Ajutor... gandaci mari negri
De vreo 2 luni gasesc noaptea pe perete sau pe jos in hol si baie cate 1-2 gandaci mari si negri. Am crezut ca vin pe ghena. Am cumparat un capac si am izolat . O perioada nu au mai aparut sau poate nu i-am mai vazut eu, stand mai relaxata ca am rezolvat problema. Dar iar au aparut. Nu sunt de bucatarie si apar nuai noaptea.
Eu pe hol am lambriu de lemn, mostenire de la socri. E posibil sa fi intrat pe sub el? Sa traiasca si sa se perpetueze acolo? Trebuie sa dau labriul jos sau se poate si altfel?
Criss de Alessia si Andrada
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crissandrada De vreo 2 luni gasesc noaptea pe perete sau pe jos in hol si baie cate 1-2 gandaci mari si negri. Am crezut ca vin pe ghena. Am cumparat un capac si am izolat . O perioada nu au mai aparut sau poate nu i-am mai vazut eu, stand mai relaxata ca am rezolvat problema. Dar iar au aparut. Nu sunt de bucatarie si apar nuai noaptea. Eu pe hol am lambriu de lemn, mostenire de la socri. E posibil sa fi intrat pe sub el? Sa traiasca si sa se perpetueze acolo? Trebuie sa dau labriul jos sau se poate si altfel? Criss de Alessia si Andrada |
sunt gandaci de canalizare, vin pe scurgerea de la cada/chiuveta sau scurgerea de pardoseala din baie.
vezi ca au prostul obicei de a-si face cuib in usi sau in tocul usilor. scoate usile, verifica partea de jos a acestora, da cu insecticid si in usa si pe la tocuri, acopera/astupa golurile...
si pune dopul la cada si chiuveta pe timpul noptii, incearca sa pui ceva (sita) si la scurgerea/sifonul de pardoseala, astupa toate gaurile de trecere ale tevilor de la calorifere si gaze, pune-ti prag la usa de la intrare si izoleaza bine conturul usii de la intrare, uneori pot intra si pe acolo, de pe holul blocului sau de la vecini...
si-a facut cineva recent renovare la apartament in blocul tau ?
oricum, singura solutie care da rezultate este dezinsectia totala in bloc (subsol, scari, casa liftului, ghena)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
crissandrada spune:
Da, asta vara vecinul de langa mine si-a facut curatenie. Toti din bloc avem centrale asa ca tevile de caldura si gaz au fost scoase si astupate gaurile. Suntem doar 6 familii in bloc. Eu am facut curat in dormitoare (varuit, parchet). La intrare am usa metalica cu prag. In baie sub cada nu am loc liber, e gresie. In schib sub chiuveta am doar un gratar pus. Am sa izolez si acolo.
Intr-o noapte am vazut un gandac ca a intrat sub lambriu. E posibil sa aiba acolo cuib? Sa ma apuc de dat lamriul jos? La usile de la dormitoare am umblat cand am pus parchet ca au trebuit taiate putin. Nu a cazut nimic din ele si nici zgomote nu se aud.
Oare au si vecinii mei? Ar trebui sa-i intreb...
Criss de Alessia si Andrada