Extinderea concediului de maternitate
Priviti si va mirati ce s-a intamplat cu proiectul de lege ce viza extinderea concediului de maternitate de la 126 de zile la 168.
http://ro.altermedia.info/politica/incredibil-legea-privind-extinderea-concediului-de-maternitate-a-fost-respinsa-unii-deputati-au-crezut-ca-voteaza-altceva_16629.html
Atata bataie de joc mai exista prin alte parti?
Irina
27+ cu
Raspunsuri
marius spune:
Din cate stiu, in alte tari este si mai putin de 126 de zile si asta de ani buni. Cred ca Romania in prezent se numara printre putinele tari care au ca si legislatie in vigoare o acoperire atat de mare in timp doar din asigurari sociale.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
d_melli spune:
Corect, insa in alte tari beneficiaza si de alte conditii si aici ma refer la locuri in crese, la facilitati la plata unei bone, ceea ce nu exista si in cazul nostru, nu crezi?
Irina
27+ cu 
marius spune:
Nu cred ca are relevanta cresterea unui sugar cu ideea de cresa. Din cate stiu nu se primesc sugari la cresa... Ideea de bona de asemenea nu stiu sa existe vreo facilitate in vreo legislatie a altei tari.
Daca stii concret te-as ruga sa precizezi.
Pana atunci insa Romania ramane printre putinele tari care aloca cel mai mare interval de timp si cheltuieli de acoperire pt mame/tati/tutori legali din asigurari in Europa cel putin.
Daca cineva stie altfel il rog sa precizeze, insa concret nu de genul "am auzit ca ...." sau "eu cred ca....".
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
d_melli spune:
Dc sugarul nu este primit la cresa,atunci unde? Sincer, nici eu nu am mai auzit pana acum ca sugarii nu sunt primiti la cresa.
In ceea ce priveste situatia bonelor stiu ca sistemul francez ofera os erie de facilitati parintilor care angajeaza o bona.Care sunt exact...cred ca ne poate explica mai bine o mamica care locuieste acolo.Eu una sincer nu imi mai aduc aminte exact cum era pt ca nu am avut nevoie de bona cat am stat acolo.
Pe langa ideea de baza trebuie totusi remarcat felul cum s-a votat si cum s-a trecut cu vederea.Dc cineva ar fi vazut stenograma ar fi inteles suficient cum merg lucurile in general in tara asta.
Irina
27+ cu 
marius spune:
Sa ne intelegem. Daca o mama este in concediul de lehuzie sau postnatal si solicita acest drept pana la expirarea celor 126 de zile maxim admise de lege inseamna ca sta cu bebelusul acasa si il ingrijeste si din acest motiv contractul de munca de esemplu este suspendat si din acest motv legal are dreptul sa primeasca banii aferenti ca si o compensare a faptului ca nu poate sa lucreze stand efectiv cu bebelusul acasa.
Ceea ce este in contradictie flagranta cu situatia in care da bebelusul in plasament(ingrijire) temporara intro institutie specializata (cresa) insemnand defapt ca NU sta cu bebelusul acasa deci nu mai este cazul de suspendare a contractului de munca pe exemplul dat de mine. Deci pe romaneste si cu copilul la cresa si cu banii pe asigurare se numeste practic hotie. Corect? Asta ca sa admit motivatia data de tine.
Pagina legislativa