camera copilului-in siguranta

camera copilului-in siguranta | Autor: erikabap

Link direct la acest mesaj

Am cautat pe site un astfel de subiect,si nu am gasit(doar ceva legat de curatenia in camera copilului),eu ma refer la amenajarea camerei in siguranta pentru copil,urmeaza ca fetitza mea de 8 luni sa se mute in camera ei,pana acum a dormit cu noi in patutul ei,dar in aceasi camera,acum ii pregatim in sfarsit camera ei,si m-am tot documentat pt ca vreau sa fie potrivita pt un copil,si sa fie un mediu sanatos si sigur,si vreau a impartasec cu voi ce am aflat,lista e dechisa bineintele pt cei care vor sa completeze,chiar va rog!
Totul de la zero:
podeaua-exista un parchet din pluta(medicinal)si e chiar mai ieftin,eu l-am luat de la sura cu 18 lei mp,e termic,moale,nu aluneca si are un strat antifonic,mocheta retine praful chiar i dupa aspirare,parchetul normal e foarte alunecos,am ob la noi in camera,ii aluneca picioarele in toate directiile:)pe covor in schimb pasete(sustinuta)
Mobila-de obicei mobila pt camera copilului nu e foarte rigida,e mai mica,ingusta(eu am un ifonier de 170cm,tip soldat si e usor(ikea)asa ca ar trebuii fixate pe verticala de perete pt ca am auzit destule situatii cand catarandu-se pe rafturi a cazut mobila pete copil!!!
-nici o piesa de mobilier sa nu fie asezata in apropierea geamului,usurand accesul la o fereastra deschisa.
-colturile rotunjite ar fi de preferat,sau aparatoare pt colturi,aici trec si aparatoare pt prize,"inchizatori"speciale pt dulapuri,sertare unde copilul nu ar trebuii sa aibe acces(obiecte ascutite,detergenti,medicamente,astea oricum nu au ce cauta in camera micutului)
-o iluminare potrivita,nu neon si nici un bec foarte slab sau in diferite culori.
-ar fi potrivit o perdea scurta,pana la terminarea geamului,pe o corniza usoara si fixata bine,cele lungi micutul le poate trage sau se poate incurca in ele si trage si corniza tot odata!
-o fereastra de termopan sau daca fereastra e din lemn sau mai veche si uera vantul pe sub geam unt acele perne lungi plusate cu cap de diferite animale(eu am gasit la real una roz,un porcusor si i-o puneam cand era mica de cateva saptamani la pate cand o asezam pe o parte)la fel si la usa umpleti patiul intre usa si toc cu o fasie de burete(gasiti in practiker sau dedeman).
Cam atat....lista e dechisa..va rog!
Cand o sa termin camera cu tot cu decoratul ei o sa afisez poze !:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Laudabila dorinta ta de a face o camera cat mai safe pt puiul tau. Ideea e ca un copil nu sta in caera lui. El bantuie prin toata casa, asa ca ar trebui ca toata casa sa fie safe. Ai mei baieti nu aluneca la ei in camera ci atunci cand iua curba de pe culoar sa intre in sufragerie, asta pentru ca ei nu stiu sa mearga...doar sa alerge.
De jucat...niciodata nu le-a placut sa insire jucariile la ei in camera ci in sufragerie, printre picioarele noastre...asta cand nu imi scoteau vasele din dulapurile de bucatarie. Si sa vezi cum e sa gatesti printre linguri si tigai insirate pe podea. Pentru evitarea arsurilor, le-am zis ca in bucatarie e voie sa stea doar...sub masa.

Mobila...sa n-aiba colturi. Canapelele sa nu aiba manerele din lemn, ci buretate, geamurile de la usi securizate (exista folie autocolanta) astfel incat daca se sparg sa nu faca cioburi. Chimicalele si medicamentele, borcanele, farfuriile si tot ce se poate sparge sa fie la inaltime - asta in toata casa. Camara sau debaraua sunt niste locuri foarte interesante pt cei mici. Bibelourile sau cartile la care tii - tot pe raftul de sus al bibliotecii. Sertarele au fost prinse in asa fel incat sa se deschida, dar sa nu poata fi scoase de tot in capul sau pe picioarele tanarului curios.
Ferestrele care se deschid sunt doar oscilobatante si le deschid doar in partea de sus - cand sunt copiii acasa. La 8 luni - nu, dar peste 2 ani poate trage usor un scaun in drepul geamului - indiferent in ce camera. Cat despre usi - pentru evitarea trantitului peste degete sau prinsului in balamale - la noi stau permanent deschise (evident ca usa de la baie se mai inchide uneori )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

De jucat...niciodata nu le-a placut sa insire jucariile la ei in camera ci in sufragerie, printre picioarele noastre...asta cand nu imi scoteau vasele din dulapurile de bucatarie. Si sa vezi cum e sa gatesti printre linguri si tigai insirate pe podea. Pentru evitarea arsurilor, le-am zis ca in bucatarie e voie sa stea doar...sub masa.

Asta cu gatitul printre vasele insirate pe podea sau in zgomot de "tobe" (a se citi oale batute cu oaresce instrumente de bucatarie) o cunosc f bine, si eu n-am decat un baiat!

Si ai dreptate, Anya, toata casa trebuie facuta safe pt ca strumful numai in camera lui nu va vrea sa stea

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

La fii-miu in camera este o ordine de n-ai zice ca e camera de copil. dar sa vedeti in sufragerie... Deci, subscriu la ceea ce zic fetele: copilul nu va sta in camera lui ci unde vei sta tu.
Natalia, si eu tot baiat am (bine, am doi dar cel mic are abia o luna jumate) si cand gatesc isi pune scaunelul ca sa ajunga la blat si-si baga nasul in toate ustensilele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Intradevar copii stau prin toata casa ,camera copiilor la gemenii mei e plina de jucarii fel si fel de ratoi si michy pe pereti si se joaca in camera la ei deoarece sunt doi asa cred eu si dorm singuri in camera la ei de la 6 luni acuma o sa facem 2 ani pe 2 decembrie si acuma dorm impreuna intr-un pat singureii

mamai de miruna si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna,
Un adult in permanenta cu ea....singurele sigurante le-am pus la prize si la colturile ascutite mesa bucatarie, calculator si la scaune in rest nu am asigurat nimic.
Camera ei cat a fost mica a avut-o doar cu jucarii nu dulapuri nu alte mobile ..am preferat spatiu ,canapea de bureti mica pentru ea si masuta cu scaune...nu dulapuri abia acum la 3 ani i-am facut camera cu dulap , comoda din lemn masiv
Cand se intampla si eram singura cu ea aveam tarcul pe care il duceam unde aveam eu treaba si ea "venea" cu mine..in bucatarie , in sufragerie , la calc etc...
Nu stiu daca poti sa iti asiguri 100% casa eu nici macar nu am incercat ..dar depinde ff mult si de copil inainte de a face eforturi ff mari si fizice si banesti vezi un pic cum recationeaza ea..de ex. a mea nu a tras niciodata de prin biblioteca carti etc, nu mi-a deschis sertare cat era mica....
Accidente fereasca Dumnezeu se pot intampla oricand, mie mi-a cazut de pe pat cand eram langa ea,
Pentru mine tarcul a fost cel mai bun mod de a o proteja cand aveam treaba 15-20 de minute si nu puteam sa stau cu ea sa ne jucam sau sa o supraveghez 100% mai ales intre 9 luni si 1,4 luni cand nu era ff sigura pe picioarele ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erikabap spune:

Bineintele ca toata casa trebuie asigurata,insa eu am tratat doar acest subiect si anume camera copilului,am auzit si de la alte prietene mamici cum ca baietelul/fetitza le stau printre picioare in bucatarie,si e normal ca nu va sta doar in camera ei dar asta nu inseamna ca nu are nevoie de ea,acolo va dormi cel putin.

multumesc

Mergi la inceput