Protejeaza-ti inima/senioare cu greutate>50kg(35)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Pregatesc o cafeluta cu laptic pt.Soricica,sa fie calduta pe cand intraMeni,Mayan,Sorinake,Libra,Elly si pt toate care mai doresc.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

ada, la oo, sau ooo??
da,trist, am citit si io....

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

oare menicsul nostru pe unde umblaaaaa??????????

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANI.G spune:

De manu nu mai stiu nici eu nnimic de cateva zile...

ada cine-a zis ca s-a suparat ???
Eu doar incercam sa va aduc argumente sa faceti analizele in zilele care trebuie, in functie de CM-ul vostru. Asta din cauza ca eu am intalnit numai medici nebuni(nu inseamna ca ttoti sunt la fel) care ii trag intr-una cu Z14 sau 21, chiar daca tu ii spui ca ovulezi in Z20 !!!
La fel cum se incapataneaza sa-ti dea si Duphaston din Z14, 15...si rezultatul nema ovulatie. Bineinteles ca eu is si mai incapatanata si il iau cand stiu sigur ca am ovulat
Ei...pe astia sunt eu suparata nu pe voi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Hello scumpele mele.
Eu inca ma lupt cu morile de vant...sper sa le si inving, daca don Quijote tot n-a facut-o

Ada esti o dulceata de sufletel. Multumesc pt cafelutza si pt gandurile frumoase

Va pupic dulce pe toate dragele mele. Eu nu am vesti prea bune....imi vine cm-ul. Inca nu s-a declansat pr-zis, am doar secretie dar zilele astea o sa vine cu surle si trambite.
Sunt ffff ffff suparata. Am o prietena care a nascut saptamana trecuta si se pare ca fetitza ei are toxoplasmoza
Medicul ei ginecolog nu i-a zis sa-si faca analizele in sarcina, respectiv Complexul Torch,...iar consecintele sunt dezastruoase.
Acum bebita e bine, dar medicii ii dau sanse minime, si chiar dc supravietuieste...va fi groaznic pt ea si familia ei.

Fetelor....eu decat sa fac un copil asa mai bine sa nu-mi mai dea Dumnezeu copii. Sincer va spun.

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Ada, doar dusu' rece e bun la "oualele" dumnealor. Ar fi ideal daca ar putea umbla cu o punga cu gheata legata pe-acolo.

Si, da, de o cafeluta am si io nevoie ca am bucatarit aaaaazi ... mama-mama: mancare de conopida cu carne tocata (comanda speciala), chec cu mere, placinta cu branza sarata.
Apropo, ce pot sa pun deasupra placintei cu braza sarata ca sa nu se sfarame foaia de deasupra cand o tai?

Galli, o incurajez pe biata fata dar nu inteleg pt ce. Tot zici ca maine e ziua cea mare dar nu inteleg ce are de gand sa faca. Iegzplicam pe pm ... si fa-mi si un desen...

FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; #946;fibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Ellyshor, imi pare sincer rau de vestile proaste.
Vezi, tu, poate pt noi este un avantaj ca ne-am adunat aici, pe forum. De multe ori cred ca ajungem sa stim mai multe decat dr. Pentru ca citim ff mult, ne consultam si ne impartasim experientele.
Nu renunta la lupta!

FVL Heterozigot; FVR2 Heterozigot; #946;fibrinojen Heterozigot; MTHFR A1298C Heterozigot

Mergi la inceput

Nico
Exact asta am zis si eu azi. Macar bine ca am posibilitatea de a ma informa, pentru ca da, in Romania clar nu poti sa ai incredere in medici.
Trebuie sa-ti faci tu temele de acasa inainte de a te duce la dr, si acolo sa vezi dc respectivul are habar sau nu de ceea ce face. E foarte foarte trist ca se intampla asta intr-o tara ce se vrea civilizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Doamne fete am citit si eu despre sarmana fata....
Ii dorim multa putere sa treaca de acest moment greu...
Elisor, cum se manifesta toxoplasma la noi nascuti?
Este asa de grava?
Eu de ex am avut toxoplasma in copilarie...asa reiese din analize...ca am anticorpi...
Este ceva care afecteaza irevrsibil?
Multa sanatate..
Nico...ai vorbit numai de mancare azi..
Menicsul...bate faleza...sper...
Gali, mamica noastra grijulie,
Eu mai am 15 min si intru in wikeeeeeend

Mona
:)

Mergi la inceput

Mona

Uite aici o frantura dintr-un articol ca sa intelegi cat e de periculoasa aceasta boala pt sarcina si pt copiii nou-nascuti:

I In timp ce riscul infectarii intrauterine a fatului creste o data cu inaintarea in varsta a sarcinii, efectele asupra fatului sunt cu atat mai severe cu cat infectarea survine mai devreme. Aproximativ 10% din infectiile prenatale sunt urmate de avort sau moartea fatui la nastere. Alti 10 - 23% din nou-nascutii infectati prenatal, manifesta semne clinice de toxoplasmoza la nastere. Aproximativ 12 - 16% din acesti nou-nascuti mor datorita bolii. Copii care supravietuiesc sufera de retard mental progresiv sau de alte deficiente neurologice si necesita cel mai adesea includerea intr-un sistem special de educatie sau institutionalizare.

II Daca transmiterea parazitului survine intr-un stadiu mai avansat al sarcinii, efectele asupra fatului sunt mai putin severe, majoritatea copiilor infectati in timpul trimestrului trei fiind asimptomatici la nastere. in total, infectia la aproximativ 67 - 80% din copiii care au dobandit boala prenatal, este subclinica la nastere si poate fi diagnosticata doar folosind determinari serologice sau alte investigatii de laborator. Desi acesti copii par sanatosi la nastere, ei pot dezvolta simptome clinice si deficiente pe parcursul vietii. Acestea afecteaza in special ochii (retinocoroidita, strabism, orbire), sistemul nervos central (deficiente neurologice si psihice, convulsii, retard mental) sau urechea (surditate). S-a estimat ca aproximativ o treime din copiii infectati prenatal vor dezvolta o deficienta a vederii, mai tarziu in viata.

Semne posibile ale infectarii congenitale, aparute in timpul copilariei sau mai tarziu in viata: anemie, chorioretinita, convulsii, surditate, febra, crestere incetinita, cresterea in volum a ficatului si a splinei, hidrocefalie, icter, dificultati de invatare, adenopatie, retard mental, microcefalie, afectarea vederii.

Mergi la inceput