Contract de munca pe perioada determinata

Contract de munca pe perioada determinata | Autor: RodicaIlie

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, mamici si tatici!

Speram de foarte multa vreme sa raman insarcinata si iata ca s-a intamplat, insa am mari dileme in ceea ce priveste posibilitatea de a accesa toate drepturile de care ar trebui sa beneficieze orice mamica. Nu am nicio intrerupere a stagiului de cotizare in ultimii 10 ani, dar in ultimele sase luni am avut contracte de munca pe perioada determinata.
Cum procedez, daca nu mai pot merge la serviciu, ma simt foarte rau, dar doresc sa nu pierd nici concediul de maternitate si nici pe cel pentru ingrijirea copilului sau alte drepturi de care beneficiaza o viitoare mamica?
Data probabila a nasterii este 15.06.2010, iar contractul actual de munca se sfarseste in data de 03.11.2009.

Va multumesc anticipat!
Rodica Ilie

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Imi pare rau dar daca doresti sa ai acestin bani va trebui sa mergi la serviciu. Daca ai probleme medicale certificate de medici de specialitate poti intra in concediu de risc maternal. Insa.... fara nimic nu se poate. E mult prea mare distanta intre noiembrie 2009 si iunie 2010. Esti abia in luna a treia atunci.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui RodicaIlie

Buna ziua, mamici si tatici!

Speram de foarte multa vreme sa raman insarcinata si iata ca s-a intamplat, insa am mari dileme in ceea ce priveste posibilitatea de a accesa toate drepturile de care ar trebui sa beneficieze orice mamica. Nu am nicio intrerupere a stagiului de cotizare in ultimii 10 ani, dar in ultimele sase luni am avut contracte de munca pe perioada determinata.
Cum procedez, daca nu mai pot merge la serviciu, ma simt foarte rau, dar doresc sa nu pierd nici concediul de maternitate si nici pe cel pentru ingrijirea copilului sau alte drepturi de care beneficiaza o viitoare mamica?
Data probabila a nasterii este 15.06.2010, iar contractul actual de munca se sfarseste in data de 03.11.2009.

Va multumesc anticipat!
Rodica Ilie

Rodica, mamica de Andrada (19.09.1996)

La 3.11 2009 contractul tau de munca inceteaza de drept, deci nu vei mai avea slujba. De aici ai urmatoarele variante:
1. un alt contract pe perioada determinata la acelasi angajator, pana cand iti poti lua concediu de maternitate
2. un alt contract de munca, la alt angajator
3.somaj, care iti va asigura concediul de maternitate si indemnizatia CIC.

Mergi la inceput