Clasa a II-a, 2009-2010 *6*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

buna

noi nu citim chiar f mult (ceva Povestiri istorice de Almas, ceva Fabule repovestite, ceva texte de prin Culegerea I-IV, diverse povesti), dar ne straduim

ne uitam la filme (cam 1 ora seara in timpul saptaminii, ne culcam la 20.30, rar la 21.00): de ex. ultimele 2 seri s-au uitat la Stefan cel Mare 1475, azi o sa-nceapa Fratii Jderi, in we s-au uitat la Veronica si Veronica se intoarce

in afara de desenele animate clasice si "clasicele" mai noi, alte filme la care s-au uitat, in diverse perioade (au perioade, se uita la cite un film pina ii invata replicile, apoi se costumeaza si "joaca" diverse personaje din filmul respectiv):
Cei trei muschetari 1 si 2, Contele de Monte Cristo, Harry Potter, Stapinul inelelor, Piratii din Caraibe, Jurassic Park, Hidalgo (un film cu Viggo Mortensen ), Un comisar acuza si Revansa (f f f mult le-au placut astea, mai ales Paraipan si Limba ), Toate pinzele sus, BD, Mihai Viteazu

vreau sa le mai pun Pistruiatul, sunt convinsa ca o sa le placa mult

cam asta-mi aduc aminte pe moment in materie de filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina C

Buna, fetelor!
Cricor, am si eu un baietel in clasa a II-a si as vrea sa te rog sa-mi spui unde gasesc cartea Pokemon.

Multumesc!

Ina, mami de doi baieti minunati

Ina - cartea cu Pokemon (e o serie intreaga..zeci si zeci de carti) e in engleza. Noi am comandat-o online. Nu stiu daca exista in romana, e foarte posibil sa fie...

Teo1970...wow, ce de filme...si cum reusesti sa-l culci la 20:30?? niciodata nu mi-a reusit.

danamiha..asa si fi-miu isi ia niste tampenii de carti de la biblioteca, nu le citeste si mai nou m-a anuntat ca nu mai merge ca nu stie ce sa-si ia...offf.

Ca tot va intrebam unde mai mergeti cu copii...noi mergem duminica la opera la Alba ca zapada..sper sa-i placa.
A.. si l-am inscris la un curs de desen...dar am ceva indoieli, sper sa fie bine. Voi ati auzit de unii Kizoo?

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Completez si eu lista cu carti :
Roald Dahl: Matilda, Charlie si fabrica de ciocolata, James #351;i piersica uria#351;#259; - foarte dragute, fetita mea, Teo, le-a citit cu incantare.Dupa citit, au vazut si filmele(dupa primele doua carti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Am mai gasit si alta carte, printre cele pe care le citim, in ro, POvestiri, de Calin Gruia.
Voiam sa va arat la ce se mai uita fi-miu, il las din cand in cand sa vada Magic School Bus, stiu c-au fost si pe la noi desenele astea, sunt educative si foarte interesante.
In ultima vreme am facut o comanda babana pe librarie.net unde am gasit o sumedenie de carti despre daci, romani, boieri, etc..
Cred ca la varsta asta trebuie sa le dam multe basme si povesti cu eroi ai neamului, pe mine m-au fascinat tare cand eram mica..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Fetitei mele ii plac mult cartile cu "Humphrey" de Betty G Birney, la inceput i le citeam eu, acum le citeste singura, cartile lui Enid Blyton, cartile lui Roald Dahl. a cam trecut de faza cu zane, acum e in faza de vrajitoare :))

Macrina, imi spui te rog despre cartea lui Susan Bauer cum ti se pare...eu caut demuuult o carte de istorie pe intelesul copiilor dar nici prea simplista...m-am uitat la review-uri pe amazonul din uk (de unde comand eu carti) si se pare ca e recomandata in special de mamele ce practica homeschooling-asta nu ar fi o problema dar respectivele mame o recomanda pentru copii de 6 ani desi e la categoria 9-12 ani in mod oficial.
daca baietelul tau e atit de pasionat de istorie poate i-ar place cartea lui Gombrich "A little history of the world", e scrisa frumos si simplu.oricum e o carte ce merita pastrata in biblioteca :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Speed, Susan Bauer scrie sub forma de povestiri, mai lungi e adevarat, dar nu e incarcata cu date sau alte amanunte greu de tinut minte si urmareste cronologia biblica, mai mult sau mai putin. Adica e scrisa dpdv creationist, nu vorbeste despre oase de dinozauri, milioane de ani sau alte chestii evolutioniste (asta din ce am putut sa-mi dau seama). Noi am cautat special sa fie asa.
Nu are ilustratii prea multe, doar cand si cand o schita alb negru, dar lui i-a placut sa citeasca pentru ca a fost o trecere de la cartile usurele si pline cu desene, la astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Speed, Susan Bauer scrie sub forma de povestiri, mai lungi e adevarat, dar nu e incarcata cu date sau alte amanunte greu de tinut minte si urmareste cronologia biblica, mai mult sau mai putin. Adica e scrisa dpdv creationist, nu vorbeste despre oase de dinozauri, milioane de ani sau alte chestii evolutioniste (asta din ce am putut sa-mi dau seama). Noi am cautat special sa fie asa.
Nu are ilustratii prea multe, doar cand si cand o schita alb negru, dar lui i-a placut sa citeasca pentru ca a fost o trecere de la cartile usurele si pline cu desene, la astea.

de cand era mic, noi fiind crestini, mereu am accentuat ce e adevarat si ce nu, adica chestia cu milioane de ani stie ca noi nu credem asa ceva, stie ce spune Biblia despre formarea lumii, etc.

nu se omoara dupa citit, dar zilnic il vad ca citeste un capitol sau mai putin din Biblie, depinde cat e de lung capitolul, ne vede si pe noi ca facem acest lucru si stie ca e o hrana pt suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Ca tot va intrebam unde mai mergeti cu copii...noi mergem duminica la opera la Alba ca zapada..sper sa-i placa.

Am fost si noi la Alba ca Zapada - spectacolul de la Opera Romana. Este de fapt balet dar deosebit de frumos. Costumele, feerie pe scena, copii balerini care au dansat exceptional de bine. Superb!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Am fost si noi la Alba ca Zapada - spectacolul de la Opera Romana. Este de fapt balet dar deosebit de frumos. Costumele, feerie pe scena, copii balerini care au dansat exceptional de bine. Superb!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

multumesc macrina

noi avem liber de la scoala pina maine, mi-am luat si eu concediu. am fost la 2 filme-avatar si alvin and the chipmunks II-,a fost invitata la niste prietene iar azi va avea la rindul ei 2 prietene in vizita. in rest s-a jucat pe afara ...cit n-a plouat...:(

Mergi la inceput