Femeie intr-o lume de barbati

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

E fetelor si asa am ajuns la acest subiect unde ma rgasesc si eu.
Lucrez de 9 ani in vanzari si de-alungul carierei am lucrat in echipa de vanzari mixte, dar de 2 ani lucrez intr-o echipa unde am colegi numai barbati. Si ce le-am demonstrat si eu ca sunt buna, am incercat sa nu-i bag in seama cand faceau comentarii deochiate, am incercat tot posibilul sa fiu la innaltime si am reusit. Dar stau eu si ma gandesc de ce tr sa munc eu de 2 ori mai mult decat ei ca sa luam aciasi bani. Cu ce ma incalzeste ca sunt apreciata doar verbal cand efortul meu depus este mai mare decat al lor?
Orice ai face tot nedreapta este viata in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

Delphin "chapeau" cum se spune pe aici pentru curajul tau de a le tine piept. Asta incerc si eu sa fac, si incerc sa o fac intr-un mod cat mai diplomat. Cum sunt in cautare de idei si solutii impartasesc cu voi ce am gasit pe internet ( sursa: http://www.eva.ro/cariera/sfaturi/nu-mi-suport-seful-ce-ma-fac-articol-12907.html)
MANIPULARE DE MANIPULARE
Cum sa ne folosim de orgoliul sefului? Dar cum sa ne ferim de provocarile colegilor? Am putea spune ca – în mod simbolic – fiecare dam zilnic mai multe „batalii” în care câstigam ori pierdem (uneori chiar fara sa ne dam seama de asta). Una dintre miscarile care înclina de multe ori balanta într-o parte ori în alta este arta manipularii. Cel care o stapâneste îsi adjudeca de multe ori victorii importante (chiar daca se comporta neetic). Persuasiunea era numita, odata, de cineva în felul urmator: „sa te conving pe tine ca este în avantajul tau sa ma lasi pe mine sa câstig când tu pierzi!”. Este deci util sa cunoastem armele folosite de cei care ne manipuleaza pentru a imagina strategii de evitare a lor.

COLEG DE COLEG
Tehnica insultei: cum te împinge colegul sa risti La celalalt pol se afla tehnica insultei. Asta pentru ca de multe ori în comunicare si un aspect, si opusul sau pot conduce uneori la unul si acelasi rezultat. Atunci când cineva ne acuza de ceva ce nu sta în caracterul nostru, ar trebui sa ne întrebam ce se afla în spatele unei astfel de învinuiri. Spre exemplu, cunoscutul îndemn cu care tinerii conving pe unul dintre ei – mai ezitant – sa se implice într-o actiune riscanta: „esti las!”, „nu esti în stare!”. Provocat astfel, insultat, respectivul va tinde sa dovedeasca contrariul, facând în fapt exact ceea ce dorea cel care lansase provocarea. Cum scapam de tehnica insultei? Spre exemplu, apelând la un mod de echilibrare a balantei: întorcând provocarea. „Dar tu faci asta? (trebuie sa alegem ceva pe care celalalt nu l-ar face indiferent de consecinte) Nu? Înseamna ca esti las!” Vom accentua astfel faptul ca legatura între cuvântul „las” sau neputinta si realizarea lucrului ce ni se cerea este fortata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Interesant :D

Desi a conduce o firma nu mai e demult o lume a barbatilor, mi s-a intamplat in multe randuri ca un partener de discutii sa ma intrebe direct: da cu seful tau cand pot sa vorbesc? sau "As vrea sa am aceasta discutie cu cel (nota bene: cel..., nu persoana care..., nu cea...) are decizia" saaaau, si asta a fost cea mai deranjanta: ok, am inteles, dar sunt convins ca nu tu iei decizia asa ca prefer sa discut asta cu seful tau. Am fost si la intalniri unde prezentam o oferta, impreuna cu un coleg, iar interlocutorul (potentialul client) ma asculta pe mine vorbind dar se uita numai in ochii colegului meu si intrebarile sau comentariile le adresa lui.
In multe societati actuale, indiferent ce se declara, care e teoria sau practica, mentalitatea ca barbatul e "mai superior" este inca prezenta.
Ce putem face? Strangem un pic din dinti, nu ripostam pe fata (ca atunci devenim chiar "aia care s-a afectat") si cu un zambet dragut care ascunde dorinta acuta de a-i carpi una, iti vezi de treaba si ii dovedesti ca a avut mare dreptate cine a spus ca femeile pot face absolut tot ce fac barbatii, si asta inca purtand pantofi cu tocuri.
In ultimii ani am avut de depasit o groaza de obstacole in viata profesionala si am ajuns sa ii cam ghicesc pe cei care-s misogini (fie ca-si asuma fie ca nu-si asuma acest lucru). Eu am avantajul ca, intern, in firma, eu conduc echipa (daca vreti, eu tai si spanzur). Am avut colegi (colegi, adica baieti) care nu au rezistat mai mult de 2-3 luni pentru ca era clar ca au o problema in a fi condusi de o doamna. Nu am ajuns, din fericire, de a decide eu sa indepartez pe cineva din echipa pt comportament misogin, insa daca s-ar fi impus, as fi facut-o.
In ....sa spun asa, relatiile firmei cu tertii, am de-a face cu tot felul de oameni si incerc sa mentin atitudinea profesionala, sa pastrez comunicarea la un nivel confortabil pentru mine, sa nu ma las dominata in discutii de cei care considera ca nu trebuie contrazisi doar fiindca ei-s barbati si eu femeie.
Intr-adevar, in unele cazuri noi, femeile, avem de muncit mai mult pentru a promova, pentru a dovedi ceva, dar si cand ajungi sa dovedesti....partea buna (si satisfactia) este ca 80% dintre misogini spun ca tine, sm, "chapeau".

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui sm

Am un servici care imi place si pe moment imi convine, singura mea problema e ca sunt singura femeie intr-o equipa de 7 personne. Postul meu este mai inferior decat al lor ( chiar daca studile mele sunt mai superiore decat a lor), am aceptat acest post pentru ca pot sa imbin viata profesionala cu cea familiala.
In equipa 2 persoane m-au acceptat ca femeie, celorlalti le este destul de greu sa ma accepte. Lucrez de doi ani cu ei si in acest timp am acceptat toate commentariile lor legate de femeii, de romani. Incerc sa fac tot posibilul sa le arat ca vreau sa ma integrez in equipa dar ei ma fac sa inteleg ca ei, au un post superior, ca sunt barbati, etc.
Problema e ca nu ma pot sa vorbesc cu superiorul pentru ca e chiar el e primul care ma face sa inteleg ca sunt o femeie si distanta dintre pozitiile noastre e prea mare ca sa imi acorde timp sa ma asculte.
Nu stiu cum sa fac sa pot sa ma integrez in equipa si in acelas timp sa continu linistita lucrul.


Of of of...imi pare rau sa aud.Asta se intampla in Franta?
Eu nu am fost tratata diferit niciodata.Aici in Bangladesh observ insa tendinta unor barbati de se considera superiori (ma refer in relatie cu noi, caci in familiiile lor, stie toata lumea ca ei dicteaza) si de a trata cu mai mult respect barbatii.Invariabil au impresia ca barbatii sunt cei care muncesc si sotiile stau acasa(sunt cazuri, desigur, dar sunt si cazuri in care femeia munceste si barbatul este doar dependent la post si cazuri in care amandoi muncesc- cum suntem noi)
Mi se mai intampla cateodata ca dimineata gardienii sa ma intampine cu 'good morning Sir!!'

Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Lara, m-ai facut sa rad cu Sir-ul tau. Deci si pe acolo se poarta Si eu mi-am luat nenumarate "thank you sir" sau "good day sir"
Ma gandesc ca poate fi o deficienta de traducere, in thailandeza adresarea de politete este "khun", fie ca e un el sau o ea. Este Khun Maricica sau Khun Gigel. Si poate ei cred ca si in alte limbi e la fel, "Sir" universal.

I am alive and I am here forever
Michael Jackson

I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Buna fetelor!Nu stiam ca s-a deschis un astfel de subiect. As indrazni sa va povestesc si experienta mea. Lucrez intr-un domeniu unde activeaza in general barbatii, si anume, constructiile. Pana aici nimic iesit din comun, dar daca va spun ca majoritatea sunt barbati si nu orice de barbati ci turci(de la patroni la muncitori)veti intelege ce greu mi-a fost. Pune tu turcul sa lucreze in subordinea unei femei. Si nu orice fel de turc, ci turcul care este muncitor in constructii. Mi-a fost foarte greu. Erau zile cand simteam ca plang cu lacrimi de sange.Am avut impresia de multe ori ca, pentru faptul ca nu eram de a lor, eram marginalizata in fata altor angajati care erau de a lor. Intr-o zi, chiar anul acesta, eram sa si fiu data afara din cauza uneia de a lor, si pe deasupra si fara motivDar am mers inainte, desi primul an mi-a fost foarte greu, si am incercat sa imi fac treaba cat se poate de bine si sa invat cat am putut de mult din aceasta experienta. Si am invatat, zic eu,cat nu as fi invatat la o alta firma nici in 5 ani.Nu mi-au subestimat niciodata cunostintele din motivul ca sunt femeie, insa am avut mult de tras si de inghitit multe doar pentru faptul ca aveam nationalitatea romana, desi eram la mine in tara. De exemplu, zilele trecute unul mi-a spus ca ma arde si pe mine si pe toata Romania daca vrea. Si asta cu toate ca eu sunt Director si el fierar, cu toate ca nu ii facusem nimic decat sa ii spun sa nu se poarte la mine in birou ca la bar si am ridicat doar putin vocea. Am ajuns sa nu ma mai doara, pentru ca la inceput plangeam 2 saptamani pentru un astfel de incident.Dar acum cand ma uit in urma, nu imi pare rau. Am reusit sa fiu cat de cat indispensabila si am demonstrat de multe ori, atat eu cat si colegele mele, ca suntem mult mai capabile decat multi alti barbati, asta ca sa nu spun decat majoritatea lor
Asa ca dragele mele, cele care lucrati printre barbati, trebuie sa-i faceti sa fie mandri ca au posibilitatea sa lucreze cu voi

Mergi la inceput