BRD sau ING

BRD sau ING | Autor: anaemi

Link direct la acest mesaj

As avea si eu o rugaminte, daca se poate...puteti cumva sa-mi spuneti si mie la care din cele doua banci (BRD sau ING) ar fi cel mai rentabil sa-ti faci card de salariu? ma refer la comisioane, ce se intampla daca nu scotti salariul (ti se iau bani sau se dau). Nu stiu...orice informatie. Eu m-am uitat pe site-urile lor, dar nu am inteles nimic. Nu ma pricep deloc la banci si tot ce tine de ele.

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oradeanca spune:

buna
eu am card la ING. Pentru mine avantajele au fost:
- dobanda similara cu depozitele la termen, dar ai acces la bani ca si un card normal - adica dobanda e undeva pe la 9% pentru banii care ii ai pe card (la majoritatea bancilor se aplica o dobanda la vedere, adica 1% sau sub)
- multimat pentru plata facturilor - mergi, bagi cardul in aparat si platesti facturile fara sa mai ai nevoie de cineval la ghiseu, si, in cazul meu fara multa coada. Poate primele dati e mai greu, dar pe urma iti faci un shablon si merge repede totul; tot de acolo iti iei si extrasul de cont
- internet banking ca alternativa - pentru persoane fizice insa se plateste o taxa lunara
- fac mereu tot felul de promotii
- au in banca un colt cu jucarii pentru copii - al meu abia asteapta sa mergem impreuna
- cardul este cu chip si este mai sigur
- daca nu ma insel - poate ma corecteaza cineva - plafonul de garantare al sumelor este mai mare, conform legislatiei din Olanda - fata de bancile romanesti
- poti primi bani prin sistemul paypal fara probleme (de asta am renuntat la cardul emis de Banca Transilvania)
- nu ai mare tangenta cu personalul - asta mie mi-a convenit, decat sa stau la cozi pentru plata facturilor - si sa vad mutre acre :D
- personal super serviabil, linie de urgenta de acces imediat langa bancomat daca ai probleme, m-au sunat de la bucuresti de la depp. marketing sa ma intrebe daca sunt multumita - ce mai, te simti CLIENT

Dezavantaje
- de obicei se inchid usile bancii si nu ai acces la bancomat (care la noi este situat in interiorul bancii si nu la geam) anumite ore din noapte - mi se pare ca intre 23-07 dimineata parca
- cardul cu chip nu este asa de usor de manipulat de catre vanzatori, eu am patit la Carrefour ca nu "mergea" pentru ca habar nu aveau cum se foloseste
- comisionul de administrare al contului este mai mare decat la alte banci (eu mai am si card de Banca Transilvania si Bancpost) daca tii o suma mai mare in cont merita pentru ca iti scoti banii din dobanda mai mare, daca nu e putin mai scump. Comisionul se ia anual nu lunar.

Despre BRD nu stiu prea multe.
BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Categoric la ING!
Cei de la BRD imi dadeau dupa 3 zile salariul si nu stiu ce faceau cu banii mei si cu cei ai altor salariati in acest timp.
De cand sunt la ING primesc salariul in ziua convenita.
Cred ca asta spune totul despre BRD.
Edit. Am dovezi cu extractul de cont pt. care cereau bani si cred ca o faceau ca sa te lasi pagubas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

La ING comisioanele sunt mai mici decat la BRD.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput