parlament unicameral

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Marilena, daca asa stau lucrurile, Basescu este doar un sforar hahait, de care e musai sa scapam de la sefia tarii. Ne trage in gaura neagra a gandirii lui paranoice si megalomane.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Marilena, daca asa stau lucrurile, Basescu este doar un sforar hahait, de care e musai sa scapam de la sefia tarii. Ne trage in gaura neagra a gandirii lui paranoice si megalomane.

allinta

Uite ce este Allinta,mai intai te plangi ca cineva te corecteaza acolo unde chiar tu afirmi ca esti in necunostinta de cauza si totusi continui pe acelasi subiect in care spui ca esti in necunostinta de cauza cu si mai mare suparare.

Daca eu personal ma consider insultata de catre tine, ce sa fac?
O sa zici de ce ma simt asa.Ei bine, eu nu suport sa se vorbeasca asa, cum iti permiti tu, despre Presedintele tarii mele,oricare ar fi el!
Ca este degradant pt. tine, daca esti cetatean al acestei tari,te ptriveste personal,dar pe aici noi suntem obisnuiti sa combatem altfel,nu cu insulte la persoana!

Mergi la inceput

...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Bnica, nu iti inteleg supararea si nici reactia. Nu te-a insultat nimeni.

Marilena
Blogul meu

Mda. Cam asa as zice si eu.

Este adevarat ca nu ma pricep la politica, dar ceea ce vad la politicienii nostrii "de frunte", ma inspaimanta. Si eu imi iubesc tara, dar tocmai pt ca o iubesc, doresc sa avem la conducerea tarii oameni de caracter, nu "jucatori de baschet", carora le displace pana in maduva oaselor sa fie contrazisi. In momentele astea de criza economica, ultima persoana de care au nevoie romanii, este Basescu.
Daca parlamentul va deveni unicameral in 2012 si bicameral in 2013, care este logica acestui referendum ?! Se cheltuiesc niste bani utili in alte actiuni, pt ceva care se va infaptui abia peste cativa ani !
Si eu l-am admirat pe Basescu cand tipa in gura mare ce victima a coruptilor tarii este, dar toate scandalurile provocate de el, intai m-au mahnit, apoi uimit si, in cele din urma, dezamagit de el ca personalitate.
Imi pare rau ca nu il apreciez pe Basescu, pt a fi in asentimentul unor useri.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Alinta, divagam cu totii...dar poti, la subiectul asta, sa termini cu Basescu??? Ti-am inteles preferinta...sau antipreferinta.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Nu prea mai stiu ce se intampla exact in politica din Romania si nu stiu cum se numesc cele doua camere( in US se numesc Parlament si Senat). Dar presupunand ca nu-i diferit multa fata de ce se intampla in US, eu as prefera parlament bicameral pentru ca in felul asta guvernul nu poate sa treaca orice lege usor, si ma gandesc mai ales la cele care nu sunt avantajoase pentru tara in termen lung.

Cateodata poate sa fie un dezavantaj(guv. trebuie sa-si ia timp ca sa-i convinga de utilitatea unor legi) dar presupunand ca cei din Senat si Parlament reprezinta oamenii din circumscriptiile electorale din care provin si le sustin interesul, in termen lung este bine sa existe echilibru si sa nu dai multa putere presedintelui sau guvernului.

Ar trebui mentinut un sistem echilibrat care sa nu concentreze niciodata puterea. Populatia alege presedintele, senatorii, parlamentarii. Toti trebuie sa lucreze pentru binele tarii dar nu trebuie neaparat sa fie de acord in toate problemele. Cu cat sunt mai multe opinii diferite, cu atat mai bine.
Asta pt binele tarii in termen lung.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Alinta, divagam cu totii...dar poti, la subiectul asta, sa termini cu Basescu??? Ti-am inteles preferinta...sau antipreferinta.

Rufus, am scris despre Basescu, dar am si intrebat ce rost are acest referendum, in conditiile in care....etc Nu mai repet. Citeste inca o data ce am scris si poate imi si raspunzi, daca se poate.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Eu nu vad cu ochi buni concentrarea puterii si nici referendumul asta.

Sper sa nu exagerez cand vad similaritati cu America Latina. : )
Cei din America Latina tot cer oamenilor lsa voteze schimbarea constitutiei si folosind tot felul de slogane populiste ii conving pe saracii oameni sa-i pastreze pe presedinti in functie ani de zile( vezi Chavez)si apoi se trezesc cu tot felul de dictatori de care nu mai pot sa scape.
Sa va opuneti concentrarii de putere si termelor lungi pentru senatori, parlamentari si presedinti. Mai bine va implicati si alegeti oameni de nadejde in circumscriptiile voastre, care sa va reprezinte.( senatori, parlamentari)
Este mai costisitor dar in termen lung este mai bine pentru tara.

Populatia trebuie sa descurajeze genul asta de schimbari ale constitutiei dupa cum bate vantul; eu l-as penaliza tare pe cel care face propunerile astea. Cat tupeu!

Mergi la inceput