane de sex feminin, de preferinta pensionara, pe care o vede. Asta l-ar face pe posibilul atacator sa o lase balta. :)
Acasa mi-e teama sa o las sa foloseasca aragazul si nu are voie sa deschida usa nimanui, chiar daca e vreun vecin (v-o amintiti pe Larisa?)
Si tot asa, gasim modalitati de a ne invata copiii sa se pazeasca.
Laura, colegele nu ti-au reprosat ideile ci doar modul agresiv de a le expune. De ce ai simtit nevoia sa fi ironica, ce gasesti constructiv in asta? Un moderator ar trebui sa stie mai bine.
mariaisaroiu spune:
Laura mie nu mi-e frica ca i se intampla ceva la gradi. Ci atunci cand ies afara la joaca sau merg in vizite. Si nu pot sa nu-l las pentru ca nu vreau sa il tin legat de mine.
Cat despre sugestiile tale cu bratara multumesc. La asta ma gandeam ca daca s-ar pierde si l-ar fasi cineva sa stie cum sa-l ajute.
Va multumesc ca mi-ati raspuns.
Olina87 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Este opinia mea PERSONALA, deci poti sa ma raportezi unde vrei. Eu cred ca toata povestea asta e o mega-exagerare cauzata de stirile la care ne uitam/citim. Sa fim seriosi, eu nu am auzit sa intre cineva sa-ti ia copilul din casa/gradinita sau sa ti-l zmulga din brate pe strada. Atata timp cat nu stai pe banca la taclale amintindu-ti de copil (care se joaca cine stie pe unde prin parc) decat cand vrei sa pleci, il supraveghezi atat timp cat trebuie supravegheata, apoi cand creste il educi in privinta interctunii cu strainii, riscurile sunt minim- minim- minime. |
nici eu n-am auzit asa povesti directe cu rapiri din casa etc, dar asta nu te scuza pentru modul ironic si persiflant in care ai raspuns unei mame ingrijorate. Poti sa ai opinia ta personala, desigur, dar din pacate opinia ta manifestata la acest post nu este compatibila cu calitatea de moderator. Si chiar daca te-ai putea loga ca simplu user, nu ca moderator, asta nu ar schimba cu nimic problema, intrucit e greu de presupus ca una scrii (ca simplu user) si alta gindesti (ca moderator).