Festivalul National de Teatru - Bucuresti 2009
In perioada 31 octombrie - 8 noiembrie se desfasoara la Bucuresti Festivalul National de Teatru. Programul il gasiti www.fnt.ro/ro/program" target="_blank">aici.
V-ati cumparat bilete? Va tenteaza vreun spectacol?
Eu as vrea sa vad cateva:
- Lear de William Shakespeare, regia Andrei Serban
- Simfonia fantastica, un spectacol de Gigi Caciuleanu pe muzica de Hector Berlioz si texte de Moliere, Shakespeare, Baudelaire, Verlaine, Rostand
- Cantareata cheala, de Eugene Ionesco, regia Tompa Gabor
- Furtuna, de William Shakespeare, regia Cristi Juncu
- daca s-ar putea, as vrea sa ajung la conferinta Brancusi si Grotowski, doi „antimoderni” moderni, conferinta sustinuta de George Banu, in cadrul evenimentului „In laboratorul lui Jerzy Grotowski”
Desi, probabil, m-am trezit prea tarziu si nu voi gasi bilete.
Va astept sa schimbam impresii, comentarii, informatii.
Daniela
Raspunsuri
beshter spune:
Ehei, eu as vrea sa vad asa:
- Orfeu si Euridice, regia Alexandru Darie
- Cantareata cheala, regia Jean-Luc Lagarce
- Ioana si focul, regia Catalina Buzoianu
- Frumos, regia Vlad Massaci
- Lucia patineaza, regia Radu Afrim
- Furtuna, regia Cristi Juncu
Dar, pentru ca spectacolele respective au loc la niste ore la care eu n-am cu cine lasa pruncu', voi putea vedea doar (asta daca mai gasesc belete):
- Psihoza 4.48, regia Mihai Maniutiu (pe care il iubesc)
- Omul perna, regia Radu Afrim (pe care il iubesc si mai mult)
Asa ca daca gasesc belete ma pot considera norocoasa.
P.S. Krum-ul celor din Tg-Mures l-am vazut deja. E misto!
Trouve avant de chercher
danielag spune:
Mihaelka, multumesc pentru impresii si pentru vot!
Inca n-am reusit sa ajung sa iau bilete. Poate maine.
O sa ma uit si eu mai atenta la alegerile tale, poate ma inspira si altceva.
Daniela
beshter spune:
Daniela, cu foarte mare si multa placere!
Si eu tot azi plec la vanatoare. O sa ma uit dupa tine - cine stie, poate o sa te descopar
P.S. Am uitat sa-l pun pe lista de tare-as-vrea-sa-vad-dar-nu-se-poate pe nenea Andrei Serban cu Lear.
Trouve avant de chercher
beshter spune:
Daniela, ai reusit sa gasesti bilete?
Eu am gasit la Omul perna al lui Afrim (in ultimul rand da' merge). La Psihoza am fost nevoita sa renunt pen'ca mi-am amintit la timp ca am ore si nu se poate.
Sunt extraordinar de entuziasmata. Va fi prima oara cand merg la teatru dupa ce s-a nascut fi-miu.
Trouve avant de chercher
Delidana spune:
Daniela, m-am uitat si eu acum peste programul de teatru dar nu stiu de ce nu ma prea atrage nimic de acolo, as incerca ceva nou. Si din link in link am ajuns la opera. N-am fost niciodata la opera si nici la balet si tare mi-as dori sa merg macar o data, de curiozitate. Am vazut ca pe 6 noiembrie (vineri) au in program Evgheni Oneghin (eu am vazut filmul www.imdb.com/title/tt0119079/" target="_blank">Onegin care mi-a placut foarte mult).
Mai multe detalii www.fnt.ro/ro/evgheni-oneghin.html" target="_blank">aici si aici.
Sa vedem cu cine merg ca nu stiu pe nimeni amator de opera.
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
beshter spune:
Delidana, Lear in montarea lui Andrei Serban e ceva cat se poate de 'nou'. Ca sa nu mai pomenesc de viziunea teatrala a lui Afrim sau de cea a lui Maniutiu. Deci daca te-ai plictisit de teatrul 'traditional', incearca un Afrim si-ti garantez ca supradoza de 'nou' si realitate te va da gata.
Opera e si ea tot teatru, numai ca aia mai si canta.
Trouve avant de chercher
Delidana spune:
Mihaelka, probabil ca nu m-am exprimat bine, vreau ceva nu neaparat "nou", cit mai ...."altfel". Si cum la opera n-am fost niciodata, ma tenteaza mai mult decit teatrul chiar daca si opera e un fel de teatru cu "variatiune" ca sa zic asa, ei, variatiunea asta n-am vazut-o inca.
Mie-mi place teatrul traditional, mai mult decit adaptarile astea noi dar vreau sa incerc si altceva.
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
danielag spune:
Buna seara, doamnelor!
Multumesc pentru interventii si pentru voturi. Din pacate n-am cumparat nici un bilet, pentru ca in weekend am plecat la munte. Si acum sunt in delegatie la Cluj pentru toata saptamana. Iar pe net n-am reusit sa cumpar .
Ma gandesc insa ca spectacolele teatrelor din Bucuresti se vor juca si dupa Festival. Sper, mai ales pentru Lear pe care vreau neaparat sa-l vad. Mihaelka, mi-am adus aminte ca povesteam pe aici de teatru si Andrei Serban: Ai reusit sa faci rost de O biografie ? Aaaa, si sa nu uit: multam pentru info despre Krum. Cine stie, poate il vad chiar in Tg Mures, ca mai am drumuri si pe acolo . Sa ne povestesti despre Omul perna, te rog frumos !
Delia, pe mine nu ma atrage opera. La concerte de muzica simfonica merg, pe unele chiar le inteleg si le iubesc, dar pentru opera nu am nici o inclinatie, nu-sh de ce...
Seara buna si succes in achizitia de bilete, celor care pleaca la vanatoare!
Daniela
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Ai reusit sa faci rost de O biografie ? Aaaa, si sa nu uit: multam pentru info despre Krum. Cine stie, poate il vad chiar in Tg Mures, ca mai am drumuri si pe acolo . Sa ne povestesti despre Omul perna, te rog frumos ! |
Daaaaaa! Si-ti multumesc ca mi-ai 'aratat-o'!
Sigur ca voi povesti despre Omul perna - cross my heart!
Trouve avant de chercher
Kehleyr spune:
Eu am vazut anul trecut Lear si Orfeu si Euridice. In general imi plac piesele de la Bulandra pentru ca sunt altfel dar totusinu prea altfel astfel incat sa nu mai intelegi nimic.
Despre Lear - e deosebit, pur si simplu uiti ca acolo pe scena sunt femei deghizate in barbati, si le vezi ca barbati. Stiu ca toate rolurile mai putin cel titular sunt in dubla interpretare, si astfel ai sansa ca intr-o seara sa o vezi pe o actrita in rol de femeie si in alta seara de barbat. Pe mine m-au impresionat Mariana Mihut, Andreea Bibiri si Dorina Chiriac in rolul bufonului, dar toata piesa este deosebita si merita vazuta. Decoruri minimale, spectatorii stau pe doua laturi ale scenei pentru ca scena este maaare si ia si partea traditional ocupata de scaune. Un pic cam sangeros pe alocuri cu toate crimele care au loc, mult sange, si toate partile acestea puse in scena foarte modern - soldati ca in Irak, bocanci, arme automate etc.
Orfeu si Euridice e taaare ciudata. Poate voi stiti, dar eu una nu stiam la ce ma duc.
- este exclusiv cantata, nici un pic de dialog
- toata in italiana, ne-subtitrata, doar ca ai in program exact desfasurarea actiunii
- Euridice e jucata de trei actrite fiecare simbolizand trupul, sufletul si inca ceva
- Orfeu este jucat tot de o femeie (Florentina Ogica), mezzosoprana, pentru ca in mod traditional rolul era interpretat de "castrati" - mie mi-a luat 20 min sa ma prind ca e Orfeu
- este o abundenta de informatie artistica pe scena - costume flamboyante, o groaza de actori, proiectii video pe fundal, nici nu stii unde sa te uiti, parca vor sa iti asalteze toate simturile din multiple puncte de vedere
Pe loc mie nu mi-a placut, mi s-a parut cautata si fortata, acum gandind retrospectiv muzica cel putin e foarte frumoasa (intre timp mi-am cumparat CD-ul), doar ca nu prea e teatru. E mai mult opera. Actorii nu prea au ce juca, e teatrala punerea in scena si scenografia cel mult.
Poate daca stiti la ce sa va asteptati o sa va placa .
It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.